Colaj Renato Usatii Vlad Filat

Usatîi promite un „Mercedec” celui care îl va prinde pe Filat

107
Politicianul şi-a exprimat speranţa că premiul va ajunge la un sergent, ca să nu mai avem încă un „colonel cu mercedes”.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatâi, a promis să-i dăruiască un automobil Mercedes „poliţistului care-l va prinde pe Filat” – ex premier, lider al Partidului Liberal-Democrat, pe care Parlamentul ar putea să-l lipsească de imunitate parlamentară şi pe care reprezentanţii opoziţiei ar vrea să-l reţină.

Владимир Филат Vlad Filat
© Sputnik / пресс-служба ЛДПМ

Joi, opoziţia a blocat câteva intersecţii în centrul capitalei, pentru a-l reţine, aşa cum au declarat ei, pe Filat. Procurorul general, Corneliu Gurin, a cerut Parlamentului ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vlad Filat. Gurin a precizat că procurorii dispun de suficiente informaţii, care dovedesc implicarea politicianului în cazul scoaterii miliardului de dolari din sistemul bancar al ţării.

„Mă adresez către toţi colaboratorii poliţiei – cel care-l va prinde pe Filat, va primi de la mine un Mercedes nou”, a declarat Usatîi. El şi-a exprimat speranţa că premiul va ajunge la vre-un sergent oarecare, ca să nu mai avem încă un „colonel cu Mercedes”.

La 15 octombrie, opoziţia de centru-stânga şi-a continuat acţiunile de protest, cerând demisia întregii conduceri a ţării. Paza Parlamentului a fost consolidată cu cordoane ale poliţiei.

107
Tagurile:
protest, imunitate, premiu, Mercedes, Renato Usatîi, Corneliu Gurin, Vlad Filat, Chișinău
Tematic
Dodon: intrăm peste ei dacă nu îl arestează pe Filat
Renato Usatîi a pornit vânătoarea după Vlad Filat
Procurorul General: solicit ridicarea imunităţii lui Vlad Filat
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Lavrov: Germania a devenit o locomotivă a agresiunii

47
Germania a devenit o locomotivă a unor acțiuni agresive împotriva statelor care nu fac parte din NATO și UE, consideră Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. În ultimul timp, Germania a decis să devină o locomotivă pentru niște acțiuni agresive împotriva statelor care nu fac parte din Uniunea Europeană și NATO, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă susținută după încheierea unei întrevederi cu omologul său Belarus, Vladimir Makei.

“E straniu că, dintre toate țările, anume Germania a decis în ultimul timp să servească în calitate de astfel de locomotivă a unor abordări agresive în raport cu statele care nu fac parte din NATO și Uniunea Europeană”, a spus ministrul rus.

Anterior, Lavrov declarase că Berlinul își intensifică direcția spre descurajarea Rusiei. Adresarea unor acuzații nejustificate, înaintarea unor note ultimative și amenințări în adresa Rusiei a devenit o normalitate pentru Germania.

Rusia deja a adoptat o serie de sancțiuni de răspuns în raport cu unii reprezentanți ai Germaniei și Franței, în legătură cu cazul lui Aleksei Navalnîi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
agresiune, Germana, Lavrov
Tematic
Lavrov a comentat sancțiunile UE legate de cazul Navalnîi


Загрузка...
Gazprom

Cum decurg negocierile cu „Gazprom” răspunsul ministrului Economiei

39
(reînnoit 20:42 26.11.2020)
Negocierile cu concernul rus „Gazprom” sunt în desfășurare, dar deocamdată este prea devreme pentru a vorbi despre prețul „combustibilului albastru”.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Anul acesta nu vor exista probleme de felul celor din 2019, când aprovizionarea Moldovei cu gaze naturale din Rusia era sub semnul incertitudinii, din cauza dezacordurilor dintre Kiev și Moscova. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, într-o emisiune radio la Sputnik Moldova.

„Acum discutăm acest aspect - sfârșitul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie. Este încă prea devreme să vorbim despre înțelegeri concrete. Nu există riscuri de repetare a situației din anul trecut, când în preajma zilei de 31 decembrie nu știam dacă va fi semnat un contract de tranzit între „Gazprom” și Ucraina. Îmi amintesc că sfârșitul anului 2019 a fost foarte dificil din acest punct de vedere. Vom oferi informații. Cu colegii noștri de la „Moldovagaz” vom lucra în această direcție”, a spus Usatîi.

Анатолий Усатый
© Sputnik / Mihai Caraus
Anatol Usatîi

Potrivit ministrului, este prea devreme pentru a vorbi despre preț.

„Nu sunt de așteptat salturi mari”, a spus ministrul.

Gazul rusesc este furnizat Moldovei prin tranzitarea teritoriului Ucrainei.

Concernul rus „Gazprom” deține 50% în „Moldovagaz” și este principalul furnizor de gaze către Moldova. Țara noastră cumpără „combustibil albastru” de la Gazprom în baza unui acord semnat în 2008. Acest acord este reînnoit în mod regulat. De exemplu, pe 31 decembrie 2019, „Moldovagaz” și „Gazprom” au semnat un act adițional la contractul pentru aprovizionarea cu gaze a Moldovei și organizarea tranzitului prin teritoriul statului moldovenesc.  Livrarea „combustibilului albastru” se efectuează acum pe traseul tradițional.

Președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat în septembrie că întreprinderea negociază cu „Gazprom” un nou contract pe trei ani.

„Gazprom” deține 50 la sută din acțiunile „Moldovagaz”, Guvernul Republicii Moldova - 35,33%, administrația de la Tiraspol - 13,44%, alți acționari - 1,23% din acțiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
negocieri, Gazprom
Tematic
Ceban: Prețul la gazele naturale stabilit de Gazprom, cel mai avantajos pentru Moldova


Загрузка...

Rusia a efectuat lansări ale rachetei Țirkon în Marea Albă

0
(reînnoit 21:17 26.11.2020)
Fregata Amiralul Gorșkov a efectuat lansări de rachete hipersonice de croazieră Țirkon din Marea Albă, asupra unei ținte din bazinul Mării Barents, aflate la o distanță de 450 de kilometri.

Viteza zborului rachetei a depășit 8 Mach. Lansarea a avut loc în cadrul testării noilor tipuri de arme.

Fregata Amiralul Goșrkov este una din cele mai moderne nave ale Flotei Navale de Nord a Rusiei. Vasul militar este unul multifunctional, capabil să poarte lupte cu adversarul pe apă, aer și subacvatic. Fregata poate efectua lovituri asupra obiectelor terestre și de coasă, care se află la o distanță de peste 1,5 mii de kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
rachete, lansare, Rusia
Tematic
„Zirconul” rusesc a privat SUA de conceptul unei lovituri globale


Загрузка...