Igor Dodon, despre participarea soldaților moldoveni la paradă: „Am simțit o mândrie”

133
Președintele Igor Dodon, care se află în vizită la Moscova cu prilejul desfășurării paradei în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei, a vorbit despre defilarea soldaților moldoveni prin Piața Roșie.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Șeful statului a remarcat că memoria eroilor căzuți în război trebuie păstrată de gernerațiile următoare, iar participarea soldaților moldoveni la parada în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei a fost o datorie față de străbunii noștri. 

„Am simțit un sentiment deosebit de mândrie pentru faptul că printre aceștia (participanții la paradă) erau și 75 de militari din Garda de Onoare a Armatei Naționale a Republicii Moldova. Țin să menționez că bunicii a 23 dintre militarii moldoveni prezenți la paradă au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Consider că participarea lor la evenimentul de astăzi subliniază conexiunea directă dintre generații și ne amintește despre importanța păstrării memoriei despre faptele eroice ale strămoșilor noștri”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Șeful statului a menționat că s-a simțit onorat să participe la parada care s-a desfășurat astăzi la Moscova.

„Am avut onoarea să fiu prezent la parada militară, care a avut loc astăzi, pe Piața Roșie din Moscova, cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a menționat oficialul moldovean.

El a povestit că, împreună cu președinții Federației Ruse, Republicii Belarus, Kazahstanului, Serbiei, Tadjikistanului și Uzbekistanului, a salutat militarii din diferite țări care au participat la paradă.

După defilarea festivă din Piața Roșie, Igor Dodon a mers împreună cu Vladimir Putin și alți lideri străini veniți la paradă în Grădina Alexandrovski, unde au depus flori la Focul Veșnic de la Mormântul Soldatului Necunoscut. 

Șefii de stat au ținut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți. La sfârșitul ceremoniei a fost intonat imnul de stat al Rusiei. 

În acest an parada în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei s-a desfășurat pe 24 iunie - anume în această zi în 1945 în capitala Rusiei s-a desfășurat legendara paradă a învingătorilor. Printre oaspeții de onoare în acest an s-au numărat liderii Abhaziei, Belarusului, Kazahstanului, Moldovei, Tadjikistanului, Uzbekistanului și Osetiei de Sud. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

133
Tagurile:
soldați, Moscova, Parada Victoriei, Igor Dodon
Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (89)
Tematic
Putin le-a mulțumit militarilor pentru Parada Victoriei
Parada militară dedicată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei

Putin le-a mulțumit celor care au participat la organizarea paradei de Ziua Victoriei

38
(reînnoit 23:29 02.07.2020)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, le-a mulțumit tuturor celor care au participat la organizarea Paradei Victoriei dedicate celei de-a 75-a aniversări a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin le-a mulțumit tuturor celor care au participat la pregătirea evenimentelor festive dedicate celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru apărarea Patriei, informează RIA Novosti.

”Astăzi aș dori să le mulțumesc sincer tuturor celor care au participat la pregătirea și desfășurarea evenimentelor aniversare, au venit cu inițiative și au implementat noi proiecte importante, care îi vizează în primul rând pe dragii noștri veterani”, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni a comitetului organizator al Victoriei.

De asemenea, el le-a mulțumit tuturor cetățenilor ruși, voluntarilor din cadrul asociațiilor obștești care în aceste vremuri grele le-au acordat ajutor veteranilor și oamenilor în etate. ”O asemenea grijă și implicare este de neînlocuit”, a subliniat președintele rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
Ziua Victoriei, Putin
Tematic
Vladimir Putin a votat în cadrul consultărilor pentru amendarea Constituției Rusiei


Загрузка...
Participarea delegației moldovenești la Parada Victoriei de la Moscova

Generalul Gaiciuc despre parada de la Moscova: „Ai noștri” au defilat cu demnitate

210
(reînnoit 22:11 27.06.2020)
Mulți cetățeni moldoveni au urmărit cu sufletul la gură transmisiunea Paradei Victoriei de la Moscova, însă participarea la eveniment i-a provocat emoții deosebite generalului Armatei Naționale Victor Gaiciuc.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Cetățenii moldoveni au urmărit cu mare interes pe ecranele televizoarelor sau calculatoarelor Parada Victoriei, care s-a desfășurat la Moscova.

