Președintele Rusiei Vladimir Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut

Mesajul lui Vladimir Putin cu prilejul Zilei Victoriei: „Ne unește memoria și speranța”

104
(reînnoit 13:12 09.05.2020)
Președintele Federației Ruse i-a felicitat pe veterani și toți cetățenii cu prilejul aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. În dimineața zilei de 9 mai, Vladimir Putin a depus flori la Focul Veșnic și i-a felicitat pe veterani și toți cetățenii ruși cu prilejul aniversării Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

 „Dragi cetățeni ai Rusiei!
Dragi veterani!
Dragi prieteni!
Din toată inima vă felicit de Ziua Victoriei!
Pentru noi toți, aceasta este cea mai importantă, cea mai scumpă sărbătoare. O marcăm mereu în mod solemn și împreună. Cu toții împreună.
Semnificația spirituală, morală a Zilei Victoriei rămâne neschimbată, iar atitudinea noastră față de aceasta rămâne sacră.

Aceasta este amintirea noastră și mândria, istoria țării noastre, istoria fiecărei familii, parte a sufletului nostru pe care ni le-au transmis mamele și tații noștri, bunicii și bunicile. 

Astăzi resimțim acut măreția soartei lor, ne aducem aminte de cei care nu mai sunt printre noi, cu dragoste privim chipurile lor pe fotografiile din diferiți ani, le dorim mulți ani înainte veteranilor noștri și aplecăm capul în fața generației biruitorilor. 

Ei au făcut pentru noi atât cât nu poate fi măsurat și nici răsplătit. Ei au salvat Patria, viața viitoarelor generații, au eliberat Europa, au adus Pacea, au restabilit orașe și sate, au reușit lucruri grandioase. 

Aducem un omagiu recunoașterii nesfârșite a măreției, sacrificiului poporului sovietic, al oamenilor de diferite naționalități, care au luptat umăr la umăr pe front și în spatele lui.

Timpul nu are putere asupra curajului lor, unității, demnității și spiritului lor „de oțel”.

Dragi prieteni!

Aici, lângă zidul Kremlinului, este un loc sacru pentru noi toți. Zi și noapte arde focul veșnic în memoria celor care au murit în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Aici zace Soldatul Necunoscut.

Celebrarea Zilei Victoriei la Chișinău
© Photo : Miroslav Rotari
Noi venim aici și ne închinăm în fața lui și a tuturor apărătorilor Patriei. Eroilor care pentru totdeauna în morminte necunoscute - lângă Moscova, Smolensk, Stalingrad, Kursk, Sevastopol și Minsk, Kiev și Riga, Berlin și Viena, pe înălțimile Pulkovo, pe malurile Nevei, Niprului, Dunării, Vistulei și Oder. 

Milioane dintre cei căzuți nu au mai ajuns să sărbătorească Victoria - Victoria la care au visat atât de mult, au crezut că îl vor înfrunta pe inamic și se vor întoarce acasă. Ei au luptat pentru asta - au luptat până la ultima suflare. Și-au sacrificat viețile pentru ca să trăim noi, copiii și nepoții noștri, cei care nu s-au născut, care încă urmează să vină în această lume pe care a revendicat-o și păstrat-o soldatul sovietic. 

Ne aplecăm capetele în fața memoriei tuturor celor care nu s-au întors de la război, în fața fiilor, fiicelor, taților, mamelor, bunicilor, soților, soțiilor, fraților, surorilor, colegilor de regiment, rudelor și prietenilor.

Dragi prieteni!

75 de ani au trecut de când s-a încheiat Marele Război pentru Apărarea Patriei. Noi obligatoriu, bineînțeles, ca de obicei solemn și pe larg, vom sărbători evenimentul jubiliar și vom face asta cu demnitate, așa cum ne dictează datoria față de cei care au suferit, au obținut și au săvârșit Victoria. 

Va fi și parada noastră principală din Piața Roșie și marșul popular „Regimentul Nemuritor” - marșul memoriei noastre și al legăturii noastre de sânge între generații. 

Veteranii noștri au luptat pentru viață - împotriva morții. Noi întotdeauna vom lua exemplul unității și rezistenței lor.  

Pe noi ne unește memoria comună și speranțele noastre comune, aspirațiile comune, precum și responsabilitatea pentru prezent și viitor. 

Noi știm și credem ferm că suntem de neînfruntat când suntem împreună.

Felicitări!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

104
Tagurile:
Ziua Victoriei, Vladimir Putin
Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (91)
Tematic
„Regimentul Nemuritor online” - numărul participanților este nelimitat
Acțiunea „Regimentul nemuritor” în format online

Putin le-a mulțumit celor care au participat la organizarea paradei de Ziua Victoriei

43
(reînnoit 23:29 02.07.2020)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, le-a mulțumit tuturor celor care au participat la organizarea Paradei Victoriei dedicate celei de-a 75-a aniversări a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin le-a mulțumit tuturor celor care au participat la pregătirea evenimentelor festive dedicate celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru apărarea Patriei, informează RIA Novosti.

”Astăzi aș dori să le mulțumesc sincer tuturor celor care au participat la pregătirea și desfășurarea evenimentelor aniversare, au venit cu inițiative și au implementat noi proiecte importante, care îi vizează în primul rând pe dragii noștri veterani”, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni a comitetului organizator al Victoriei.

