Laurențiu Rebega

O propunere șocantă a europarlamentarului Laurențiu Rebega

195
(reînnoit 22:10 15.01.2017)
Europarlamentarul român Laurențiu Rebega invită toate formațiunile de orientare patriotică și suveranistă din România să se unească într-o singură forță politică.

CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Într-o scrisoare deschisă publicată pe rețele de socializare, europarlamentarul român, Laurențiu Rebega, îndeamnă toate forțele patriotice din România să se unească în cadrul unei singure mișcări politice care să-și propună apărarea intereselor naționale ale României alături de celelalte partide patriotice din Europa.

Potrivit candidatului pentru funcția de președinte al Parlamentului European, Laurențiu Rebega, ”vocea patrioților a fost manevrată prin dezbinare și prin deturnarea de la scopul căruia trebuia să-i slujească: acela de a se pune în folosul național, nu în folosul unor persoane".

"Este momentul să căutăm ceea ce ne unește și să lăsăm deoparte ceea ce ne separă pentru a putea să fim o voce puternică în mișcarea care devine din ce în ce mai puternică în Europa", afirmă Rebega.

Acesta invită toate formațiunile de orientare patriotică să se unească într-o singură mișcare politică, alăturându-se mișcărilor similare din Europa.

"Anul 2017 va aduce surprize mari în ceea ce privește evoluția partidelor din Grupul Europa Națiunilor și Libertății. Depinde de noi să producem o surpriză similară și în România, dovedindu-ne capabili să punem mai presus de orice dorința de a ne sluji țara și neamul!", scrie europarlamentarul român.

Laurențiu Rebega este vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății din cadrul Parlamentului European, grup condus de candidatul la funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
195
Tagurile:
Grupul Europa Națiunilor și Libertății, Le Pen, identitate, Laurențiu Rebega, Eminescu, separare, unitate, suveranitate, România, România
Tematic
Adevăratul motiv pentru care Laurețiu Rebega vrea să fie președinte al PE
Rebega: Ortodoxia ne învață iubirea de frate
EXCLUSIV: Ce a discutat Igor Dodon cu europarlamentarul român Laurențiu Rebega
Directorul general al Institutului pentru probleme regionale (Rusia), Dmitri Juravlev

Expert: Este extrem de periculos pentru Moldova cocheteze cu Occidentul

21
Un cunoscut politolog rus a explicat care ar fi cel mai potrivit model de politică externă pentru Moldova și de ce nu ar trebui să ne apropiem prea mult de Occident sau să dăm crezare promisiunilor venite de la Bruxelles și Washington.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Occidentul nu prietenește, el încearcă să acapareze teritoriile cu care cooperează, structurile UE și SUA încearcă să stoarcă toată seva din țările cu care au fost semnate memorandumurile de cooperare bilaterală. Directorul general al Institutului pentru probleme regionale (Rusia), Dmitri Juravlev, a făcut aceste afirmații în cadrul unei emisiuni realizate în Studioul Radio Sputnik Moldova.

"Prietenia cu Occidentul constă în faptul că trebuie să-i dai totul și sunt fericite țările cărora nu le-a fost luat totul. Doar Rusia caută cu sinceritate prietenia cu țările sale partenere. Rusia mai întâi ajută și doar apoi poate să întrebe: ce voi primi în schimbul acestui lucru?”, susține politologul.

Potrivit lui Juravlev, „interesele pur egoiste ale Uniunii Europene și ale Statelor Unite le permit să dicteze condiții țărilor cu care au semnat acorduri de asociere”. Expertul i-a recomandat Moldovei să se concentreze pe urmărirea unei politici multi-vectoriale, ceea ce nu este ușor de realizat în condițiile geopolitice actuale din lume, dar este totuși posibil. Un exemplu în acest sens este Kazahstanul.

Pentru a dezvolta cooperarea cu Rusia și cu țările Uniunii Economice Eurasiatice și cu Occidentul, politicienii moldoveni trebuie să aibă nervi de oțel, a spus Juravlev. Interlocutorul și-a exprimat îndoiala că Moldova va avea suficiente resurse pentru a stabili o cooperare reciproc avantajoasă nu numai cu Rusia, ci și cu Occidentul, fără a deveni o nouă victimă a proceselor geopolitice globale.

