Igor Dodon, Игорь Додон

De ce crede Igor Dodon Timofti nu trebuie demis acum

111
(reînnoit 12:07 14.01.2016)
Igor Dodon susţine că în actualele condiţii, în vederea evitării aprofundării crizei politice şi grăbirii alegerilor parlamentare anticipate, Timofti nu trebuie demis. Preşedintele, potrivit liderului socialiştilor, practic a deschis calea spre anticipate.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Tot mai multă lume înţelege că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, consideră liderul PSRM, Igor Dodon, care a comentat joi la o conferinţă de presă ultimele evenimente politice din Republica Moldova.

În opinia lui Dodon, actuala majoritate parlamentară pestriţă nu are nicio şansă să schimbe lucrurile în bine.

Referindu-se la fracţiunea parlamentară a PSRM, Dodon a precizat următoarele:

„Nu vom participa la şedinţele Parlamentului din luna ianuarie, decât la cea de stabilire a datei alegerilor parlamentare anticipate. Ceea ce se întâmplă în ultimele zile demonstrează că acest Parlament şi-a epuizat posibilităţile de a face ceva pentru ţară”.

Dodon a ţinut să declare trei lucruri importante în opinia socialiştilor:

„Întâi, salutăm decizia lui Timofti de a refuza candidatura la funcţia de prim-ministru a lui Vlad Plahotniuc. Nu votăm nici un candidat în acest Parlament. Iar dacă azi nu va fi desemnat candidatul de către Preşedinte, de mâine trebuie să înceapă procedura de dizolvare a Parlamentului. Să mergem la alegeri, iar cetăţenii să ne dea apreciere la toţi, atât celor de stânga, cât şi celor de dreapta. Pentru a asigura realizarea acestui obiectiv, sâmbătă PSMR organizează o acţiune masivă de protest cu genericul „vrem alegeri parlamentare anticipate”, în faţa Parlamentului.

Doi, noi pe parcursul ultimilor ani am cerut demisia lui Timofti. Avem motive şi argumente în acest sens. Considerăm că Timofti nu trebuie să fie preşedinte. Dar în legătură cu situaţia din ultimele zile, credem că acum nu este cazul ca Timofti să fie demis. Socialiştii nu vor susţine demiterea lui Timofti în actuala situaţie. Timofti trebuie păstrat în funcţie pentru a garanta că vom avea alegeri parlamentare anticipate, iar demiterea lui Timofti doar va aprofunda criza şi va amâna anticipatele.

Trei, în ianuarie nu participăm la nicio şedinţă a Parlamentului, decât dacă va fi o şedinţă de la care va fi decisă organizarea de alegeri parlamentare anticipate”.

În opinia lui Igor Dodon, ceea ce a făcut Preşedintele Timofti miercuri este un pas în direcţia alegerilor parlamentare anticipate.

111
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, Igor Dodon, PSRM, Nicolae Timofti
Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
Tematic
Ce-i pregăteşte majoritatea parlamentară lui Nicolae Timofti


Загрузка...