Valeriu Streleţ

PLDM anunţă lustraţie internă, un congres extraordinar şi se retrage în opoziţie

168
(reînnoit 17:59 17.01.2016)
Liberal-democraţii resping categoric ideea participării la formarea unei majorităţi parlamentare cu PDM şi PL. Consiliul Politic Naţional al PLDM a decis că formaţiunea are nevoie de o reevaluare internă.

CHIŞINĂU, 16 ian – Sputnik. Consiliul Politic Naţional al PLDM le-a solicitat deputaţilor liberal democraţi care au aderat la majoritatea parlamentară ce îl susţine pe candidatul democrat la funcţia de premier, Pavel Filip, să-şi retragă semnăturile.

Reprezentantul PLDM, Veleriu Streleţ, a declarat că „astăzi Consiliul Politic Naţional al partidului a luat act şi a condamnat metodele prin care se constituie actualele majorităţi parlamentare, atunci când procesele politice şi democratice normale şi rezultatele politice obţinute de partide sunt înlocuite cu metode de formare a unor majorităţi bazate pe presiuni şi corupere politică”.

Streleţ a mai spus că liberal-democraţii le-au cerut colegilor lor deputaţi, care au semnat pentru susţinerea candidatului la funcţia de prim-ministru, Pavel Filip, să-şi retragă semnăturile.

O altă decizie a liberal-democraţilor adoptată de Consiliul Politic Naţional este că formaţiunea nu va participa la formarea actualei majorităţi parlamentare şi se retrage în opoziţie.

„Încă o decizie foarte importantă este convocarea congresului şapte extraordinar al PLDM pe data de 20 martie curent. Procedura statutară prevede un termen care trebuie respectat. În această perioadă partidul va trece printr-un proces profund de evaluare a situaţiei interne, va promova principiul de lustraţie internă în partid, în vederea neacceptării unor persoane care au probleme cu justiţia şi credem că odată cu congresul şapte partidul va începe o nouă etapă în istoria sa”, a mai declarat Streleţ.

Politicianul a precizat că dacă cei şapte deputaţi liberal-democraţi nu-şi vor retrage semnăturile în susţinerea candidaturii la funcţia de premier a democratului Pavel Filip, asta va însemna că ei nu se vor mai putea regăsi în rândurile PLDM.

168
Tagurile:
Congres extraordinar, Retragere în opoziţie, PLDM, Majoritate parlamentară
Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
Tematic
PLDM: ceea ce a furat Filat de la BEM este doar o picătură


Загрузка...