Pavel Filip și Jens Stoltenberg

Premierul Filip a discutat cu secretarul general NATO pe 23 februarie

52
(reînnoit 11:04 24.02.2017)
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a discutat cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, despre inaugurarea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Premierul Pavel Filip a avut joi o convorbire telefonică cu Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia cei doi au discutat despre inaugurarea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău și pașii ce urmează a fi întreprinși pentru a facilita acest proces.

Potrivit Guvernului, Filip a exprimat recunoștință Alianţei Nord-Atlantice pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

La rândul său, Jens Stoltenberg a menționat că în luna martie vor fi lansate procedurile de acreditare a şefului şi a personalului Oficiului de Legătură NATO, iar deschiderea acestuia este preconizată pentru luna iunie 2017.

Totodată, premierul l-a invitat pe Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice să întreprindă o vizită în Republica Moldova, pentru a participa la deschiderea Oficiului de Legătură.

Acordul privind deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău a fost semnat de către premierul Pavel Filip şi secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, pe 29 noiembrie 2016, la Bruxelles.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

52
Tagurile:
23 februarie, Oficiul de legătură al NATO, Sputnik, NATO, Pavel Filip, Jens Stoltenberg
Tematic
Corina Fusu a fost luată la trei parale de premierul Pavel Filip
De ce s-au întâlnit Dodon, Candu și Filip - lectură printre rânduri
Cu ce se vor alege fermierii după întrevederea trilaterală Dodon-Candu-Filip


Загрузка...