ședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ

Metamorfoze spectaculoase în CMC: Chirtoacă pierde puterea

264
(reînnoit 15:50 11.02.2016)
Ceea ce se întâmplă joi în Consiliul municipal al capitalei este prezentat în presa de la Chişinău drept apariţia unei noi majorităţi, din care nu face parte PL. Noua majoritate ar putea să-i demită din funcţie pe mai mulţi coechipieri ai primarului Dorin Chirtoacă.

CHIŞINĂU, 11 feb – Sputnik. În Consiliul municipal Chişinău se pare că s-a cristalizat o alianţă informală, care este decisă să opereze schimbări radicale la Primăria Capitalei. Aleşii locali din CMC au decis să desfăşoare joi audieri în legătură cu incidentul grav din localul „La Soacra”, după care ar putea să fie demişi mai mulţi funcţionari municipali.

Decizia de a desfăşura aceste audieri i-a scos din fire pe consilierii PL şi pe primarul liberal Dorin Chirtoacă. Aceştia au plecat de la şedinţa CMC, acuzându-i pe unii dintre foştii lor colegi de alianţă la nivel municipal că ar fi pactizat cu PSRM.

Mai mult, Chirtoacă a ameninţat că orice ar decide azi CMC, va fi atacat în instanţa de judecată.

Este de remarcat faptul că cel puţin 26 de consilieri locali par a fi decişi să adopte măsuri radicale pentru a schimba lucrurile în Chişinău. Este vorba despre consilierii PPEM, PCRM, PSRM, PLDM, „Partidul Nostru” şi consilierul Ion Ştefăniţă.

Unul dintre funcţionarii chemaţi la raport, căruia i-au fost adresate de o manieră foarte dură o serie de întrebări, este pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

Este de remarcat faptul că localul „La Soacra” este amplasat în sectorul Centru al capitalei.

Lui Oleg Poiată i-au fost aduse o serie de reproşuri, care nu s-au limitat doar la incidentul din localul respectiv, ci au vizat autorizaţiile de instalare a gheretelor şi alte subiecte.

Alt funcţionar local chemat la raport este Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei sănătate şi membru al echipei PL.

264
Tagurile:
Dorin Chirtoacă, Majoritate, CMC, PL, Chişinău
Tematic
Chirtoacă, admonestat şi avertizat. A compromis o şedinţă a CMC
De ce Chirtoacă este principalul vinovat de explozia din Piața Centrală
Ședința plenară a Parlamentului

Deputați moldoveni, la reuniunea grupului de lucru al APCEMN

41
(reînnoit 20:17 01.03.2021)
Delegația Parlamentului Republicii Moldova a participat la Reuniunea Grupului de Lucru privind Regulamentul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Astăzi a avut loc prima reuniune a Grupului de Lucru privind Regulamentul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră și Regulamentul Secretariatului organizației, de când din ianuarie, Republica Moldova deține președinția în cadrul acestui organism internațional.

Pe agenda reuniunii de astăzi s-au regăsit un șir de amendamente la Regulamentul de procedură al APCEMN, „care sunt menite să consolideze buna funcționare a organizației și activitatea organizatorică și informațională a APCEMN”, scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele delegației Parlamentului Republicii Moldova, Violeta Ivanov. Reuniunea s-a desfășurat în format online.

De precizat, Parlamentul Republicii Moldova va deține președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) în prima jumătate a anului 2021. Conform principiului rotativ, Republica Moldova a preluat președinția în cadrul sesiunii plenare a APCEMN, de la Grecia. Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul. În prezent, APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
Camera Deputaților, pensii deputați, deputați PSRM, Deputați


Загрузка...
Maia Sandu

Maia Sandu a inițiat consultări - Iată cu cine

655
(reînnoit 23:23 01.03.2021)
Astăzi la Președinție au avut loc consultări în vederea ieșirii din criza politică în care s-a pomenit țara noastră.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a chemat la dialog societatea civilă. Potrivit serviciului de presă a Președinției, șeful statului s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai societății civile, cu juriști, specialiști în drept constituțional, organizații din domeniul respectării statului de drept, pentru a afla opiniile și recomandările lor în vederea ieșirii din criza politică.

Participanții la discuție au explicat cum văd ei ieșirea din blocajul politic și au optat pentru o comunicare detaliată prin care cetățenilor să li explice raționamentul pașilor întreprinși de decidenți.

„În cadrul consultărilor am primit multe mesaje utile și recomandări de ordin juridic, politic și diplomatic în vederea depășirii blocajului. Sunt hotărâtă să apăr interesul cetățenilor până la urmă. Justiția nu se negociază. Hoții nu le vor bine oamenilor. Țara are nevoie de anticipate, de deputați responsabili, de un guvern competent cu susținere stabilă în legislativ”, a menționat Maia Sandu.

Consultările vor continua și în zilele următoare. Președinția nu a anunțat însă dacă Maia Sandu va iniția consultări și cu grupurile, platformele și fracțiunile parlamentare. Anterior, Sandu declarase că astfel de consultări nu vor exista și că va aștepta data de 23 martie când se împlinesc trei luni de la demisia Guvernului condus de Ion Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

655
Tagurile:
Maia Sandu


Загрузка...
Soare

Primăvara își intră pe deplin în drepturi: Câte grade vor fi

0
(reînnoit 19:55 01.03.2021)
Vreme neobișnuit de caldă pentru acest început de primăvară anunță meteorologii. Iar în următoarele zile se va încălzi și mai mult.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Temperaturi generoase, cer variabil, fără precipitații. Asta prognozează meteorologii Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru astăzi, 2 martie. Potrivit meteorologilor mercurul în termometre va urca până la 10 grade pe timp de zi și până la 3 grade Celsius în orele nocturne. Astfel, în raioanele de nord +5..+8°C, în raioanele centrale +6..+9°C, în raioanele de sud +7..+10°C, în capitală +7..+9°C.

Prognoza meteo pentru 01 - 07 martie 2021
© Screenshot / SHS
Prognoza meteo pentru 01 - 07 martie 2021

Vremea caldă se va menține pe parcursul întregii săptămâni, iar pe 5 martie termometrele vor indica și +17 grade Celsius în unele raioane ale țării. Meteorologii anunță că miercuri, 3 martie, nu vor avea loc schimbări esențiale ale vremii. Începând de sâmbătă se răcește brusc, iar temperatura scade cu aproximativ 10 grade Celsius. Deocamdată meteorologii nu anunță venirea Babei Dochia, care ne aduce vreme rea, în primele zile ale lunii martie: cer înnorat, vreme ploioasa, cu lapovița și chiar ninsoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Meteo, meteorit, meteoriți


Загрузка...