În 2014, când negocierile privind semnarea acordului de asociere intrau în faza finală, fostul prim-ministru Vladimir Filat a promis că, datorită acestui document, Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE în 2020.

Un alt premier, Iurie Leancă, care a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la Bruxelles, a promis că va solicita aderarea Moldovei la UE în a doua jumătate a anului 2015.

În 2020, perspectivele reale de aderare a țării la UE par complet irealizabile, consideră mulți politologi din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

21
Tagurile:
expert, Politica externă, Moldova, Occident
Tematic
Moldova reprezintă o platformă firească pentru negocierile dintre Rusia și Occident


Загрузка...
Kremlin, Moscova

Andrei Neguța: Detalii despre secțiile de votare din Rusia

57
(reînnoit 14:11 30.10.2020)
Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a oferit detalii despre secțiile de votare care vor activa pe 1 noiembrie pe teritoriul Federației Ruse. Cetățenii moldoveni nu vor avea probleme cu deplasarea către secțiile de vot, a spus ambasadorul.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. În Federația Rusă vor fi deschise 17 secții de votare pe 1 noiembrie, pentru alegerile președintelui Republicii Moldova.

Patru secții vor fi deschise în orașul Moscova, patru în regiunea Moscova, trei în Sankt-Petersburg și câte o secție de votare în orașele Surgut, Soci, Tula, Lipețk, Kostroma, Kursk.

„În 10 localități din imensa Federație Rusă vor fi deschise secții de votare”, a spus ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguță, care a avut o intervenție video în direct în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi de Ministerul de Externe și Comisia Electorală Centrală.

Pentru cele 17 secții de votare, Ambasada Republicii Moldova a „procurat suplimentar tot ce era necesar”, „au fost instruiți președinții birourilor electorale”, a spus Andrei Neguța.

Unii membri ai birourilor electorale au trebuit înlocuiți, pentru că, între timp s-au contaminat cu COVID-19, potrivit ambasadorului.

„Avem un mare ajutor din partea Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse”, a menționat Andrei Neguța.

Ambasadorul a relatat că, la organizarea procesului electoral, se ține cont și de pandemia cu COVID-19, dar a estimat că, pe teritoriul Rusiei, cetățenii moldoveni nu vor avea probleme cu deplasarea către secțiile de vot.

„Numărul de îmbolnăviri zilnice în capitala Moscova și în alte orașe este destul de mare, însă în Federația Rusă nu se merge pe calea restricționării. Transportul public și privat circulă obișnuit. Nu vor fi probleme pentru cetățenii noștri să se deplaseze la secțiile de votare. Cu atât mai mult că secțiile din Moscova și din regiunea Moscova le-am amplasat alături de stațiile de metrou”, a precizat Andrei Neguța.

La Moscova, în incinta ambasadei va funcționa o secție de votare, iar altele două – chiar în nemijlocita apropiere. „La fel și în orașele din regiuni, secțiile sunt amplasate în centrul orașelor”, a adăugat ambasadorul.  

Votul pe 1 noiembrie peste hotare

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, peste hotare vor fi deschise 139 de secții de votare.

Cele mai multe secții de votare din străinătate vor fi deschise în Italia, Federația Rusă, România și SUA. Mai mult de 60 de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare s-au înregistrat prealabil pentru participarea la aceste alegeri.

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7:00 și 21:00.

Cetățenii își vor exercita votul în baza următoarelor acte de identitate: pașaportul (valabil sau expirat); buletinul de identitate valabil; livretul de marinar. 

Participanții la vot urmează să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19: să poarte măști de protecție; să respecte distanța fizică menționată pe indicatoarele vizuale; să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în secția de votare; să-și efectueze termometria la intrarea în secția de votare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Rusia, Secții de votare, ambasador
Тема:
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova - 2020
Tematic
Iată ce ne așteaptă după alegeri, indiferent de rezultatul votării
Ghilețchi: Scenarii politice după alegeri


Загрузка...