PSRM

Incidente în Piaţa Marii Adunări Naţionale

2364
(reînnoit 13:17 17.01.2016)
Forţele de ordine nu au permis unei coloane de câteva mii de persoane, participanţi la manifestaţiile de protest organizate de PSRM, să treacă prin preajma mitingului de protest al Platformei DA. Însă mai târziu prin acelaşi loc au fost lăsaţi să treacă protestatarii "Partidului Nostru".

CHIŞINĂU, 16 ian – Sputnik. O coloană formată din câteva mii de protestatari, membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor, nu a fost lăsată să treacă sâmbătă să prin Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde a organizat o acţiune de protest şi Platforma DA.

Forţele de ordine au obligat protestatarii socialişti, care mergeau în coloană dinspre Academia de Ştiinţe a Moldovei spre clădirea Parlamentului să ocolească Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Acest incident a provocat altercaţii verbale între poliţişti şi manifestanţi.

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a criticat acest gest al forţelor de ordine, dar şi refuzul conducătorilor Platformei DA de a coopera „în vederea constituirii unui front comun contra guvernării oligarhice de la Chişinău”.

Mai târziu pe lângă mitingul de protest al Platformei DA a trecut o coloană de protestatari ai „Partidului Nostru”. aceştia, potrivit martorilor oculari, au fost salutaţi de participanţii la mitingul „DA”. „Bravo, băieţi. Ţineţi-o tot aşa. Noi cu voi o să ne înţelegem”, le strigau simpatizanţii platformei celor ai „Partidului Nostru”.

2364
Tagurile:
Forţele de ordine, PSRM, Partidul Nostru, Platforma DA, Proteste
Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
Tematic
Centrul capitalei, blocat de protestele organizate de trei partide


Загрузка...