Ministrul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama

Au plecat militarii americani și ne-am amintit de exporturile în Rusia

131
(reînnoit 19:04 13.05.2016)
Oficialii au discutat despre evoluția relațiilor moldo-ruse în ceea ce privește exportul produselor agroalimentare autohtone, precum și despre valorificarea din plin a instrumentelor de comunicare între Moldova și Rusia.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a avut vineri  o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Moldova. Serviciul de presă al MAIA informează că oficialii au discutat despre evoluția relațiilor moldo-ruse privitor la exportul produselor agroalimentare autohtone.

Ministrul Eduard Grama a informat diplomatul despre disponibilitatea de a întreprinde măsurile necesare în vederea asigurării și monitorizării calității produselor autohtone destinate exportului pe piața Federației Ruse.

”La rândul său, Excelența Sa Farit Muhametșin a lansat în adresa ministrului invitația de a participa la evenimentele tematice care urmează a fi organizate în mai multe orașe din Federația Rusă. Diplomatul a menționat că este important de a valorifica pe deplin instrumentele de colaborare între ambele țări”, notează sursa citată.

Un alt subiect abordat ține de organizarea Ședinţei Comune a Colegiilor Ministerelor Agriculturii din Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

La finalul întrevederii, părțile au subliniat necesitatea unor discuții directe a conducerii MAIA cu omologii din Federația Rusă în vederea lichidării barierelor tehnice în relațiile bilaterale. Oficialii au confirmat deschiderea pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor moldo-ruse, bazate pe încredere și respect reciproc.

131
Tagurile:
Exporturi în Rusia, Eduard Grama, Farit Muhametșin, Produse agroalimentare, Întrevedere, Moldova
Тема:
Moscova - Chişinău: 2016 ca timp al resetării (50)
Tematic
Ambasadorul rus propune reanimarea unei tradiţii. Despre ce este vorba
Ambasadorul rus: exportul românesc în Rusia a scăzut cu peste 40%

Загрузка...