Жилой район города Кишинева

BM cere măsuri urgente pe o serie de aspecte controversate

10
(reînnoit 15:51 17.07.2015)
Banca Mondială face aluzie "la o serie de aspecte vulnerabile" în Moldova, în cazul cărora se impune adoptarea unor măsuri urgente.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Banca Mondială (BM) susţine că este disponibilă „de a sprijini agenda de reforme a Republicii Moldova”, dar are şi unele recomandări.

Într-un comunicat al Băncii Mondiale în Moldova se spune că instituţia a organizat la 16 iulie o întâlnire dintre liderii celor şase partide politice reprezentate în Parlament şi un grup de parteneri de dezvoltare a Republicii Moldova. Potrivit BM, partenerii de dezvoltare au reiterat disponibilitatea de a sprijini agenda de reforme a Republicii Moldova. Însă „au recomandat luarea de măsuri urgente” în legătură cu "aspectele critice".

Anterior, delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a subliniat importanţa învestirii în Republica Moldova a unui guvern viabil, care va trebui să negocieze de urgenţă cu FMI un nou program de cooperare. Doar în aceste condiţii Chişinăul va putea să conteze pe reluarea suportului bugetar din partea UE.

În acest context, ministrul moldovean al Finanţelor a precizat că actualul buget al ţării este viabil doar în condiţiile în care Moldova va primi ajutor din partea UE.

10
Tagurile:
Măsuri urgente, Aspecte critice, Banca Mondială
Tematic
Arapu: bugetul RM, fiabil doar dacă e subvenţionat din exterior


Загрузка...