Drapelele statelor NATO

”Cu josul în sus”: Expert - de ce Rusia este percepută drept o amenințare pentru NATO

104
(reînnoit 15:33 29.11.2019)
Ministrul britanic al Apărării a numit Rusia o „adevărată amenințare” pentru NATO. Expertul militar Viktor Litovkin a explicat pentru radio Sputnik ce înseamnă această declarație.

CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Rusia reprezintă un ”real pericol” pentru NATO, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, în cadrul dezbaterilor electorale care au avut loc la Royal Joint Defense Research Institute RUSI, informează radiosputnik.ria.ru.

"Exista o amenințare reala din partea Rusiei, de exemplu, pentru NATO. Rusia, pas cu pas, milimetru cu milimetru, ne testează fermitatea", a declarat ministrul citat de RIA Novosti.

Potrivit lui Wallace, Rusia folosește parțial Ucraina în acest scop, punând în aplicare metoda războiului hibrid.

Ministrul britanic a îndemnat Alianța Nord-Atlantică, Uniunea Europeană și țările care fac parte din comunitatea serviciilor speciale Five Eyes (SUA, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă) să preia situația sub controlul său și „să-i dea Rusiei un răspuns hotărât”.

Expertul militar rus Viktor Litovkin consideră că astfel de vorbe nu merită a fi luate în serios.

"Acest lucru vorbește despre boala mentală de care suferă ministrul britanic al Apărării. Rusia nu amenință pe nimeni, nu se apropie de granițele NATO - din contra, NATO se apropie de granițele Rusiei și desfășoară trupe importante acolo. Iar discuțiile despre faptul că Rusia ar amenința pe cineva sunt o tentativă de a pune totul cu josul în sus, de a schimba cauza și efectul. NATO a bombardat Iugoslavia, a invadat Irakul, Afganistanul, Libia. Unii membri NATO sunt prezenți până acum ilegal în Siria, furând petrolul sirian. Rusia nu a procedat niciodată și nu va proceda în acest mod. Iată de ce ei bagă în sperieți populația Europei, după care pompează din ei bani pentru achiziționarea de arme americane, creează o atmosferă de frică - astfel este mai ușor să ții populația sub control”, a declarat Viktor Litovkin la radio Sputnik.

104
Tagurile:
expert militar, NATO, amenințare, Rusia
Tematic
Vladimir Putin: Statele Unite ale Americii își vor revizui relațiile cu aliații din NATO
Opinie: Cum cursa înarmărilor ar putea distruge NATO
NATO încearcă să-și ascundă „moartea cerebrală”


Загрузка...