6 martie 2020. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, între oameni, după vizita pe care a efectuat-o la Spitalul clinic orășenesc nr. 4 din orașul Ivanova.
24 martie 2020. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în timpul vizitei la spitalul destina pacienților cu coronavirus din satul Komunarka.
15 ianuarie 2020. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și premierul Dmitri Medvedev, înainte de întâlnirea cu membrii Cabinetului de Miniștri. Executivul Federației Ruse și-a dat demisia.
15 noiembrie 2013. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în timpul călătoriei cu trenul electric de mare viteză interurban "Ivolga".
20 iulie 2020. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la uzina de construcții navală "Zaliv" din Kerci: inaugurarea șantierului de construcție a navelor pentru Flota Militară Rusă.
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, îi dăruiește un șoim de vânătoare prințului moștenitor din Abu Dhabi, care este și adjunctul comandantului-șef al forțelor armate ale Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyane.
10 noiembrie 2019. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la aniversara compozitoarei, artistei a poporului din URSS Alexandra Pahmutova, în Teatrul Mare din Rusia.
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, își ține discursul anual în fața Adunării Federale.
26 iulie 2020. Președintele Federației Ruse, comandantul suprem al forțelor armate ruse Vladimir Putin, ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu (dreapta) și comandantul Districtului Militar de Vest, Alexandr Juravliov (stânga), în cabina iahtului prezidențial, în timpul tranzitării apelor Golfului Finlandei pentru a participa la Parada Navală Principală cu ocazia Zilei Marinei Ruse pe rada Kronstadt din Golful Finlandei.
Președintele Federației ruse, Vladimir Putin, în timpul discuțiilor cu omenii după inaugurarea monumentului scriitorului și activistului civic Daniil Granin.
8 ianuarie 2020. Președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan (al treilea din dreapta) la ceremonia oficială de inaugurare a gazoductului Turkish Stream de la Istanbul. De la stânga la dreapta: Alexey Miller, președintele Comitetului de Management al Gazprom, și Boyko Borisov, prim-ministru al Bulgariei. De la dreapta la stânga - Ministrul turc al Energiei și Resurselor Naturale, Fatih Donmez, și președintele sârb, Aleksandar Vucic.
7 ianuarie 2020. Președintele rus Vladimir Putin și președintele sirian Bashar al-Assad (stânga) la Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Damasc.
13 noiembrie 2019. Președintele rus Vladimir Putin, președintele brazilian Jair Bolsonaro, împreună cu soția sa Michelle (dreapta) și președintele Republicii Populare Chineze (RPC) Xi Jinping (stânga), la concertul pentru liderii țărilor BRICS la Palatul Itamarati.
Președintele rus Vladimir Putin într-o pauză din cadrul meciului amical din Liga de hochei de noapte, la patinoarul din Piața Roșie.
9 mai 2020. Președintele rus Vladimir Putin depune flori de Ziua Victoriei pe Aleea Orașelor Eroilor la Mormântul Soldatului Necunoscut din Grădina Alexandru. Rusia sărbătorește 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
1 iulie 2020. Președintele rus Vladimir Putin, în timpul votului privind aprobarea amendamentelor la Constituția Federației Ruse, la secția de votare nr. 2151 din clădirea Academiei Ruse de Științe.
9 ianuarie 2020. Comandantul-șef suprem al forțelor armate ruse, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, urmărește, de la bordul crucișătorul cu rachete "Mareșalul Ustinov", exercițiile comune ale Flotelor de Nord și Mării Negre, care se desfășoară în Marea Neagră.
Satul Rogojeni din raionul Șoldănești se află la 92 de km distanță de Chișinău. Este o localitate poziționată pe malul râului Răut, între stâncile din piatră. Pe timpuri, nu era gospodar care să nu aibă în curte un bordei. Iarna acesta se încălzea mai repede, iar vara ținea răcoare localnicilor. Și acum mai găsim oameni care locuiesc în bordeie, însă sunt și colibe care se ruinează.
În reportajul de mai jos puteți afla istoria satului și a oamenilor din Rogojeni.
Video: Viața în bordei - Colibele de sute de ani din Rogojeni
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Satul Rogojeni, raionul Șoldănești - o așezare pitorească între dealurile stâncoase din lunca râului Răut
Bordeiul familiei Țara din satul Rogojeni, raionul Șodănești, care va deveni muze al localității
Mihail și Vera Țara au construit bordeiul în secolul al XVIII-lea
În această cameră mică, soții Mihail și Vera Țara au crescut cinci copii
Bordeiul familiei Țara a început să fie reabilitat pentru că va fi transformat în muze al satului Rogojeni
Maria Aredeleanu, o pensionară de 81 de ani din satul Rogojeni, în fața bordeiului ei
Maria Ardeleanu a primit bordeiul de la socrii săi și a crescut aici patru copii
Un alt bordei funcțional din satul Rogojeni, construit acum o sută de ani
Multe din bordeiele din sat au fost abandonate de proprietari
În acest bordei a locuit o familie, iar acum se ruinează pentru că nu mai este îngrijit
Multe din bordeiele din Rogojeni se ruinează
Bordeiele din Rogojeni au fost construite din piatră în stânci
Unii oameni dărâmă bordeiele și folosesc piatra la construcția altor clădiri
În fața clădirii Capitoliului s-au adunat numeroși demnitari de rang înalt, precum și artiști care au participat nemijlocit la ceremonia de inaugurare.
