Valeriu Streleţ

Streleţ: demisia lui Drăguţanu a făcut imposibilă semnarea acordului cu FMI

20
(reînnoit 17:55 12.10.2015)
Experţii FMI vor acţiona deja în baza altui plan, a menţionat Prim-ministrul Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 24 sept – Sputnik. Demisia şefului BNM a făcut imposibilă semnarea unui acord cu FMI. Opinia a fost exprimată de premierul Valeriu Streleţ joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vreau să menţionez că până la 21 septembrie, potrivit informaţiilor de care dispun ca prim-ministru, dar şi din discuţiile mele cu reprezentanţii FMI aflaţi în ţara noastră, misiunea Fondului Monetar Internaţional a avut mandatul de a veni în Moldova pentru a negocia şi semna memorandumul cu ţara noastră. Din cauza demisiei Guvernatorului BNM, acest mandat a fost retras”, a declarat Streleţ.

Международный валютный фонд
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Potrivit lui, acum experţii misiunii FMI vor acţiona în baza unui nou plan. Primul pas va consta în examinarea stării actuale de lucruri, a acţiunilor Guvernului, dar şi ale BNM, în domeniile de dezvoltare importante şi critice, pe termen scurt şi mediu. Al doilea pas este perspectiva semnării noului memorandum, după ce va fi desemnată de către Parlament noua conducere a BNM.

Streleţ a mai subliniat că Guvernul a fost şi rămâne a fi pregătit pentru negocieri şi pentru semnarea unui acord cu FMI.

„Vom face tot posibilul pentru ca semnarea unui acord să aibă loc cât mai curând”, a conchis Streleţ.

 

20
Tagurile:
Misiunea FMI, Demisia lui Drăguţanu, Semnare, Acord, Negocieri, Dezvoltare, Reforme, Guvernul Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, FMI, BNM, Dorin Drăguţanu, Valeriu Streleţ
Tematic
Candu cere FMI să evalueze activitatea BNM
FMI ar avea un cuvânt de spus în chestiunea vârstei de pensionare în Moldova
Streleţ aşteaptă ca misiunea FMI să vină în Moldova la 22 septembrie


Загрузка...