Iurie Leancă

Partidul lui Leancă a decis "împrumute" revendicări de la Dodon

152
(reînnoit 15:39 15.01.2016)
Iurie Leancă, care este preşedintele PPEM, a declarat că deputaţii care fac parte din această formaţiune politică vor pleda pentru alegeri anticipate şi vor fi în opoziţie faţă de orice guvern votat de actualul Parlament.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Partidul Popular European din Moldova a decis că cei trei deputaţi care au aderat la respectiva formaţiune trebuie să se retragă în opoziţie faţă de orice guvernare care ar putea să fie instalată la Chişinău.

Парламент Молдовы
© Sputnik / Евгений Панасенко

După şedinţa de vineri a Consiliului Politic al PPEM, Iurie Leancă, preşedintele partidului, a criticat dur actuala clasă politică, în special pe cea de la conducere.

Leancă a spus că actualele partide care încearcă să formeze o guvernare s-au discreditat definitiv.

De asemenea, PPEM pare să fi „împrumutat” una dintre revendicările PSRM, dat fiind faptul că a decis să pledeze pentru alegeri parlamentare anticipate, ca cea mai potrivită soluţie la criza profundă în care s-a pomenit Republica Moldova.

Este de menţionat că până adineaori, Grupul Leancă din Parlament a participat la toate consultările privind formarea unei majorităţi parlamentare şi s-a arătat interesat să participe la guvernare alături de PDM, PL şi PLDM.

152
Tagurile:
Grupul Leancă, Opoziţie, Deputaţi
Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
Tematic
Leancă vrea un „compromis maxim”


Загрузка...