De asemenea, el le-a mulțumit tuturor cetățenilor ruși, voluntarilor din cadrul asociațiilor obștești care în aceste vremuri grele le-au acordat ajutor veteranilor și oamenilor în etate. ”O asemenea grijă și implicare este de neînlocuit”, a subliniat președintele rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
Ziua Victoriei, Putin
Tematic
Vladimir Putin a votat în cadrul consultărilor pentru amendarea Constituției Rusiei


Загрузка...
Participarea delegației moldovenești la Parada Victoriei de la Moscova

Generalul Gaiciuc despre parada de la Moscova: „Ai noștri” au defilat cu demnitate

213
(reînnoit 22:11 27.06.2020)
Mulți cetățeni moldoveni au urmărit cu sufletul la gură transmisiunea Paradei Victoriei de la Moscova, însă participarea la eveniment i-a provocat emoții deosebite generalului Armatei Naționale Victor Gaiciuc.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Cetățenii moldoveni au urmărit cu mare interes pe ecranele televizoarelor sau calculatoarelor Parada Victoriei, care s-a desfășurat la Moscova.

Mii de comentarii care exprimă încântare, sute de mesaje de mulțumire pe rețelele de socializare - mesaje despre omagiu, despre cinstirea datei care unește toate popoarele fostei URSS - 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

Sentimente deosebite le-a provocat cetățenilor defilarea Gărzii de Onoare a Armatei Naționale a Moldovei pe pavajul din Piața Roșie. Pentru locuitorii unei țări mici, acest fapt a devenit un veritabil motiv de mândrie. 

La ceremonia de la Moscova a fost prezent și consilierul președintelui Moldovei, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, fostul ministru al Apărării, generalul de divizie Victor Gaiciuc. El a împărtășit impresiile despre paradă în discuția cu corespondentul Sputnik Moldova. 

"Mai întâi de toate atmosfera era creată de oamenii îmbrăcați în haine de sărbătoare. Mie, în calitate de militar, mi-a provocat emoții deosebite tehnica militară care a stat încă de la ora 6 dimineața pe strada Tverskaia, fiind pregătită să treacă prin piață. Dar cel mai important lucru pe care l-am conștientizat cu toții a fost că acum 75 de ani în acea piața s-a desfășurat parada istorică a Victoriei, anume pe 24 iunie”, a povestit Gaiciuc. 

Generalul a declarat că, având în vedere echipamentul militar de ultimă generație care a trecut prin Piața Roșie, mulți dintre specialiștii prezenți la paradă au putut să își dea seama cât de bine dotată este armata rusă, cât de mult îndeplinește cerințele timpului. 

Emoții deosebite au trăit președinții țărilor CSI atunci când au comunicat cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au stat lângă ei și au împărtășit impresiile despre paradă, mărturisește Gaiciuc.

"Desigur, probabil nu ar fi modest din parte amea, dar mi s-a părut că militarii noștri au defilat cel mai precis și frumos prin piață. Chiar și generalii din alte țări ale Comunității Statelor Independente, care au stat lângă mine, au subliniat acest lucru", a spus interlocutorul. 

Ceremonia de la Moscova s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, a subliniat generalul, care, în calitate de pilot militar, a fost impresionat în special de partea aeriană a paradei - de cele mai noi modele de aeronave militare.

Republica noastră a fost reprezentată la paradă de 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale. Oficial, delegația a fost condusă de președintele Igor Dodon. 

Din cauza măsurilor de carantină, tradiționala paradă de 9 mai a fost amânată până pe 24 iunie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

213
Tagurile:
Moscova, Parada Victoriei, Victor Gaiciuc
Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (91)
Tematic
Participarea delegației moldovenești la Parada Victoriei: Evenimentul în imagini
Cum a decurs parada Victoriei de la Moscova


Загрузка...
Troleibuz

Primarul Capitalei explică de ce nu a fost sistată activitatea transportului în weekend

0
(reînnoit 11:08 28.02.2021)
Dacă punem restricții, atunci îmbulzeala va fi și mai mare, susține primarul Capitalei. Cu această reacție a venit edilul-șef la decizia Comisie din Chișinău de a nu sista activitatea transportului în weekend. 

CHIȘINĂU 28 feb - Sputnik. Transportul public din capitală va fi utilizat la capacitate maximă, iar în zilele de weekend nu va fi sistată activitatea acestuia. Aceasta este decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din Chișinău, care a fost luată sâmbătă. Primarul Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook de ce Comisia a luat o astfel de decizie și a explicat că sistarea activității transportului public în zilele de sâmbătă și duminică nu va contribui deloc la reducerea numărului de cazuri, ba din contra ar putea crea o situație mai gravă. 

„În momentul în care diminuăm sau restricționăm transportul, asta înseamnă că vom avea aglomerație și mai mare în stații și în unitățile de transport. Astăzi, pentru a controla și diminua aceste procese, nu avem cum. Dacă punem restricții îmbulzeala va fi și mai mare”, susține primarul.

În acest sens, Ion Ceban a scris că în următoarea săptămână vor fi scoase pe linie alte 20 de troleibuze noi și a precizat că municipalitatea trebuie să găsească soluții pentru a suplimenta unitățile de transport public. 

„Vedem ce putem face cu licitația cu privire la autobuze, mă refer la licitația lansată internațional, inclusiv, cu publicarea în Jurnalul UE de achiziții publice, pentru achiziționarea a celor 100 de autobuze”, a mai scris Ceban.

Amintim că sâmbătă, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău s-a reunit în ședință și a stabilit cum va circula transportul public în weekend și în zilele lucrătoare. Astfel, sâmbătă și duminică transportul public va circula conform unui program stabilit pentru zilele de odihnă, cu monitorizarea strictă a regimului epidemiologic. Acest lucru înseamnă că transportul va circula la o capacitate redusă, dar nu va fi sistat definitiv, așa cum s-a anunțat ieri după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. 

În zilele de lucru însă transportul public din Chișinău va circula la capacitate maximă, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
primărie Chişinău, autobuze, troleibuze, transport


Загрузка...