Игорь Додон

Ce are tragedia Moldovei cu geopolitica

193
(reînnoit 15:49 29.02.2016)
Unii politicieni şi experţi de la Chişinău şi Moscova sunt de părere că marea tragedie a Republicii Moldova constă în faptul că este atrasă în jocuri geopolitice periculoase, pe care nu le poate gestiona în mod suveran şi conform interesului său naţional.

CHIŞINĂU, 29 feb – Sputnik. Luni, la centrul de presă al Agenţiei Internaţionale de Ştiri şi Radio Sputnik Moldova a avut loc conferinţa video Moscova — Chișinău cu tema „Opoziția moldovenească iese iarăşi la mitinguri și proteste de masă: sarcini și scopuri”. Participanţii la eveniment au căzut de acord asupra faptului că ţara noastră are de suferit din cauza jocurilor geopolitice pe care nu le poate gestiona, dar în care se lasă atrasă.

La eveniment au participat Iurii Nagherneak, director general al Fondului de susținere a dezvoltării culturii, științei și educației „Umanism, progres și ordine de drept”, Aleksei Martânov, directorul Institutului Internațional al celor mai noi state de la Moscova şi Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din republica Moldova.

Participanţii la eveniment au dezbătut o serie de aspecte interne şi externe vizând soarta Republicii Moldova. Au fost puse în discuţie reformele din ţara noastră, protestele opoziţiei, chestiunea unionismului şi riscul dispariţiei statului, influenţele externe, problemele de ordin social-economic şi altele.

"Marea tragedie a Republicii Moldova constă în faptul că este pusă în faţa alegerii: cu noi sau împotriva noastră, iar Vestul excelează în acest sens", au concluzionat participanţii la dezbateri.

Pe de altă parte, participanţii la discuţii au exprimat opinia că şi conducerea ţării face o mare greşeală, lăsându-se atrasă în astfel de jocuri geopolitice.

Experţii de la Moscova au declarat că moldovenii nu ar trebui să fie pro Rusia, pro Europa sau pro România, ci pro Moldova. Cetăţenii ţării noastre, în opinia experţilor ruşi, ar trebui să pledeze pentru păstrarea neutralităţii, să rămână acasă pentru a contribui la dezvoltarea propriei ţară şi să aleagă conducerea care ar conveni tuturor locuitorilor ţării.

193
Tagurile:
Jocuri, Geopolitică, România, Europa, SUA, Neutralitate, Rusia, Moldova
Tematic
Moldova în pragul unui război politic total


Загрузка...