Liliana Palihovici

PLDM pierde teren: Palihovici a plecat, cine vine în loc

210
(reînnoit 15:16 04.05.2017)
Plenul Parlamentului Republicii Moldova a aprobat hotărârea privind cererea de demisie a deputatului liberal-democrat Liliana Palihovici

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Deputații au aprobat proiectul de hotărâre privind demisia vicepreşedintelui Parlamentului, Liliana Palihovici.

În cadrul ședinței Legislativului din 28 aprilie, deputatul liberal-democrat a anunțat că-și depune mandatul de deputat. Totodată, ea și-a cerut iertare de la oamenii dezamăgiți de politicieni.

„Am muncit cot la cot cu oameni devotați cauzei pentru care au venit în politică. Îmi cer scuze de la oamenii dezamăgiți. Am înțeles că politica în Republica Moldova nu are principii, ci numai interese — interese înguste. Demagogia a fost ridicată la nivel de religie, a declarat Palihovici.

Ea a mai spus că la ora actuală în Republica Moldova oamenii au ajuns să se teamă de stat.

Palihovici a sugerat că plecarea sa din Parlament nu înseamnă o retragere din viața publică, ci implicare în continuare în procesele din țara noastră, însă sub o altă formă.

Spicherul moldovean, Andrian Candu, a declarat atunci că este uimit de pasul pe care l-a făcut colega sa din prezidiul Parlamentului.

În locul Lilianei Palihovici, în Parlament va veni antreprenorul Nicolae Olaru, candidat supleant pe lista PLDM.

Anterior, Candu a declarat că funția de vicepreședinte al Parlamentului, rămasă vacantă după demisia Lilianei Palihovici, i-ar putea reveni opoziției.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

210
Tagurile:
pierde teren, cine vine in loc, demisie, PLDM, Parlament, Liliana Palihovici, Adrian Candu
Tematic
Reacția lui Andrian Candu la demisia Lilianei Palihovici
Palihovici face precizări în legătură cu durata concediul de maternitate
Liliana Palihovici va cere reducerea duratei concediului de maternitate
Preșidenția

Maia Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate

60
(reînnoit 14:31 25.02.2021)
Ordinea de zi a ședinței nu este anunțată, cu excepția chestiunii privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova convoacă Consiliul Suprem de Securitate, ședința va avea loc vineri, 26 februarie, cu începere de la ora 11.00. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială pe pagina oficială de Facebook.

”Mâine, 26 februarie, începând cu ora 11.00, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia vor fi discutate mai multe subiecte, inclusiv privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, este menționat în comunicat.

Sursa precizează că, după încheierea ședinței, la ora 14.00, Maia Sandu va susține un briefing la sediul Președinției.

La ședința anterioară a CSS, Sandu a prezentat o listă de chestiuni prioritare pentru Consiliu. Printre acestea: dosarul „furtului miliardului”, cazul concesionării aeroportului internațional Chișinău, dosarele companiilor de asigurări, problema proprietăților moldovenești în Ucraina, finanțarea ilegală a partidelor politice și campaniilor electorale, dosarul „Laundromat", contrabandă cu țigări, lupta împotriva traficului de droguri, defrișările ilegale, probleme de gestionare a crizei pandemice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
Consiliul Suprem de Securitate, ședință, Maia Sandu
Tematic
Consiliul Suprem de Securitate - nu seamănă a consiliu și inspiră insecuritate


Загрузка...
Kremlinul

Cum a comentat Kremlinul situația din Armenia

55
(reînnoit 13:40 25.02.2021)
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a menționat că Moscova îndeamnă la calm – situația trebuie să rămână în câmpul constituțional.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Kremlinul urmărește ci neliniște situația din Armenia, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov, informează RIA Novosti.

"Considerăm că aceasta este o chestiune exclusiv internă a Armeniei - aliatul nostru foarte important și apropiat în Caucaz", a adăugat el.

Peskov a mai menționat că Moscova îi îndeamnă pe toţi la calm - situația trebui esă rămână în câmpul constituțional.

Statul Major al Forțelor Armate ale Armeniei a cerut astăzi demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan și l-a avertizat în privinţa utilizării forței împotriva propriului popor. Pashinyan a calificat cele întâmplate drept tentativă de lovitură de stat, l-a demis pe șeful Statului Major Onik Gasparyan și i-a chemat pe susținătorii săi să se adune în preajma Guvernului. Un număr mare de locuitori ai Erevanului au ieșit din nou în stradă, insistând ca premierul să plece din funcție.

Popularitatea lui Pashinyan a scăzut brusc după semnarea armistițiului cu Baku, în toamna anului trecut, cu privire la Nagorno-Karabah. Erevanul a trebuit să abandoneze regiunile Kelbajar, Lachin și Aghdam. După aceea, în țară au început proteste.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
Nikol Pashinian, Nagorno-Karabah, Kremlin, Armenia
Tematic
Proteste în Armenia: Opoziția unită cere demisia lui Pașinian - Video


Загрузка...