Vlad Filat

Vlad Filat a depus a doua plângere la CEDO

602
(reînnoit 14:59 10.08.2017)
Casa de Avocatură Popa și Asociații a anunțat că fostul premier și fostul lider al PLDM, Vlad Filat, s-a adresat la CEDO

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Avocatul Igor Popa a menționat că Filat a luat decizia de a se adresa Curții Europene a Drepturilor Omului deoarece consideră că magistrații din Republica Moldova au emis o hotărâre de condamnare ilegală.

„În cerere, Vlad Filat a invocat că, pe parcursul procesului de judecată, i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăților fundamentale: art. 3 din Protocolul nr.1 raportat la art.13 din Convenție, art. 6, art. 8, art.18, etc.", a notat avocatul.

El a precizat că Filat a reclamat încălcarea articolului 3 din Protocolul nr.1 raportat la articolul 13 al Convenției.

„Deși a fost ales membru al Parlamentului pe baza unor alegeri democratice, ridicarea imunității și revocarea mandatului de deputat s-a dispus cu încălcarea flagrantă a dreptului intern", sunt de părere apărătorii lui Filat.

Apărătorii lui Filat au amintit cu această ocazie că în 2015, acesta a mai depus o plângere la CEDO. Atunci el s-a plâns de condițiile de detenție din Penitenciarul 13, precum și de modul în care a fost reținut și arestat.

602
Tagurile:
Drepturile omului, CEDO, Plângere, Filat, condamnare, CtEDO, CEDO, Igor Popa, Vlad Filat
Tematic
Chirtoacă, pe urmele lui Filat: Toți liberalii s-au lepădat de el. Și Ghimpu?
Vlad Filat este vizitat în pușcărie și are obiecte „speciale” în cameră
Filat avea un plan secret de-a fugi din țară - dezvăluiri exclusive
Preșidenția

Maia Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate

74
(reînnoit 14:31 25.02.2021)
Ordinea de zi a ședinței nu este anunțată, cu excepția chestiunii privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova convoacă Consiliul Suprem de Securitate, ședința va avea loc vineri, 26 februarie, cu începere de la ora 11.00. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială pe pagina oficială de Facebook.

”Mâine, 26 februarie, începând cu ora 11.00, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia vor fi discutate mai multe subiecte, inclusiv privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, este menționat în comunicat.

Sursa precizează că, după încheierea ședinței, la ora 14.00, Maia Sandu va susține un briefing la sediul Președinției.

La ședința anterioară a CSS, Sandu a prezentat o listă de chestiuni prioritare pentru Consiliu. Printre acestea: dosarul „furtului miliardului”, cazul concesionării aeroportului internațional Chișinău, dosarele companiilor de asigurări, problema proprietăților moldovenești în Ucraina, finanțarea ilegală a partidelor politice și campaniilor electorale, dosarul „Laundromat", contrabandă cu țigări, lupta împotriva traficului de droguri, defrișările ilegale, probleme de gestionare a crizei pandemice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74
Tagurile:
Consiliul Suprem de Securitate, ședință, Maia Sandu
Tematic
Consiliul Suprem de Securitate - nu seamănă a consiliu și inspiră insecuritate


Загрузка...
Kremlinul

Cum a comentat Kremlinul situația din Armenia

57
(reînnoit 13:40 25.02.2021)
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a menționat că Moscova îndeamnă la calm – situația trebuie să rămână în câmpul constituțional.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Kremlinul urmărește ci neliniște situația din Armenia, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov, informează RIA Novosti.

"Considerăm că aceasta este o chestiune exclusiv internă a Armeniei - aliatul nostru foarte important și apropiat în Caucaz", a adăugat el.

Peskov a mai menționat că Moscova îi îndeamnă pe toţi la calm - situația trebui esă rămână în câmpul constituțional.

Statul Major al Forțelor Armate ale Armeniei a cerut astăzi demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan și l-a avertizat în privinţa utilizării forței împotriva propriului popor. Pashinyan a calificat cele întâmplate drept tentativă de lovitură de stat, l-a demis pe șeful Statului Major Onik Gasparyan și i-a chemat pe susținătorii săi să se adune în preajma Guvernului. Un număr mare de locuitori ai Erevanului au ieșit din nou în stradă, insistând ca premierul să plece din funcție.

Popularitatea lui Pashinyan a scăzut brusc după semnarea armistițiului cu Baku, în toamna anului trecut, cu privire la Nagorno-Karabah. Erevanul a trebuit să abandoneze regiunile Kelbajar, Lachin și Aghdam. După aceea, în țară au început proteste.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Nikol Pashinian, Nagorno-Karabah, Kremlin, Armenia
Tematic
Proteste în Armenia: Opoziția unită cere demisia lui Pașinian - Video


Загрузка...