Ренато Усатый Игорь Додон

Centrul capitalei, blocat de protestele organizate de trei partide

186
(reînnoit 23:26 17.01.2016)
Nici sâmbătă capitala nu scapă de proteste. Cele trei formaţiuni care au anunţat că vor protesta azi la Chişinău, chiar dacă sunt de orientări diametral opuse, au o revendicare comună - alegeri parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 16 ian — Sputnik. Pentru ziua de azi trei formaţiuni politice au anunţat proteste antiguvernamentale la Chişinău. Este vorba despre PSRM, „Partidul Nostru" şi Platforma DA.

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat că membrii şi simpatizanţii PSRM vor veni în marş de la Academia de Ştiinţe a Moldovei şi de la memorialul „Eternitate" până la Parlament, unde va avea loc un miting. Socialiştii cer dizolvarea parlamentului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Liderul „Partidului Nostru", Renato Usatîi, de asemenea a anunţat că va organiza sâmbătă acţiuni de protest. Susţinătorii acestuia ar pregăti desfăşurarea unor manifestaţii în diferite locuri în capitală.

Şi Platforma DA a anunţat că invită oamenii sâmbătă la Chişinău pentru un nou protest. Membrii şi simpatizanţii formaţiunii îşi vor exprima astfel dezacordul în legătură cu desemnarea democratului Pavel Filip de către Nicolae Timofti drept candidat la funcţia de prim-ministru.

186
Tagurile:
Proteste sâmbătă, PSRM, Partidul Nostru, Platforma DA, Chişinău
Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
Tematic
La Chişinău vor fi proteste şi sâmbătă. PSRM va cere anticipate


Загрузка...