Осталеп телемост

Ostalep despre tenta „revoluţionară” a atentatului ce l-a vizat pe Drăguţanu

172
(reînnoit 14:20 02.02.2016)
În opinia politologului şi diplomatului Valeriu Ostalep, supoziţia că cineva ar fi decis să se răfuiască cu Drăguţanu din cauza funcţiei deţinută de acesta, nu rezistă nici unei critici.

CHIŞINĂU, 2 feb – Sputnik. Directorul Institutului de studii Diplomatice, Politice şi de Securitate, fost viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep, a declarat marţi pentru corespondentul Sputnik că este puţin probabil ca atentatul comis asupra locuinţei lui Dorin Drăguţanu să poarte un caracter antistatal şi „revoluţionar”.

Atentatul cu o grenadă de modelul RG-42 a fost comis asupra locuinţei lui Dorin Drăguţanu în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie. Organele de drept întreprind măsuri de căutare a autorului acestui atentat, iar în legătură cu acest caz a fost pornit un dosar penal în baza articolului 278 din Codul penal, „Actul terorist”.

Persoanele recunoscute vinovate de comiterea acestei crime pot fi private de libertate, în funcţie de circumstanţele cazului, pe un termen de până la 15 ani.

„Eu nu prea cred sugestiilor precum că atentatul al cărui ţintă ar fi fost Drăguţanu a fost comis din cauza faptului că el ar fi o figură importantă. În rest, trebuie să cunoaştem detaliile”, a menţionat Ostalep.

Interlocutorul a mai opinat că este greu de crezut în versiunea teroristă a acestui incident.

Дом Дорина Дрэгуцану, где взорвалась граната
Дом Дорина Дрэгуцану, где взорвалась граната
172
Tagurile:
Atentat terorist, Grenadă, Dorin Drăguțanu, Valeriu Ostalep, Moldova
Tematic
Ce riscă autorii atacului comis asupra casei guvernatorului BNM

Загрузка...