Police officers at  Marseille, southern France

FOTO - Șoc în Franța: profesor decapitat pentru blasfemii!

137
Un tânăr cecen musulman a ucis și decapitat un profesor care arătase unor copii niște caricaturi blasfematoare din controversata publicație Charlie Hebdo.

BUCUREȘTI, 17 oct – Sputnik. Suită de incidente uluitoare, cu final tragic! În mod cu totul inexplicabil, un profesor dintr-o localitate din apropierea Parisului le-a arătat unor copii – cu vârste în jur de 13 ani – caricaturi cu Profetul Mahomed, publicate de controversata publicație Charlie Hebdo.

Părinții copiilor povestesc șocați că profesorul de istorie le-a cerut elevilor musulmani să ridice mâna, apoi să iasă din clasă. Ulterior, le-a arătat celor rămași caricaturi din Charlie Hebdo. Părinții au reclamat gestul profesorului și s-au plâns de atitudinea acestuia.

Iar, în final, deznodământul a fost tragic: profesorul a fost ucis și decapitat – sau ucis prin decapitare – de un tânăr cecen, musulman, în vârstă de numai 18 ani.

Tânărul a fost observat de polițiști, care au văzut că are un cuțit mare – a fost somat să se culce la pământ, dar pentru că nu s-ar fi supus și s-ar fi manifestat agresiv, oamenii legii l-au împușcat mortal. Polițiștii susțin că, în momentul în care a fost împușcat, tânărul a strigat ”Allah Akbar!”.

Alături de tânăr, polițiștii au găsit trupul decapitat al profesorului de istorie.

Parchetul antiterorist francez a deschis o anchetă pentru ”asasinat legat de un act terorist”.

La locul crimei s-a deplasat aseară şi preşedintele Emmanuel Macron.

Cert este că asemenea agresiuni nu pot fi oprite dacă nu se oprește și o cauză care generează reacții violente: bătaia de joc blasfemiară la adresa celor mai sacre valori – credința, religia, indiferent care ar fi acestea.

În cazul tragediei Charlie Hebdo este condamnat abominabilul asasinat, dar multă lume a scos în evidență provocările permanente ale publicației, prin blasfemii fără sens, la adresa tuturor religiilor.

Reacția violentă a venit din partea musulmanilor mai radicali în ”apărarea” religiei lor decât alții; dar oare ce s-ar fi întâmplat dacă niște caricaturi blasfematoare, referitoare la religia mozaică ar fi fost publicate în Israel?!...

Fără a justifica reacțiile ucigașe, trebuie totuși înțeles că acestea nu trebuie provocate și că peste anumite limite NU se poate trece fără a genera furie și, iată, tragedii.

​Oare cât de normală este continuarea bătăii de joc și blasfemiilor din Charlie Hebdo după tragedie – și în contextul francez al înmulțirii unor imigrații musulmane cu elemente dure – algerienii și, mai nou cecenii sau afganii? Care e efectul acestor caricaturi idioate, decât bani pentru editori – plătite prin tensiuni în societate și, iată, prin tragedii?!

Oare cât de normal a fost ca bietul profesor să arate unor copii de 13 ani caricaturi cu Profetul Mahomed – Trimisul lui Dumnezeu, pentru musulmani?! Oare cât de normal era acest profesor de istorie?

Să nu uităm că însăși Europa creștină și novatoarele State Unite ale Americii pedepseau, până nu chiar așa demult, blasfemiile. Ba chiar și celebra organizație a progresului, Masoneria, nu ierta anumite situații – pedeapsa supremă, ”Arderea între coloane”, nefiind chiar o metaforă până acum ceva timp - cazuri s-au înregistrat și după crearea statului român.

Apărarea credinței a fost o cauză sacră timp de milenii – iar în sufletul multora a rămas ideea apărării prin toate mijloacele. În Islam, moartea pentru credință este calea martirilor – iar în zone ale lumii, pe care Occidentul le numește disprețuitor ”primitive”, manifestările, reacțiile sunt precum cele din legendele strămoșilor.