Mii de comentarii care exprimă încântare, sute de mesaje de mulțumire pe rețelele de socializare - mesaje despre omagiu, despre cinstirea datei care unește toate popoarele fostei URSS - 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

Sentimente deosebite le-a provocat cetățenilor defilarea Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Moldovei pe pavajul din Piața Roșie. Pentru locuitorii unei țări mici, acest fapt a devenit un veritabil motiv de mândrie. 

La ceremonia de la Moscova a fost prezent și consilierul președintelui Moldovei, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, fostul ministru al Apărării, generalul de divizie Victor Gaiciuc. El a împărtășit impresiile despre paradă în discuția cu corespondentul Sputnik Moldova. 

"Mai întâi de toate atmosfera era creată de oamenii îmbrăcați în haine de sărbătoare. Mie, în calitate de militar, mi-a provocat emoții deosebite tehnica militară care a stat încă de la ora 6 dimineața pe strada Tverskaia, fiind pregătită să treacă prin piață. Dar cel mai important lucru pe care l-am conștientizat cu toții a fost că acum 75 de ani în acea piața s-a desfășurat parada istorică a Victoriei, anume pe 24 iunie”, a povestit Gaiciuc. 

Generalul a declarat că, având în vedere echipamentul militar de ultimă generație care a trecut prin Piața Roșie, mulți dintre specialiștii prezenți la paradă au putut să își dea seama cât de bine dotată este armata rusă, cât de mult îndeplinește cerințele timpului. 

Emoții deosebite au trăit președinții țărilor CSI atunci când au comunicat cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au stat lângă ei și au împărtășit impresiile despre paradă, mărturisește Gaiciuc.

"Desigur, probabil nu ar fi modest din parte amea, dar mi s-a părut că militarii noștri au defilat cel mai precis și frumos prin piață. Chiar și generalii din alte țări ale Comunității Statelor Independente, care au stat lângă mine, au subliniat acest lucru", a spus interlocutorul. 

Ceremonia de la Moscova s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, a subliniat generalul, care, în calitate de pilot militar, a fost impresionat în special de partea aeriană a paradei - de cele mai noi modele de aeronave militare.

Republica noastră a fost reprezentată la paradă de 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale. Oficial, delegația a fost condusă de președintele Igor Dodon. 

Din cauza măsurilor de carantină, tradiționala paradă de 9 mai a fost amânată până pe 24 iunie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

210
Tagurile:
Moscova, Parada Victoriei, Victor Gaiciuc
Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (89)
Tematic
Participarea delegației moldovenești la Parada Victoriei: Evenimentul în imagini
Cum a decurs parada Victoriei de la Moscova


Загрузка...
ambuteiaj

Mai bine evitați strada Petricani din Capitală Video

0
(reînnoit 09:22 18.09.2020)
Ambuteiaje kilometrice în sectorul Râșcani al Capitalei, pe străzile Calea Orheiului și Petricani, din cauza unul accident care s-a produs în apropiere de magazinul de materiale de construcții Supraten.

CHUȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Accidentul a fost provocat de o autobetonieră, care a trecut de pe o bandă pe alta fără să se asigure și a acroșat un automobil VolkswagenPentru că, în dreptul accidentului, torentul de mașini de pe trei piste a trecut doar pe una, s-a format un ambuteiaj mare, până pe strada Alecu Russo de la hotarul dintre sectoarele Râșcani și Ciocana.

Este de remarcat că deși s-a creat un ambuteiaj kilometric, la fața locului nu era venit nici un echipaj la poliției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
accident, Petricani, evitate, ambuteiaj


Загрузка...