Tudor Deliu la şedinţa Parlamentului

"Refugiaţii" din Parlament, contra modificărilor propuse de PLDM

68
(reînnoit 15:31 18.03.2016)
Unii deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova, care fac parte din majoritate, sunt consideraţi „refugiaţi” de către alţi aleşi ai poporului.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Majoritatea parlamentară de astăzi este formată din două partide politice şi din „refugiaţi”, este de părere deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu, care a criticat majoritatea parlamentară pentru că nu a susţinut o iniţiativă a PLDM cu privire la CEC.

Declaraţia a fost făcută vineri, la şedinţa plenară a Parlamentului Republicii Moldova, în contextul unor comentarii oferite de Deliu pentru presă pe marginea propunerilor PLDM referitoare la modificarea Codului electoral.

Deliu a criticat refuzul majorităţii parlamentare de a susţine propunerea liberal-democraţilor cu privire la selecţia membrilor CEC în baza unui concurs public şi transparent.

„În opinia noastră, membrii CEC trebuie să fie selectaţi de o comisie specială. Toate şedinţele acestei comisii trebuie să fie publice, cu participarea mass-media, astfel ca cetăţenii să cunoască totul despre membrii CEC”, a declarat deputatul Tudor Deliu.

În cadrul dezbaterilor din plen, deputaţii din alte fracţiuni au întrebat de ce PLDM nu a venit cu o astfel de iniţiativă atunci când făcea parte din majoritatea parlamentară.

68
Tagurile:
Tudor Deliu, Modificări, Refugiaţi, Deputaţi, CEC
Tematic
Şeful CEC, despre modul în care se vor desfășura alegerile prezidențiale


Загрузка...