Ori, cunoscând aceste aspecte, de ce să provoci asemenea reacții, în condițiile în care NIMIC nu justifică și nu impune asta?!

Sosit la fața locului Macron a declarat ritos – ”Vreau să spun clar în această seară că nu vor trece - francezii să stea împreună în apărarea republicii lor”.

„Obscurantismul și violența care îl însoțesc nu vor câștiga - nu ne vor împărți, asta vor ei, așa că trebuie să stăm cu toții împreună”, a spus Macron, transmite Russia Today

Adică, sub semnul unei false libertăți de exprimare, toți francezii ar trebui să accepte mizeriile și blasfemiile - care vor provoca mai departe tensiuni și tragedii? Înțeleaptă e politica progresistă a lui Emanuel Macron!...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

137
Tagurile:
Decapitat, profesor, Franța
Tematic
Cine este autorul atentatului terorist produs aseară la Londra: Poliția oferă detalii
Dorin Lozovanu

Lozovanu: Iată de ce moldovenii practic s-au înrudit cu rușii

83
(reînnoit 19:21 30.10.2020)
Poporul rus și cel moldovenesc au o istorie comună, veche de secole, iar în Caucaz și Primorie de secole există sate întemeiate de oameni originari din țara noastră.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Moldovenii s-au stabilit în Crimeea încă în secolele XVII-XVIII, acest lucru îl dovedesc documentele istorice, iar prima localitate, populată de băștinașii din țara noastră a apărut în suburbia Simferopol, numită acum Zagorodnee, dar numită anterior Abdal. Dorin Lozovanu, cercetător la Institutul de Geografie Regională din Leipzig, a vorbit despre acest lucru în cadrul unei emisiuni realizate în Studioul Radio Sputnik Moldova.

"În cronicile slave, ei erau numiți "volohi” și s-au mutat în Crimeea când peninsula făcea parte din Imperiul Otoman. Unii s-au mutat în aceste pământuri pentru a practica comerțul, alții se ocupau cu creșterea animalelor acolo, iar alții erau pur și simplu duși în sclavie", a spus expertul.

Potrivit istoricului, mulți moldoveni au fost nevoiți să se mute din țara lor natală în regiunile Imperiului Rus odată cu invazia hoardelor tătare și turcești care a avut loc în secolele trecute. Cu toate acestea, stabilindu-se pe teritorii noi, compatrioții noștri și-au păstrat tradițiile și limba, au putut să o vorbească pe deplin până în anii 50 ai secolului trecut.

"O migrare mai organizată a moldovenilor a avut loc la mijlocul secolului al XIX-lea în regiunea Kuban, în unele regiuni din Caucazul de Nord și în Primorie. Au făcut acest pas, deoarece teritoriul provinciei Basarabiei era dens populat, iar în regiunile menționate mai sus ale Rusiei existau multe pământuri care puteau fi lucrate", a spus savantul.

Lozovanu a subliniat că, până în ziua de azi, în regiunea Krasnodar al Rusiei și în Primorie, există sate în care trăiesc stră-stră-strănepoții compatrioților noștri și poartă și nume corespunzătoare - Moldavanovka, Moldavanka, Moldavskoe. Cel mai important lucru în prezent, potrivit expertului, este că autoritățile Moldovei de astăzi să păstreze legăturile cu diaspora din întreaga lume, să încerce să ofere asistență și sprijin în funcționarea și păstrarea limbii, tradițiilor și obiceiurilor oamenilor din afara țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

83
Tagurile:
Dorin Lozovanu
Tematic
Situația românilor/moldovenilor din Ucraina, mai proastă decât pe timpul URSS
Moldova stabilește relații culturale cu Oceania


Загрузка...
Directorul general al Institutului pentru probleme regionale (Rusia), Dmitri Juravlev

Expert: Este extrem de periculos pentru Moldova cocheteze cu Occidentul

77
Un cunoscut politolog rus a explicat care ar fi cel mai potrivit model de politică externă pentru Moldova și de ce nu ar trebui să ne apropiem prea mult de Occident sau să dăm crezare promisiunilor venite de la Bruxelles și Washington.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Occidentul nu prietenește, el încearcă să acapareze teritoriile cu care cooperează, structurile UE și SUA încearcă să stoarcă toată seva din țările cu care au fost semnate memorandumurile de cooperare bilaterală. Directorul general al Institutului pentru probleme regionale (Rusia), Dmitri Juravlev, a făcut aceste afirmații în cadrul unei emisiuni realizate în Studioul Radio Sputnik Moldova.