Priviți în galeria foto Sputnik cum s-a desfășurat evenimetul din SUA.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Capitoliul în timpul inaugurării lui Joe Biden
Fostul președinte american George W. Bush și soția sa Laura ajung la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden
Fostul președinte american Bill Clinton și soția sa Hillary ajung la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden
Barack și Michelle Obama ajung la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden
Vicepreședintele american Mike Pence și soția sa Karen ajung la inaugurarea lui Joe Biden
Președintele ales al SUA, Joe Biden, soția sa Jill, vicepreședintele Kamala Harris, soțul ei Doug Emhoff, senatorul Roy Blunt și senatorul Amy Klobuchar ajung la Washington DC
Joe și Jill Biden înainte de inaugurare
Kamala Harris depune jurământul în calitate de vicepreședinte al Statelor Unite
Terry Sewell ajunge la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden
Joe Biden ține un discurs în timpul inaugurării sale
Susținătorii lui Joe Biden sărbătoresc inaugurarea pe străzile din Washington
Mike Pence și Lady Gaga la inaugurarea lui Joe Biden
Oaspeții stau așezați în timpul inaugurării lui Joe Biden
Poetesa Amanda Gorman vorbește la inaugurarea lui Joe Biden
Susținătorii lui Joe Biden sunt intervievați
Jennifer Lopez vorbește la inaugurarea lui Joe Biden
Președintele ales Joe Biden înainte de inaugurare
Spectatori care urmăresc inaugurarea lui Joe Biden
CHIȘINĂU, 22 dec- Sputnik. Specialiștii în agrometeorologie susțin că Republica Moldova se află într-o zonă în care frecvent au loc schimbări bruște ale vremii și nu avem motive de îngrijorare. În același timp, au vești îmbucurătoare pentru agricultori - umiditatea solului este perfectă pentru dezvoltarea culturile semănate toamna.
De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului Agriculturii spun că anul 2021 se arată a fi unul mai productiv decât 2020, când seceta hidrologică s-a înregistrat din toamnă. Totuși, aceste previziuni pot fi date peste cap dacă vor reveni geruri cuprinse între -17 și -20 de grade pentru câteva zile, iar zăpadă nu va cădea.
”În prezent, starea culturilor este bună, este umiditate pentru culturile semănate toamna. Avem însă și unele riscuri, de exemplu, culturile ar putea îngheța dacă timp de 4-5 zile vor fi temperaturi de până la -20 de grade și câmpurile nu vor fi acoperite cu zăpadă. O altă problemă pe care o atestăm în aceste momente: nu avem rezerva de umiditate productivă în sol, care trebuie să fie la adâncimea de 1,5 metri, dar sperăm că în continuare vom avea parte de precipitații sub orice formă și vor acoperi rezervele”, a precizat Vasile Șarban, șef al Direcție Politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală din cadrul Ministerului Agriculturii.Fermierii au semănat culturi de toamnă pe 401 mii de hectare de terenuri, cu 25 de mii de hectare mai multe decât anul trecut. Din numărul total, 318 mii hectare sunt cu grâu. Media pe țară în perioada 2015-2019 conform datelor Biroului Național de Statistică este de 351,3 mii hectare. În 2020, recolta globală obținută de agricultorii moldoveni a fost de aproximativ 600 de mii de tone de grâu, cantitatea medie fiind de 1,97 tone la hectar.
De asemenea, anul trecut au fost recoltate 100 de mii de tone de orz de pe suprafața de 53,7 mii de hectare. Recolta medie obținută la hectar a fost de 1,86 de tone. Probabil, acesta a fost și motivul care i-a determinat pe fermieri să reducă suprafețele destinate acestei culturi, fiind semănate în această toamnă doar 47 de mii de hectare.
”Ne gândeam că, după un an secetos, agricultorii vor reduce suprafețele însămânțate, dar cu ajutorul oferit de stat și băncile care le-au ieșit în întâmpinare, iată că fermierii au reușit să însămânțeze câmpurile și sperăm că vor avea o roadă bogată, care să le acopere și pierderile de anul trecut”, a declarat Vasile Șarban, șef al Direcție Politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală din cadrul Ministerului Agriculturii.
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în weekend vom avea maxime cuprinse între +7 și +9 grade, iar noaptea vor fi minime de -3 și -1 grad. De luni, se așteaptă ninsori în toată țara.
Precizăm că în anul 2020 Republica Moldova s-a confruntat cu o secetă fără precedent în ultimele decenii. Agricultorii ale căror culturi au fost afectate au protestat timp de mai multe săptămâni și au cerut despăgubiri de la stat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova