Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale

Preşedintele Curţii Constituţionale a Moldovei condamnă anexarea Crimeei

37
(reînnoit 11:56 17.09.2015)
Alexandru Tănase susţine o iniţiativă a Curţii Constituţionale a Ucrainei de condamnare a unei decizii a Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse ce ar fi deschis calea spre anexarea Crimeei.

CHIŞINĂU, 17 sept – Sputnik. Preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, a susținut inițiativa Curții Constituționale a Ucrainei de a pune în discuţie și de a condamna decizia din 19 martie 2014 a Curții Constituționale a Federației Ruse, ce a deschis calea pentru anexarea de către Rusia a unei părți din teritoriul Ucrainei – Crimeea, a anunţat serviciul de presă al Curţii Constituţionale.

Tănase a făcut această declaraţie la la reuniunea Cercului Președinților din cadrul Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE), ce a avut loc la Batumi (Georgia). Principalul subiect de discuţii la această reuniune a fost aplicarea tratatelor internaționale în practica curților constituționale.

Sursa mai notează că, în cadrul evenimentului, preşedinţii autorităţilor de jurisdicţie constituţională din Ucraina, Georgia, Lituania, Moldova, Polonia, Cipru, Azerbaidjan şi din alte state europene au semnat o Declaraţie comună prin care se pronunţă pentru respectarea integrităţii teritoriale şi a dreptului internaţional în administrarea justiţiei constituţionale. Documentul, precum subliniază sursa, rămâne deschis pentru semnare.

37
Tagurile:
Anexarea Crimeei, Propunere, Condamnare, Decizie, Curtea Constituţională a Federaţiei Ruse, Curtea Constituţională a Ucrainei, Curtea Constituţională a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, Batumi, Crimeea, Georgia, Rusia, Ucraina
Tematic
Kievul a interzis intrarea în Crimeea prin Ucraina
Le Figaro: Deputaţii francezi au fost îndemnaţi să nu viziteze Crimeea
Ambasada FR nu a primit nota Ucrainei privind deplasarea lui Putin în Crimeea


Загрузка...