Lupu, Filat şi Ghimpu

Filat, Ghimpu şi Lupu: alianţa e gata în proporţie de 99 la sută

32
(reînnoit 19:28 17.07.2015)
Şefii PLDM, PDM şi PL au dat asigurări că în cel mai scurt timp ţara va avea şi majoritate parlamentară, şi guvern.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Vineri, liderii celor trei partide care negociază formarea unei alianţe majoritare în Parlament au făcut declaraţii pentru presă. Aceştia au promis că până la sfârşitul lunii iulie vom avea şi majoritate parlamentară, dar şi guvern.

Chiar dacă la moment încă nu este pregătit sută la sută acordul alianţei, liberalul Mihai Ghimpu nu vede în asta o problemă. „Important este să fie alianţa. Mai puţin contează când va fi semnat acordul, azi sau mâine”, a declarat şeful PL.

Pe de altă parte, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că la ora actuală nu poate să numească ziua când va fi semnat acordul de constituire a alianţei, dar cele trei partide sunt foarte aproape de momentul în care va fi pus punct procesului de negocieri. Acesta a dat asigurări că până la sfârşitul lui iulie vom avea guvern.

Cel mai optimist pare să fie preşedintele PDM, Marian Lupu. Acesta a spus că „la sfârşitul lunii iulie vom avea şi majoritate parlamentară, şi guvern, nu doar confirmat ci şi vot în parlament”.

„Ne-am înţeles în proporţie de 99 la sută. Azi am progresat pe toate direcţiile”, a conchis liderul PDM.

32
Tagurile:
Mihai Ghimpu, Flad Filat, Acord, Alianţă, Negocieri, Marian Lupu
Tematic
Marian Lupu: aceste discuţii conduc spre formarea alianţei
Vlad Filat: suntem foarte aproape de a semna un acord
Ghimpu susţine că liberalii nu au renunţat la „procurorul european”

Загрузка...