Întâlnirea dintre Andrei Galbur şi Grigori Karasin

Despre ce au discutat Andrei Galbur şi Grigorii Karasin

133
(reînnoit 15:55 29.03.2016)
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur l-a primit astăzi pe secretarul de stat – viceministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse Grigorii Karasin, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 29 mar – Sputnik. În cadrul întrevederii de marţi dintre ministrul moldovean de externe, Andrei Galbur, şi viceministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin, a avut loc un schimb consistent de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ruse, informează serviciul de presă al diplomaţiei de la Chişinău.

Grigorii Karasin
© Sputnik/ Кирилл Каллиников

Sursa oficială subliniază că o atenţie aparte a fost acordată chestiunilor legate de promovarea dialogului politic, depăşirea dificultăţilor existente în dezvoltarea cooperării în domeniul comercial-economic, consolidarea legăturilor cultural-umanitare şi altele.

Interlocutorii au pledat pentru intensificarea dialogului politic bilateral, invocând în acest sens relansarea consultărilor interministeriale la nivel de viceminiştri ai afacerilor externe, vizita la Moscova a ministrului de externe moldovean care urmează să se desfăşoare la începutul săptămânii viitoare, precum şi alte vizite de nivel înalt planificate pentru viitorul apropiat.

"Ei s-au pronunţat în favoarea continuării dialogului la nivelul copreşedinţilor Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperarea comercial-economică şi pentru întărirea cooperării în domeniul cultural-umanitar", a menţionat sursa.

De asemenea, Galbur şi Karasin au salutat eforturile întreprinse pentru reluarea negocierilor în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii cuprinzătoare şi durabile a problemei transnistrene.

133
Tagurile:
Agenda moldo-rusă, Grigori Karasin, Andrei Galbur, Vizită oficială, Moldova-Rusia
Тема:
Moscova - Chişinău: 2016 ca timp al resetării (50)
Tematic
Viceministrul rus de externe Karasin vine în Republica Moldova

Загрузка...