Președintele Igor Dodon și ambasadorul rus în Republica Moldova, Farit Muhametșin

Ce a declarat Dodon despre moldovenii care au interdicție de intrare în Rusia

499
(reînnoit 17:27 09.02.2017)
Declarația făcută de președintele Igor Dodon în cadrul întrevederii de joi cu ambasadorul rus în Republica Moldova îi vizează pe zeci de mii de cetățeni moldoveni

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, cu care a discutat despre evoluția relațiilor de colaborare moldo-ruse, în special după prima vizită oficială în Rusia.

Potrivit președintelui moldovean, înțelegerile convenite la Moscova în privința migranților și reluării exporturilor au început să se realizeze.

”Am apreciat faptul că angajamentele asupra cărora am convenit la Moscova în domeniul migranților și reluării exporturilor au început să se realizeze. Mă refer la faptul că, în scurt timp, în Republica Moldova va veni un grup de experți de la „Rosselhoznadzor” și „Rosspotrebnadzor” din Federația Rusă pentru a inspecta întreprinderile din țară, în vederea reluării exporturilor de produse moldovenești în Rusia, precum și majorarea numărului categoriilor de produse și al companiilor care vor exporta pe piața rusă”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Igor Dodon a subliniat că la Moscova se lucrează intens asupra excluderii restricțiilor pentru cei circa 50 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care au interdicție de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

499
Tagurile:
Facebook, declarație, interdicție, Igor Dodon, Farit Muhametșin, Rusia, Moldova
Tematic
Igor Dodon a invitat un înalt oficial european să viziteze Moldova
Dodon: nu sunt împotriva UE, dar să nu ni se impună ceea ce nu ne convine
Planul lui Dodon: problema transnistreană, soluționată în trei etape


Загрузка...