AIE3

Liderii proeuropeni susţin au constituit AIE3

28
(reînnoit 10:24 22.07.2015)
Liderii PLDM, PDM şi PL au decis să reanimeze Alianţa pentru Integrare Europeană.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Preşedinţii celor trei partide parlamentare proeuropene au ajuns la un acord privind constituirea alianţei. Aceasta se va numi Alianţa pentru Integrare Europeană 3 (AIE3).

La aceste discuţii nu au participat deputaţii neafiliaţi, care de asemenea se declară proeuropeni.

Liderii PLDM, PDM şi PL au convenit asupra modalităţii de repartizare a funcţiilor în stat. Aceştia au precizat că premierul va fi înaintat de PLDM, spicherul – de PDM, iar şeful statului (care urmează să fie ales în 2016, n.red.) va fi ales "conform poziţiei PL".

Deşi preşedintele PDM, Marian Lupu, a afirmat că deja poate fi constatată finalizarea negocierilor, la ora actuală nu este clar în ce termeni vor fi înaintate candidaturile pentru formarea guvernului şi când se va finaliza acest proces. În acest context Mihai Ghimpu a lăsat anterior să se înţeleagă că mai puţin contează momentul în care vor fi luate unele decizii. Important este să avem o alianţă proeuropeană, a opinat acesta.

Este de remarcat şi faptul că Vlad Filat a declarat că s-a convenit asupra repartizării principalelor funcţii în stat, fără a menţiona dacă membrii viitoarei alianţe au ajuns la un acord în priinţa tuturor subiectelor importante.

28
Tagurile:
acord, AIE3, PLDM-PDM-PL, Alianţă, Republica Moldova
Tematic
Filat: discuţiile cu uşile închise au luat sfârşit
Lupu: contează capacitatea noastră de a ajunge la compromis
Lupu: partajarea ministerelor se face de la zero


Загрузка...