Își taie creanga de sub picioare: Greșeala pe care o fac cei mai mulți manageri

494
(reînnoit 14:19 26.05.2019)
Liderii - inspiră, managerii - asigură atingerea obiectivelor, iar șefii – demoralizează angajații. Superiorul tău din ce categorie face parte?

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik, Silvia Zavadovschi. Rolul unui manager într-o companie este de a crește performanțele echipei pe care o conduce, de a inspira angajații și de a rezolva problemele care apar în procesul de lucrul și care duc la stagnarea atingerii obiectivelor. Cel puțin asta spune teoria și așa se întâmplă în companiile care se respectă.

Această descriere nu este însă caracteristică și pentru cele mai multe companii din Republica Moldova, în care, cu părere de rău, nu prea găsim manageri, ci doar șefi, care ajung în aceste funcții pentru că sunt fiica, feciorul, nepotul, prietenul sau cunoscutul cuiva. Cert este că, în cazul dat nu contează potențialul candidatului și cunoștințele pe care le deține, ci din partea cui vine..  

Așa se face că în cele mai multe companii din țara noastră, indiferent că vorbim de instituțiile de stat sau cele private, găsim în funcții de conducere „șefi”, și nicidecum manageri. De lideri, nici nu vorbim.

De ce „șefi” și nicidecum „manageri” sau „lideri”

Șefi, pentru că știu doar să dea indicații, să vină dimineața ultimii la serviciu și să plece seara printre primii și, desigur, în cazul lor, ora mesei durează 2-3 ore pe zi, iar meritele echipei și le atribuie fără nicio ezitare, că doar la asta se pricep cel mai bine.

În timp ce un lider este acel care vine primul la muncă și iese printre ultimii din birou. Este persoana care inspiră, motivează, își ajută colegii și nicidecum nu-și impune respectul cu „bățul”.

Mai mult, un lider va angaja în echipa sa cei mai competenți oameni, în timp ce un șef va opta pentru persoane „loiale”, iar angajații competenți vor fi percepuți drept un pericol pentru funcția lui.

Încotro duce această abordare?

Angajații care au nenorocul ca superiorul lor să fie un „șef” și nicidecum un „lider” au șanse foarte mari să se confrunte cu probleme sănătate, atât de ordin psihologic, cât și fizic, spune psihologul Zinaida Gribincea. 

”De cele mai multe ori, managerii de la noi obișnuiesc să exploateze angajații prin sarcini suplimentare, sarcini pe care angajatul trebuie să le facă în afara programului de muncă și pentru care nu este remunerat și nici apreciat. Mai avem o categorie de manageri în Republica Moldova care își atribuie lor reușita angajaților, atitudine ce creează nemulțumirea în rândul angajaților, chiar dacă salariul pe care îl primesc este bun”, spune psihologul Zinaida Gribincea.

Și dacă, inițial, sarcinile suplimentare și atitudinea incorectă a superiorului față de angajat are efecte negative doar la nivel de individ, pe termen lung, consecințele se extind și la nivel de instituție.

„Inițial, angajatul începe să fie iritat, obosit sau poate să acuze și dureri de cap, dureri gastro-intestinale, ceea ce duce la afectarea vieții personale a angajatului. Mai mult, fiind obosit, angajatul își pierde capacitatea de concentrare și nu mai dă randamentul pe care l-a avut. În consecință, are de suferit întreaga activitate a companiei”, adaugă Zinaida Gribincea. 

Așa ajungem să avem angajați obosiți și nemulțumiți de locul de muncă pe care îl au, iar cei mai mulți dintre ei, dorm datorită somniferelor, dar despre asta vom vorbi într-un alt material.

Exemplu: Cum managementul defectuos distruge echipe bune 

Este cunoscut faptul că un management defectuos într-o companie este mai periculos decât o tornadă. O demonstrează și istoria care ne-a povestit-o Cristina, o tânără de 26 de ani din Chișinău, care a avut experiența să simtă pe propria piele ce înseamnă să lucrezi în echipa unui „lider”, dar și a unui „șef”.  (n.r. numele adevărat al eroinei a fost schimbat).

