Alexandru Tănase

Tănase nu vede mari diferențe între programele guvernelor Tarlev și AIE

40
(reînnoit 13:59 06.05.2016)
Potrivit președintelui CCM, Alexandru Tănase, un program de guvernare este suma unor elemente care depășesc voința unui partid. Acesta trebuie să țină cont de anumite realități.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Eu nu cred că programul de guvernare al AIE1 s-a deosebit substanțial de programul de guvernare pe care l-a avut Guvernul Tarlev, sau că programul de guvernare al actualului Guvern se deosebește substanțial, de exemplu, de programul Guvernului Streleț, a declarat președintele CCM, Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii ”Puterea a 4-a”.

Tănase a mai afirmat că în Republica Moldova există prea puține partide cristalizate în jurul unor convingeri și care și-ar urma programele.

”Se fac doar jocuri tehnice pentru a putea guverna. În linii mari, toate programele electorale sunt la fel”, a subliniat Tănase.

Totodată el a ținut să remarce faptul că, de regulă, un program de guvernare ”este suma unor elemente care depășesc voința unui partid. Acesta trebuie să țină cont de anumite realități”.

Referindu-se la programele anunțate de guvernele de până acum ale Republicii Moldova, Tănase a menționat că acestea conțin și unele declarații de viziune sau de viitor, însă în linii mari toate au fost cam la fel; toți au vrut democrație, toți au vrut prosperitate, justiție liberă etc.

Problema, în opinia lui Tănase, este în ce măsură scopurile enunțate în programele respective corespund sau nu unei agende ascunse, ”pe care noi, din păcate, nu o cunoaștem”.

40
Tagurile:
Agendă ascunsă, CCM, AIE, Program de guvernare, Alexandru Tănase
Tematic
Este sau nu este Tănase candidatul PDM la prezidenţiale
Tănase, despre "perversiunile" constituţionale din 2000


Загрузка...