Палаточный городок 3

Protestatarii au deblocat circulația transportului, dar promit noi acţiuni

21
(reînnoit 18:21 12.10.2015)
Automobilele parcate anterior pe partea carosabilă a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt au părăsit carosabilul. Ar putea urma însă alte acţiuni de protest ale opoziţiei de stânga.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Opoziția de centru-stânga, care protestează în centrul Chișinăului, a deblocat circulația transportului pe principala arteră a capitalei, dar promite să organizeze noi acțiuni, transmite Sputnik Moldova.

Luni dimineața, protestatarii au parcat câteva sute de automobile pe partea carosabilă a bulevardului Ștefan cel Mare, în preajma orășelului de corturi, cerând autorităților să le satisfacă revendicările, inclusiv demisia președintelui Timofti.

Acum automobilele au eliberat partea carosabilă a bulevardului. Liderul ”Partidului nostru”, Renato Usatîi, a comunicat pentru jurnaliști că aceasta a fost o acțiune de avertizare. Politicianul și-a cerut scuze de la locuitorii orașului care au ajuns cu greu dimineață la serviciu.

Usatîi a declarat că joi va avea loc un miting de amploare în preajma Parlamentului. ”Oamenii nu intenționează să dea înapoi. Această putere trebuie să plece”, a subliniat Usatîi. Forțele de stânga intenționează să blocheze joi ieșirile din clădirea organului legislativ, cerând de la deputați să satisfacă revendicările protestatarilor.

Forțele de opoziție – Partidul Socialiștilor condus de  Igor Dodon și ”Partidul nostru” Renato Usatîi — organizează acțiuni de protest din data de 27 septembrie. Ei cer demisia conducerii țării, inclusiv a președintelui și prim-ministrului, dar şi a altor funcţionari de stat.

Anterior, liderii de stânga Dodon și Usatîi au declarat că vor urma noi acțiuni de protest. Sâmbătă, socialiștii au pichetat sediile a trei partide (Liberal-Democrat, Democrat și Liberal), care fac parte din alianța ”Pentru integrarea europeană-3”, blocând pentru jumătate de oră circulația transportului pe trei străzi principale din Chișinău.

21
Tagurile:
a președintelui, cerințe, acțiuni de amploare, bd. Ștefan cel Mare, deblocare, Usatîi, luni, Dodon, demisie
Тема:
Toamna demisiilor (70)
Tematic
Dodon: opoziţia pregăteşte noi surprize pentru autorităţi
Dodon: foarte curând guvernării îi va fi aplicată "lovitura de graţie"
Renato Usatîi: protestatarii ar putea „intra în clădirea Parlamentului”


Загрузка...