Iurie Leancă

Leancă se ţine cu dinţii de Acordul de asociere

57
(reînnoit 12:35 29.03.2016)
Liderul PPEM crede în puterea Acordului de asociere cu UE de a rezolva problemele economice ale Republicii Moldova, afirmând că economia Moldovei a fost afectată de alţi factori.

CHIŞINĂU, 29 mar – Sputnik. Liderul PPEM, fostul premier Iurie Leancă, respinge declaraţiile liderului PSRM, Igor Dodon, privind denunţarea Acordului de Asociere RM-UE.

Eugen Carpov şi Iurie Leancă
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Serviciul de presă al PPEM îl citează pe Leancă, care a acordat un interviu pentru Europa Liberă, în cadrul căruia s-a referit la declaraţiile făcute de Igor Dodon privind denunțarea Acordului de Asocere, care ar avea efecte negative asupra economiei moldovenești. Leancă le-a calificat drept „aberaţii”.

„Este doar o aberație, scuzați-mă că folosesc acest termen mai puțin diplomatic. Economia Republicii Moldova a fost afectată nu de zona de liber schimb cu Uniunea Europeană”, a declarat leancă.

Preşedintele PPEM a sugerat că „suspendarea sau denunțarea Acordului de Asociere va răci substanțial relațiile cu Uniunea Europeană.

Leancă rămâne ferm convins că „Acordul de Asociere reprezintă cea mai bună soluție pentru Republica Moldova pentru a scoate țara din situația de criză şi pentru a o transforma într-un stat funcțional”.

57
Tagurile:
PPEM, Igor Dodon, Iurie Leancă, Acordul de asociere RM-UE
Tematic
Partidul condus de Leancă nu se vrea agresat de forţele pro-reforme


Загрузка...