"Prietenia cu Occidentul constă în faptul că trebuie să-i dai totul și sunt fericite țările cărora nu le-a fost luat totul. Doar Rusia caută cu sinceritate prietenia cu țările sale partenere. Rusia mai întâi ajută și doar apoi poate să întrebe: ce voi primi în schimbul acestui lucru?”, susține politologul.

Potrivit lui Juravlev, „interesele pur egoiste ale Uniunii Europene și ale Statelor Unite le permit să dicteze condiții țărilor cu care au semnat acorduri de asociere”. Expertul i-a recomandat Moldovei să se concentreze pe urmărirea unei politici multi-vectoriale, ceea ce nu este ușor de realizat în condițiile geopolitice actuale din lume, dar este totuși posibil. Un exemplu în acest sens este Kazahstanul.

Pentru a dezvolta cooperarea cu Rusia și cu țările Uniunii Economice Eurasiatice și cu Occidentul, politicienii moldoveni trebuie să aibă nervi de oțel, a spus Juravlev. Interlocutorul și-a exprimat îndoiala că Moldova va avea suficiente resurse pentru a stabili o cooperare reciproc avantajoasă nu numai cu Rusia, ci și cu Occidentul, fără a deveni o nouă victimă a proceselor geopolitice globale.

În 2014, când negocierile privind semnarea acordului de asociere intrau în faza finală, fostul prim-ministru Vladimir Filat a promis că, datorită acestui document, Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE în 2020.

Un alt premier, Iurie Leancă, care a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la Bruxelles, a promis că va solicita aderarea Moldovei la UE în a doua jumătate a anului 2015.

În 2020, perspectivele reale de aderare a țării la UE par complet irealizabile, consideră mulți politologi din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

77
Tagurile:
expert, Politica externă, Moldova, Occident
Tematic
Moldova reprezintă o platformă firească pentru negocierile dintre Rusia și Occident


Загрузка...

Ceață, frig și ploi: Prognoza meteo pe 7 zile

0
(reînnoit 22:20 30.10.2020)
Vom avea vreme rece și umedă în următoarele zile. Astăzi și mâine va ploua în toate regiunile. Maximele termice nu vor depăși 8 grade în nord și 10 grade în sud. Soarele se va arăta de după nori pe 3 noiembrie.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Pentru astăzi sunt anunțate ploi în toate regiunile, iar la orele dimineții va fi ceață.

Maximele termice ale zilei vor atinge valori de +5..+8 grade Celsius în nord, +6..+9 grade în centru și  +7..+10 grade în sud.

Vântul va sufla din nord-vest, cu o viteză de 3-8 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi normală.

În noaptea spre duminică, 1 noiembrie, se vor înregistra minime de +3..+5 grade.

Prognoza meteo pentru 31 octombrie – 6 noiembrie
Prognoza meteo pentru 31 octombrie – 6 noiembrie

Duminică, 1 noiembrie, ploile vor continua pe întreg teritoriul țării.

Temperaturile pe timp de zi vor fi la nivelul celor de sâmbătă: +5..+8 grade Celsius în nord, +6..+9 grade în centru și  +7..+10 grade în sud.

Vântul va sufla un pic mai slab – cu o viteză de 2-7 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va rămâne normală.

Ploi sunt posibile și în ziua de luni, 2 noiembrie, însă mult mai slabe și doar în regiunile de nord și centru.

Marți, 3 noiembrie, Soarele se va arăta de după nori și valorile termice vor crește puțin. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
prognoza vremii, prognoza meteo
Tematic
Ceaiul din coada-calului: Te ferește și de răceli
Pui miere în ceaiul fierbinte? Iată de ce trebuie să renunți la acest obicei periculos


Загрузка...