Totul a început acum patru ani. Fiind în ultimul an de facultate, Cristina a decis să se angajeze într-o companie de „PR și Comunicare” de la noi. Deoarece muncea pentru doar 4 ore pe zi, avea doar, atenție, 2200 de lei. Spune că nu o deranja salariul mic, deoarece scopul ei era să învețe meserie și nicidecum să facă bani.

„Mă simțeam o norocoasă, deoarece după ce am făcut practica la acea companie mi s-a propus să lucrez part-time. Chiar nu mă interesau banii, deoarece scopul meu era să „fur” meserie”, spune Cristina.

Posibilitatea de a crește profesional nu era singurul lucru care o motiva. Cristina spune că echipa din care a ajuns să facă parte, era extraordinară. Fiecare angajat își știa locul și rolul său în companie, iar de bârfe, intrigi și dușmănie – nici vorbă.

„Eram ca o familie. Vă spun cu toată sinceritatea că nu mă deranja faptul că ies la muncă sâmbăta sau duminica, deoarece la lucru mă simțeam ca în sânul familiei”, adaugă Cristina.

Familie formată din 14 membri, dintre care directorul general și contabila.

„Directorul era superb. De fapt, cred că și a rămas la fel. Niciodată nu certa pe nimeni. Când se făcea vreo gafă doar trimitea câte un „emoticon” pe chat-ul comun. Cert este că noi lucram mai mult cu seniorul nostru, Oxana, o fetiță de 30 de ani, care era „mâna dreaptă a directorului”  -  în sensul bun al cuvântului. Oxana era întotdeauna la serviciu, avea răspuns la orice întrebare și deși noi prestam servicii de PR și comunicare mai multor clienți, ea cunoștea fiecare client în parte, iar când erau careva probleme cu vreun client, ea își lua responsabilitatea să clarifice lucrurile. Deci, ca să înțelegeți, toate oalele se spărgeau de capul ei”, spune Cristina.

Cert este că toți angajații companiei mergeau periodic la diferite training-uri pentru perfecționare, care erau organizate atât în țară, cât și peste hotare.

”Fiecare angajat mergea la training-uri, care erau achitate de companie sau câștigate prin intermediul a diferite parteneriate”, adaugă Cristina.

Lucrurile au decurs perfect în acel an. Doar că Oxana a rămas însărcinată, iar în luna aprilie a anului 2016 a mers în concediu de maternitate.

”Oxana spunea că se va întoarce repede la serviciu, dar după ce a născut, nu s-a mai întors deoarece a vrut să se dedice fetiței”, adaugă Cristina.

Așa se face că funcția Oxanei a fost ocupată de soția directorului, care deși avea studii în jurnalism și comunicare, nu lucrase nicio zi în domeniu, deoarece fusese în concediu de maternitate cu doi copiii.

”Venirea Elenei în locul Oxanei a însemnat începutul sfârșitului. Pe lângă faptul că era o incompetentă, se lăuda mereu...așa că în primele săptămâni am aflat toată viața ei, dar și cât de frumoși, inteligenți și descurcăreți sunt membrii familiei lor”, adaugă Cristina.

Cert este că incompetența noului superior și-a pus accentul pe întreaga activitate a companiei.

”Soția șefului nu verifica lucrul nostru, niciodată nu știa ce se întâmplă în companie. Dacă vreun client își manifesta nemulțumirea, ea ne lăsa să ne descurcăm singuri, fiindcă, desigur, ea nu prea stătea la lucru. Venea pe la 11.00 să își arăta rochiile, ne povestea cât e de dificil să fii mama a doi copii și încă să deții o funcție atât de solicitantă, după care pleca”, adaugă Cristina.

În doar trei luni, soția directorului a distrus echipa formată timp de 4 ani de Oxana.

”Între timp, colegii au început să fie recrutați de alte companii. Îmi amintesc și acum luna august a anului 2016, când timp de o lună au plecat trei colegi. Desigur că au plecat la salarii mai mari, la condiții mai bune de lucru. Cert este că atunci când colegii mei au anunțat că pleacă „șefa” noastră a semnat cererile fără ca măcar să-i întrebe motivul”, adaugă Cristina.

Cert este că noua „șefă” nu și-a pus întrebarea cu cine va lucra ulterior.

”Ulterior, au fost angajați doar tineri veniți de pe băncile facultății, deoarece aceștia nu aveau pretenții financiare. Respectiv, tot volumul de lucru a rămas pe spatele celorlalți. Așa a început să apară nemulțumirea în rândul colegilor, iar ulterior, alți doi colegi cu experiență au plecat”, adaugă Cristina.

Și nu doar angajații au plecat de la compania dată. Nemulțumiți de calitatea serviciilor primite, și unii clienți ai companiei au reziliat contractele avute. 

”Încet, încet și clienții au început să fugă de la noi”, adaugă Cristina. 

Între timp, se făceau doi ani de când Cristina lucra la acea companie. Văzând că din echipa veche rămăsese doar ea, eroina noastră și-a luat inima-n dinți și a plecat de acolo. 

”În total, am lucrat acolo doi ani, dintre care unul a fost de coșmar. Când am văzut că din toată echipa veche rămăsesem doar eu – am decis să plec”, adaugă Cristina.

Decizie deloc greșită. La scurt timp de la plecarea Cristinei, compania respectivă a dat faliment.

”Acolo au rămas câțiva începători, șefii și contabila, dar nu știu cui mai prestau servicii, deoarece majoritatea clienților au reziliat contractele avute”, adaugă Cristina.

Astăzi, Cristina activează în cadrul unei alte companii de PR. Are un salariu de peste 14 mii de lei și este parte a unei echipe de profesioniști.

Aceste este doar un exemplu care arată cum managementul defectuos distruge echipe bune. Totodată, vedem care este diferența dintre un lider profesionist și un „șef” diletant.

494
Tagurile:
Silvia Zavadovschi, Zinaida Gribincea, performanță, psiholog, angajator, angajat, lider, Manageri
Exerciții militare NATO în România

Noi manevre NATO în România împotriva cui?

101
(reînnoit 14:00 13.05.2021)
Pentagonul și NATO, pe zeci de poligoane terestre și maritime din Europa, ʺrespingʺ amenințările militare inexistente. Manevrele agresive din România și Bulgaria destabilizează în mod obiectiv situația din regiunea Mării Negre și reduc nivelul de securitate în Moldova.

În paralel cu exercițiile americane Defender Europe 21, ca parte a manevrelor ʺseparateʺ NATO Steadfast Defender 21 din Turcia și Albania, în România, la 11 mai, au fost redislocați (prin Bulgaria) mai mult de 400 de militari de înaltă pregătire ai Forțelor comune ale Alianței împreună cu tehnică militară.

Manevrele Steadfast Defender 21 vor avea loc în perioada 20 mai – 22 iunie, cu participarea a până la 9 mii de militari (inclusiv trupe transferate din Statele Unite), pe flancul sudic al Alianței. În România și Bulgaria va avea loc etapa finală a Steadfast Defender 21, cu participarea a 4 mii de militari și a 6 mii de unități de tehnică – acestea sunt subunități ale Grupului operativ comun de reacție foarte rapidă (Very High Readiness Joint Task Force), de care Turcia este responsabilă în 2021 în cadrul NATO.

Începând cu 4 mai, pe șaisprezece poligoane militare din România se desfășoară exercițiile la scară largă Dacia 21 Livex cu participarea a 15 mii de militari din 18 țări membre și partenere NATO, inclusiv Republica Moldova. Aceste manevre fac parte din scenariul mai larg (antirusesc) al manevrelor Defender Europe 21.

Activitățile ʺdefensiveʺ într-o regiune pașnică par excesive. Mai ales pe fondul declarației recente a ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, despre transformarea Mării Negre într-un ʺlac NATOʺ. În plus, Aurescu a recunoscut magistrala feroviară Gdańsk – Constanța și autostrada care va lega Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, România, Bulgaria și Grecia drept proiecte militare. Nu este nevoie să vă explic încă o dată cu cine intenționează să lupte țările mai sus menționate. Principalul adversar militar al NATO, până în 2030 cel puțin, este Rusia.

Vecini neliniștiți

O parte a exercițiilor Dacia 21 Livex au loc în imediata vecinătate a Republicii Moldova. Anterior, Ministerul rom\n al Apărării a declarat că manevrele ʺprevăd condiții de luptă de intensitate sporităʺ, cu împușcături de luptă, aruncare de bombe avia, desanturi parașutate și depășire a obstacolelor de apă. Intriga este că în spatele celor mai apropiate râuri mari (a Dunării și a Prutului) se află Bulgaria și Republica Moldova. Niciun inamic din aceste țări nu amenință România, respectiv manevrele Dacia 21 Livex arată ca o pregătire deschisă pentru agresiunea SUA și NATO în regiunea Mării Negre. Astfel de concepții și desanturi (ofensive a priori) amenință securitatea Republicii Moldova și a altor țări din regiunea Mării Negre într-o măsură mult mai mare decât ʺagresiunea ruseascăʺ virtuală. Atragem atenția la faptul că în Constituția Republicii Moldova este consacrat statutul neutru al Republicii, iar participarea militarilor moldoveni la exercițiile Armatei SUA și NATO pare ambiguă din punct de vedere politic, fiind provocatoare și mioapă.

Comandamentul Armatei SUA în Europa și Africa a anunțat anterior despre desfășurarea unor exerciții la scară largă DEFENDER Europe 21 cu participarea a până la 30 de mii de militari din 26 de țări. Manevrele se desfășoară pe 30 de poligoane din 12 țări europene. Obiectivele declarate – creșterea disponibilității strategice și operative, dezvoltarea interacțiunii între Statele Unite, aliații și partenerii NATO. S-ar părea niște jocuri de război transparente, nimic mai mult. Cu toate acestea, există și acte ratate.

La 11 mai, președintele polonez Andrzej Duda a declarat la București: ʺÎn caz de necesitate, atât Polonia, cât și România trebuie să fie pregătite să apere independența Belarusuluiʺ. De parcă cineva i-ar fi invitat să intervină militar împotriva statului din Uniunea Statală Rusia – Belarus.

Conceptul ʺlaculuiʺ

ʺPovestea de groazăʺ preferată a Washingtonului și a Bruxelles-ului –transformarea Mării Negre într-un ʺlac rusescʺ – servește doar ca acoperire a propriului proiect – ʺlacul NATOʺ. Mai mult, în componența Alianței intră doar trei din cele șapte țări din regiunea Mării Negre. Federația Rusă este preocupată exclusiv de stabilitatea regională și de securitatea frontierelor sale sudice.

Maia Sandu la APCE
© Photo : Aparatul Președintelui Republicii Moldova
În regiunea Mării Negre, Statele Unite și NATO încearcă să înconjoare Rusia cu bazele lor militare pe teritoriul adiacent al țărilor aliate sau partenere – pentru a reduce timpul de zbor în cazul unui atac preventiv de rachete asupra obiectivelor militare strategice ale Federației Ruse. Din anumite motive, Pentagonul nu este foarte interesat de Turcia, care este relativ independentă. Acolo nu se construiește nici o singură bază militară americană nouă. În schimb, sunt extrem de atractive pentru ʺdezvoltareʺ Republica Moldova, Ucraina, Georgia, care nici măcar nu fac parte din NATO (și nu vor face). Desigur, într-o situație de criză extremă, ʺprincipalul agresorʺ va fi pedepsit garantat de Rusia, dar nici ʺasistenții voluntariʺ nu vor scăpa basma curată.

Alexandr Hrolenko este expert militar internațional, căpitan de rangul I în rezervă, veteran de război.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

101
Tagurile:
exerciții, manevre, Moldova, NATO


Загрузка...
Agricultură

O țară agrară nu poate devină bogată expert

106
Cunoscutul expert economic Mihail Poisic a explicat dacă poate să intre Moldova în ”clubul țărilor prospere”, bazându-se exclusiv pe producția agricolă tradițională.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Nicio țară din lume nu a reușit să se îmbogățească, dând preferință exclusiv dezvoltării agriculturii. Problema este în instabilitatea înaltă și riscurile sporite cauzate de diversitatea climatică a diferitor regiuni ale oricărei țări, inclusiv a Moldovei. Despre aceasta a vorbit în studioul Sputnik Moldova doctorul în economie Mihail Poisic.

