Владимир Воронин

Vladimir Voronin a lansat ideea unui guvern de unitate naţională

13
Republica Moldova are nevoie de un guvern susţinut de tot Parlamentul, de un guvern de unitate naţională, susţine preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

CHIŞINĂU, 30 iun – Sputnik. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susţine că în actualele circumstanţe dificile în care s-a pomenit Republica Moldova este nevoie de un guvern votat de 101 deputaţi, iar Parlamentul ar trebui să ofere un exemplu de consolidare a societăţii moldoveneşti.

Voronin a declarat, marţi, la o conferinţă de presă, că în situaţia actuală nu este atât de important cine va fi candidatul la funcţia de premier. Potrivit lui, contează profesionalismul, experienţa şi onestitatea acestuia, iar un premier susţinut de toţi deputaţii poate fi doar un premier bun şi, totodată, tot Parlamentul va purta răspundere pentru calitatea viitorului guvern.

Liderul comuniştilor a mai opinat că la ora actuală crearea de coaliţii este contraproductivă, deoarece va conduce la dezbinarea legislativului. Voronin a mai spus că guvernul ce urmează să fie învestit nu trebuie să aibă miniştri aflaţi la cheremul unor formaţiuni politice, ci să fie oameni de stat care au la dispoziţie toate pârghiile, dar şi toată răspunderea, pentru gestionarea domeniilor încredinţate.

13
Tagurile:
Premier, Guvern de unitate naţională, Alianţe, Parlament, Vladimir Voronin
Tematic
PLDM şi PDM chamă tot mai insistent PL-ul la discuţii despre o alianţă


Загрузка...