Departamentul de Stat al SUA

Jurnalist american: „Departamentul de Stat a tratat România ca pe o colonie"

123
(reînnoit 11:36 28.05.2018)
El spune că numai românii pot aduce schimbarea, în primul rând printr-o atitudine demnă şi nu slugarnică faţă de instituţia de peste ocean.

BUCUREŞTI, 28 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Jacob Grandstaff, jurnalist în cadrul Capital Research Center, autor a 10 articole intitulate „Soros în România" aminteşte că, la cinci zile după incendiul din Colectiv, premierul Victor Ponta şi administraţia sa au demisionat la cererea a mai puţin de jumătate din populaţia ţării.

El a făcut o radiografie a protestelor de stradă, adăugând că, în timp ce jurnaliştii şi analiştii occidentali criticau România pentru instabilitate, deoarece a schimbat câţiva premieri de la căderea comunismului, filantropii internaţionali precum Soros au contribuit la această stare de incertitudine, deoarece tineretul pe care l-au finanţat a crescut intoxicat cu putere când au înţeles că demonstraţiile de stradă prelungite pot forţa guvernele să demisioneze.

De ce îl interesează, însă, pe jurnalistul american tensiunile din România? El spune că nu şi-a propus iniţial să facă investigaţii în ţara noastră, dar că aici a fost adus de… o fotografie cu George Soros, el fiind preocupat de activităţile miliardarului în SUA.

Unul din articolele sale privea controversa de anul trecut, când o lege din Ungaria ameninţa să închidă Universitatea Central Europeană de la Budapesta.

„Şi, făcând cercetare, am dat peste o imagine din România, în care cineva ţinea un mesaj în care îl critica pe George Soros, ceea ce mi s-a părut ciudat, pentru că mă gândeam: de ce e Soros criticat în România, doar îşi concentrează activitatea în Ungaria", a explicat jurnalistul, potrivit adevarul.ro, adăugând că a început să se documenteze şi a aflat că Departamentul de Stat a finanţat ajutorul acordat Macedoniei prin fundaţiile lui Soros.

„Am stat patru ani în România. Dacă nu aş fi trăit în România, nu aş fi putut să recunosc articolul despre Soros de care ziceam şi care era scris în româneşte", a precizat Jacob Grandstaff.

El consideră că o schimbare în România nu va veni din SUA, ci numai din interior, dar spune că americanii au tratat ţara noastră ca pe o colonie şi depinde numai de noi să oprim asta.

„Departamentul de Stat a tratat România ca pe o colonie. A tratat ţara voastră ca pe o colonie a sa din Estul Europei. Şi până când românii nu se vor sătura de asta şi vor dori să îşi conducă propria ţară, Departamentul de Stat va continua să trateze România ca pe o colonie. Dacă românii vor continua să creadă că nu sunt suficient de deştepţi sau abili să conducă ţara, atunci Departamentul de Stat îi va trata aşa cum a făcut-o şi-n ultimii zece ani", a explicat jurnalistul.

El a precizat că state precum Polonia şi Ungaria nu intră în această categorie, pentru că popoarele respective nu suportă să fie tratate ca nişte colonişti şi a dezvăluit câteva amănunte despre noul spisod al serialului la care lucrează.

„Un accident (incendiul de la Colectiv — n. Georgiana Arsene) ce a fost speculat de ONG-urile lui Soros pentru a submina democraţia şi a instala tehnocraţia, Guvernul Cioloş. Voi arăta cum s-a făcut acest lucru", a încheiat Grandstaff.

123
Tagurile:
colonie, romania, tratat, stat, de, Departamentul cu destinație specială Fulger, departamentul
Ракетный комплекс Patriot

Rachetele Patriot ale SUA în România: Pot prezenta pericol?

73
(reînnoit 18:26 19.09.2020)
De ce România a cumpărat sistemul de rachete din Statele Unite și ce pericol reprezintă acesta pentru regiune.

CHIȘINĂU, 19 sept - Sputnik, Iulia Lipovaia. Primul sistem de rachete Patriot din cele 4 cumpărate de România din SUA a ajuns în țara vecină. Prezintă sau nu acesta o amenințare pentru regiune a explicat corespondentului Sputnik expertul militar și redactorul-șef al publicației „Apărarea Națională” Igor Korotcenko. 

„Este un sistem de apărare antiaerană destinat soluționării sarcinilor de profil. În acest caz, această armă defensivă va fi folosită pentru a apăra spațiul aerian românesc și a consolida întreg potențialul antiaerian al NATO pe flancurile sudice", a spus Korotcenko.

Interlocutorul a menționat că prin achiziționarea acestor complexe din Statele Unite, România a demonstrat că se află pe orbita influenței SUA. Potrivit expertului, există aceleași sisteme de rachete de producție europeană, dar partea românească le-a preferat pe cele americane.

Potrivit lui Korotcenko, sub influența americanilor se află atât România, cât și multe alte țări din Europa de Est.

De asemenea, expertul a remarcat că suma tranzacției este destul de mare, se ridică la miliarde de dolari. Acum, această sumă pune presiune pe bugetul românesc, ceea ce va determina reducerea cheltuielilor pentru nevoile sociale ale țării.

