Obiectivul principal al forumului este de a crea condiții pentru dezvoltarea eficientă a soluțiilor și tehnologiilor inovatoare în domeniul apărării și securității statului. Sputnik vă propune o galerie foto de la eveniment.
Un tanc T-14 Armata la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al IV-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 la Kubinka.
Un sistem de rachete sol-aer S-300VM Antey-2500 la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Vizitatori la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Un sistem naval de rachete și artilerie Pantsir-ME la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Un vehicul de luptă de infanterie montat pe șasiul de șenile Armata T-15 la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Vizitatori la la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Vestă de protecție balistică prezentată la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Standul agenției internaționale de presă Rossiya Segodnya și studioul de radio Sputnik la al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Un vehicul de transport amfibiu pe un șasiu de șenile PTS-4 la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Militar, fotografiind cîști balistice la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Sistem antiaerian Pantsyr-S1 la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Sistem antiaerian Pantsyr-S1 la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Vizitator la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Vehicul blindat de susținere a tancului Terminator (în stânga) și un tanc T-90A la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Interiorul elicopterului multifuncțional rusesc Ka-226 dezvoltat de biroul de cercetări OKB Kamov la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Lansator de rachete Smertch la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Un vehicul blindat se susținere a tancului Terminator la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Militari la expoziția Armata rusă de mâine în cadrul celui de-al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Intervenția ministrului rus al Apărării, Serghei șoigu, la al 4-lea forum internațional militar-tehnic Armata 2018 de la Kubinka.
Anul acesta, autoritățile au impus reguli mai stricte la comercializarea mărțișoarelor. Micile ”simboluri ale primăverii” sunt vândute doar în locuri autorizate.
Potrivit deciziei municipalității, preturile de sector au stabili locurile pentru vânzarea mărțișoarelor, suvenirelor, florilor de grădină și au eliberat autorizațiile pentru desfășurarea târgului de primăvară.
Astfel, nu mai este permisă comercializarea haotică a mărțișoarelor. Totodată, titularii de autorizații au obligația de a asigura respectarea măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii infecției COVID-19.
Comercializarea mărțișoarelor în locurile autorizate de preturi se va desfășura până în data de 10 martie.
Vă invităm să vedeți în galeria foto pregătită de Sputnic cu ce oferte au venit anul acesta creatorii de mărțișoare, care sunt pentru toate gusturile și toate buzunarele. În mod sigur, trebuie să ajungeți la aceste târguri pentru a-i bucura pe cei dragi cu mici daruri în prag de primăvară.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Comercializarea mărțișoarelor este permisă doar în locurile autorizate de Primărie
Comercianții de mărțișoare și-au expus marfa în centrul Capitalei
Fantezie pe tema mărțișorului - mici daruri vare aduc primăvara
Cumpărătorii au de unde alege - mărțișoare pentru toate gusturile și toate buzunarele
Fantezia creatorilor de mărțișoare nu are limite
Aceste mărțișoare sun numai bune pentru a ne decora casa în prag de primăvară
La Chișinău a început vânzarea mărțișoarelor - cumpărătorii au de unde alege
Se pare că s-au înțeles la preț
La târgul din centrul Capitalei puteți găsi cele mai neobișnuite mărțișoare
Mărțișoare în interpretare maxi la târgul din centrul Capitalei
Cumpărătorilor nu le este prea ușor să aleagă din această varietate de mărțișoare
В Кишиневе начали продавть мэрцишоры
Mărțișoarele va element de decor sunt tot mai populare în ultimii ani
La cele 20 de categorii, selecția celor mai bune imagini din acest an demonstrează un nivel înalt al artei care nu rămâne în urmă de cele mai prestigioase concursuri profesioniste de fotografie.
De la fotografii macro extraordinare până la peisaje spectaculoase cu time-lapse, este clar că camerele pentru smartphone-uri sunt acum capabile să surprindă imagini în orice stil fotografic.
Vă invităm să admirați aceste adevărate capodopere de artă fotografică, realizate de învingătorii concursului, în selecția făcută de Sputnik.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fotografia ON INLE LAKE a fotografului chinez Dan Liu, câștigător al concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Look Back a fotografului indian Rohan Sajeev, câștigător la categoria People a concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Lacul Baikal a fotografului spaniol Juan Zas Espinosa, câștigător al categoriei Landscapes în concursul 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Opera cantoneză II a fotografului chinez Queenie Cheen, câștigătoare la categoria Eyes of the World a concursului 10th Mobile Photography Awards
Fotografia Horse Play a fotografiei italiene Alessandra Manzotti, câștigătoare la categoria Black & White în concursul 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Deer Hidden in the Forest a fotografului chinez Jian Cui, câștigător al categoriei Natură și viață sălbatică la concursul 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Small Town Protest, a fotografului american Stephanie Calabrese, câștigătoare la categoria Foto Journalism lîn cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Untitled a fotografului chinez Chen Ma, câștigător în categoria Transportation în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia The New Norm a fotografului american Leigh Darilek, câștigătoare a categoriei Self-Portrait în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Late Night a fotografului grec George Koutsouvelis, câștigător al categoriei The Darkness|Noir în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Wash Water Lilies a fotograful vietnamez Tuan Nguyen Tan, foarte apreciat în categoria Travel & Adventure în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografie din seria Hot Dust & Myth of Being a Man a fotografului britanic Juliet Cope, câștigătoare la categoria The Photo Essay în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Reverence a fotografului chinez Jinyi He, câștigător la categoria Travel & Adventure în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Imagine The Beauty of Arches a fotografului Bahraini Mona Jumaan, câștigătoare la categoria Architecture & Design în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Movie Night a fotografului american John Nieto, câștigător la categoria Digital Fine Art în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Stuart Street - Boston a fotografului american Jeff Larason, câștigător la categoria Street Photography în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Morgan In Pink a fotografului american Michelle Simmons, câștigător la categoria Portraits în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia San Clemente a fotografului american Roger Clay, câștigător la categoria Water | Snow | Ice în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Duo a fotografului italian Fabio Sartori, câștigătoare la categoria Macro & Details în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Mrs Klimt Had Her Own Sense of Style de către fotograful australian Jen Mckenzie, câștigător a categoriei Visual FX în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
Fotografia Imprisoned Elephant a fotografului Lianyu Lu, apreciat înalt la categoria Nature & Wildlife în cadrul concursului 10th Mobile Photography Awards.
CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. La cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru joi, 24 februarie, un dolar american este cotat cu 17,48 lei, un euro – cu 21,27 lei, o hrivnă ucraineană – cu 62,56 bani, un leu românesc – cu 4,36 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,78 bani.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.
În luna ianuarie 2021, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 93,7% (105,6% în luna decembrie 2020). În prima lună a anului curent, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu 75,2 milioane USD (-30,0%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici - cu 49,9 milioane USD (-21,0%).
La sfârșitul lunii ianuarie, rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde 763 de milioane 780 de mii de dolari americani (3 763,78 mil. dolari SUA).
BNM a informat săptămâna aceasta că, în ianuarie 2021, leul moldovenesc s-a depreciat cu 0,5% în raport cu dolarul SUA”.
Ritmul anual al inflaţiei a fost de 0,22% în ianuarie 2021, potrivit Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Este o rată a inflației la un nivel fără precedent de redus, în scădere față de decembrie 2020, când a constituit 0,39%.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova