Mihai Ghimpu cu Valeriu Munteanu și Iurie Chirinciuc la o petrecere

Mihai Ghimpu se teme să-l piardă pe Valeriu Munteanu

148
(reînnoit 10:22 09.02.2017)
Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, crede că șeful statului ar putea recurge la un tertip, eliberându-l pe fruntașul liberal Valeriu Munteanu din funcția de ministru al Mediului, dar fără a-l numi ministru al Apărării.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a anunțat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la realitatea.md. că partidul său va înainta o altă candidatură la funcția de ministru al Apărării decât cea a lui Valeriu Muntean, car acum deține funcția de ministru al Mediului. Ghimpu nu a precizat cine este această nouă candidatură, dar a spus că aceasta va fi înaintată premierului Pavel Filip și președintelui Igor Dodon.

Președintele PL susține că formațiunea sa a luat această decizie pentru că are temerea că șeful statului, Igor Dodon, ar putea să emită decretul de eliberare a lui Munteanu din funcția de ministru al Mediului, pentru că aceste este primul pas potrivit procedurilor legale pentru a-l face ministru al Apărării, după care să refuze să emită de cretul de instituire în funcția de ministru al Apărării. În felul acesta, Munteanu ar putea rămâne și fără funcția de ministru al Apăririi, și fără cea de ministru al Mediului.

"După ce Curtea Constituțională a decis că președintele Republicii Moldova are voie să refuze candidatura Partidului Liberal la funcția de ministru al Apărării doar o singură dată, Igor Dodon a spus că a mai rămas mult timp și Valeriu Munteanu se va întoarce la localitatea de baștină. Pentru ca să fie emis decret de instituire în funcție, trebuie să fie emis decret de eliberare de la Ministerul Mediului, iar noi nu vrem să-l pierdem pe Valeriu Munteanu în calitate de ministru. Venim cu o altă candidatură", a declarat Mihai Ghimpu la realitatea.md.

În data de 24 ianuarie, în urma unei sesizări a PL, curtea constituțională a decis că șeful statului, Igor Dodon, poate refuza candidatul PL la funcția de ministru al Apărării doar o singură dată.

Anterior, funcția de ministru al Apărării a fost exercitată de Anatol Șalaru pe care Ghimpu l-a acuzat că ar vrea să-i distrugă partidul și l-a lăsat fără sprijin politic, fapt care a dus la demiterea acestuia.

Între timp, Anatol Șalaru a anunțat că va forma o nouă formațiune politică, Partidul Unității Naționale, cu care va încerca să ia locul Partidului Liberal pe eșichierul politic și în Parlament.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

148
Tagurile:
ministru, Mediu, Apărare, Partidul Unității Naționale, Partidul Liberal, Curtea Constituțională, Valeriu Munteanu, Mihai Ghimpu, Igor Dodon, Moldova
Tematic
Ghimpu spune ce va face dacă președintele va respinge candidatura lui Munteanu

Загрузка...