Pavel Filip

Pavel Filip va vizita în februarie Ucraina

41
(reînnoit 09:41 09.02.2017)
Serviciul de presă al guvernului de la Chișinău anunță că prim-ministrul moldovean Pavel Filip va întreprinde pe 13 februarie curent o vizită oficială la Kiev.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Șeful executivului moldovean va vizita țara vecină la invitația omologului său ucrainean, Volodimir Groisman.

Din comunicatul Guvernului aflăm că Pavel Filip se va întâlni și cu președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Premierul moldovean va discuta cu Groisman și cu Poroșenko „despre evoluția relațiilor moldo-ucrainene şi posibilitățile de dinamizare a parteneriatului bilateral".

Sursa menționează că vor fi abordate mai multe subiecte actuale pentru ambele state, printre care protejarea ecosistemului râului Nistru, intensificarea relațiilor comercial-economice, dar şi abordarea comună în procesul de negociere a conflictului transnistrean.

Experții subliniază că în relațiile moldo-ucrainene există problem serioase legate de atitudinea părții ucrainene față de râul Nistru, dar și altele ce țin de comerțul bilateral. Mai mulți producători moldoveni se plâng de ”invazia” producătorilor ucraineni pe piața moldovenească, solicitând în repetate rânduri ajutorul guvernului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

41
Tagurile:
Filip, Vizită oficială, Kiev, Vladimir Groisman, Pavel Filip, Petro Poroşenko, Ucraina, Moldova
Tematic
Cât îi va costa pe moldoveni construcția a șase hidrocentrale în Ucraina
Liberul schimb cu UE: avantaje și dezavantaje pentru Moldova și Ucraina


Загрузка...