„Până în 1990, agricultura din Moldova era im fel de grădină unională. Aici erau implementate cele mai avansate tehnologii. Aveam în jur de  300 de mii de hectare de teren irigat, iar acum - doar patru mii. Diferența este evidentă ”, a spus expertul.

Și asta în timp ce, menționează Mihail Poisic, în sudul Moldovei există o zonă de semi-deșert cu un coeficient hidrotermic de 0,7 (CHT este raportul dintre cantitatea de umiditate evaporată și precipitații). Să dezvolți agricultura într-o astfel de zonă este foarte riscant.

„Astăzi în Moldova sunt cultivate grâul, porumbul, floarea-soarelui și nucile. Cultivarea grâului necesită suprafețe mari, nu asemenea petice de pământ cu o densitate foarte mare a populației”, a conchis doctorul în economie.

Este interesant de menționat că jumătate din populația Moldovei locuiește în mediul rural, iar din numărul total al celor angajați în câmpul muncii, o treime lucrează în agricultură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
agricultură, Moldova
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii
Tematic
Se va scumpi pâinea în 2021? Cum a răspuns secretarul de stat de la Agricultură


Загрузка...
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Anunțul care a supărat RĂU Israelul și care ar fi motivele

0
(reînnoit 19:50 13.05.2021)
O situație cel puțin ciudată: un înalt oficial ONU a transmis un mesaj care a deranjat guvernul israelian, care a răspuns imediat dur.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Un incident mai puțin obișnuit a avut loc după anunțul unui oficial ONU - un mesaj care a provocat o reacție foarte dură a Ministerului Afacerilor Externe al Israelului.

Tor Wennesland, coordonatorul special al Naţiunilor Unite pentru Procesul de Pace în Orientul Mijlociu a transmis marți seara mesajul următor:

”Liderii tuturor părţilor trebuie să îşi asume responsabilitatea dezescaladării. Costul războiului în Gaza este devastator şi este plătit de oamenii obişnuiţi. ONU lucrează cu toate părţile pentru a restabili calmul. Opriţi violenţa acum”, a transmis Tor Wennesland.

Deci, un mesaj echidistant, cel puțin aparent. Ei bine, reacția Ministerului de Externe israelian a venit în câteva ore – o replică dură pentru oficialul ONU:

”Vorbiți despre „costul războiului în Gaza” în timp ce ignorați 1.000 de rachete lansate de grupările teroriste Hamas și Jihadul Islamic asupra orașelor israeliene în ultimele 36 de ore”, scrie MAE israelian.

​Sincer, este greu de înțeles supărarea Israelului – dar e interesant de văzut un mesaj anterior al oficialului ONU.

Cu o zi înainte, pe 10 mai, Wennesland a retransmis mesajul secretarului general ONU Antonio Guterres care ”își exprimă profunda îngrijorare cu privire la violența continuă în Ierusalimul de Est ocupat”.

”El îndeamnă Israelul să înceteze demolările și evacuările, în conformitate cu obligațiile care îi revin în temeiul dreptului internațional umanitar și al drepturilor omului”, a transmis Guterres.

De asemenea, norvegianul a transmis și Declarația comună a trimișilor în Cvartetului pentru Orientul Mijlociu despre situația din estul Ierusalimului, în care se manifestă ”profunda îngrijorare față de ciocnirile și violențele zilnice” și opoziția față de acțiunile unilaterale.

De asemenea, în Declarație comună se face o referire clară: ””Solicitați tuturor părților să susțină și să respecte statu quo-ul locurilor sfinte”. Tot în Declarația celor 4 (ONU, SUA, Rusia și UE) se solicită autorităților israeliene să ”evite măsurile care să escaladeze situația în timpul sărbătorilor musulmane”.

Norvegianul Tor Wennesland (69 de ani) este un diplomat experimentat în problemele din zona nord africană, fiind reprezentant al Norvegiei pe lângă Autoritatea Palestiniană (2007 – 2011) și ambasador în Egipt și Libia din 2012 până în 2015.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
ONU, gaza, Tel Aviv, Israel


Загрузка...