Sistemul de rachete „Patriot”

Joi, după cinci ani de la semnarea contractului, a avut loc festivitatea de recepție a primului sistem de rachete „Patriot” din cele 4 cumpărate de România.

În prezența premierului Orban, a ministrului Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, a avut loc ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Într-o atmosferă festivă, vorbitorii au subliniat importanța acestor sisteme de rachete, insistând că România a achiziționat cele mai moderne sisteme, pe care le utilizează acum și armata SUA.

Un sistem de rachete Patriot conține radare, sisteme de comandă și control, vehicule lansatoare de rachete antiaeriene sau interceptori balistici antirachetă. 

Conform Ministerului Apărării de la București, România a primit cea mai nouă configurație Patriot. Achiziția primului sistem Patriot a fost de 910,1 milioane de dolari americani, inclusiv TVA. Valoarea totală a contractului este de 3,9 miliarde de euro.

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video

73
Tagurile:
România, SUA, patriot, rachete


Загрузка...
Victor Gaiciuc

Gaiciuc, despre rachetele „Patriot”: Apar semne de întrebare

267
(reînnoit 21:39 18.09.2020)
După cinci ani de la semnarea contractului, în România a avut loc festivitatea de recepție a primului sistem de rachete „Patriot” din cele patru cumpărate de țara vecină.
Gaiciuc, despre rachetele PATRIOT: Apar semne de întrebare

Specialiștii spun că investiția actuală este inutilă, întrucât o coordonare a dispozitivelor de siguranță și protecție a bazei Deveselu, cu dotarea corespunzătoare a scutului, cu sistemul existent în România — "Hawk" - era perfect capabilă să asigure protecția teritoriului României, fără acea investiție uriașă pentru "Patriot".

Solicitat de Sputnik Moldova, fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc s-a pronunțat asupra achziționării de către România a acestui sistem antirachete. Generalul a menționat că noua achiziție nu asigură neapărat securitatea în zonă.

"Din punct de vedere pur militar, orice armament este binevenit, dar în cazul de față nu sunt ferm convinși că acest sistem ar mări securitatea în zonă. Această acțiune generază apariția mai multor semne de întrebare precum: "Cine este potențialul inamic al României?"; "Vechile sisteme antiaeriene erau sau nu în stare să protejeze zona? " și, nu în ultimul rând, "Merită oare investiția, în contextul costului destul de mare al sistemului Patriot?". Nu aș vrea să mă implic în treburile interne ale României, însă în viziunea mea înarmarea țării vecine ar duce la aceea că ea va deveni ținta acelui potențial inamic. Ba mai mult, nu simt o siguranță mai mare de la apariția acestor rachete, din contra, în caz de eventual conflict, România ar deveni o țară țintă și ne-ar afecta și pe noi, cetățenii Republicii Moldova această situație", a declarat Gaiciuc.

Menționăm că achiziția primului sistem „Patriot” a costat 910,1 milioane de dolari americani. Valoarea totală a contractului este de 3,9 miliarde de euro.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

267
Tagurile:
Victor Gaiciuc, patriot, România, Rachete
Tematic
Generalul Gaiciuc despre parada de la Moscova: „Ai noștri” au defilat cu demnitate


Загрузка...
Luminița Suveică

Dureri de cap și oboseală: Cum înfrunți astenia de toamnă

0
(reînnoit 20:48 19.09.2020)
Toamna este sezonul asteniei - afecțiune caracterizată printr-o stare de epuizare și oboseală a organismului, cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se adaugă stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.
Dureri de cap și oboseală: Cum să depășiți astenia de toamnă

Zile mai scurte, temperaturi tot mai scăzute şi peisaje care îndeamnă la melancolie. Reducerea intensităţii luminii provoacă diverse schimbări în organism: scade producţia de serotonină, considerat hormon al fericirii, vitamina D se asimilează mai greu, iar deficitul ei este una dintre cauzele lipsei de energie, a slăbiciunii musculare sau anxietăţii. Lipsa acestei vitamine stimulează producţia de melatonină, considerat hormon al somnului. 

Somnolenţa prelungită, insomniile, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia şi predispoziţia pentru răceli şi infecţii sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice şi psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă.

Deși această afecțiune poate trece în câteva săptămâni, când organismul se obișnuiește cu noul anotimp, există câteva posibilități de a grăbi acest proces de adaptare și de a preveni simptomele care pot afecta activitatea zilnică.

"În această perioadă imunitatea este mai scăzută, de aceea principalul mod prin care putem influența lucrurile spre bine este alimentația. Recomandarea mea este să consumați cât mai multe alimente bogate în vitamina C, magneziu, Vitamina E, fier și calciu. Consumați legume și fructe proaspete și respectați un regim echilibrat de somn", a menționat doctorul în medicină Luminița Suveică.

Ea menținează că plimbările în aer liber, activitățile sportive, gândirea pozitivă și practicarea unui hobby pot fi cele mai bune remedii pentru astenia de toamnă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vitamine, simptome, dureri de cap, astenie, toamnă
Tematic
Vitamina B modulează un răspuns imun: ar putea trata COVID-19 - studiu


Загрузка...