Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti

Maia Sandu a urcat pe „tronul” lui Vlad Filat

652
Liderul PAS, Maia Sandu, a devenit preferata numărul unu a PPE. Acum câțiva ani această onoare europeană îi revenise lui Vlad Filat, condamnat recent la 9 ani de închisoare pentru corupție.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Editorialistul Nicu Goncear a făcut o paralelă între ascensiunea bruscă a lui Vlad Filat de acum circa șapte ani și apariția bruscă a Maiei Sandu în fruntea aceluiași curent politic, ce s-a divizat între timp în trei formațiuni politice.

Iurie Leancă
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Potrivit lui Goncear, PPDA, PAS și PLDM reprezintă în cumul nimic altceva decât fostul PLDM de altă dată.

El amintește că Maia Sandu a fost adusă în Guvern de premierul de atunci Vlad Filat și a fost alături de acesta, „la bine și la greu", până în momentul în care Filat nu a reușit să o facă candidat la funcția de prim-ministru „cu acte în regulă".

„Aceleași forțe care au stat în spatele lui Filat o susțin deja pe Sandu. Leancă a pierdut bătălia pentru grațiile PPE, după ce a refuzat să-i urmeze exemplul lui Năstase", a mai menționat editorialistul.

În opinia lui Goncear, toată operațiunea politică care o are drept element central pe Maia Sandu este îndreptată spre refacerea fostului PLDM, indiferent de forma și denumirea nouă sau veche pe care o va îmbrăca.

652
Tagurile:
Forțe externe, Operațiune politică, Sandu, Tron, Filat, Candidat, PPAD, PAS, PPEM, PLDM, Andrei Năstase, Iurie Leancă, Maia Sandu, Vlad Filat
Tematic
Andrei Năstase, jertfa de pe altarul succesului politic al Maiei Sandu


Загрузка...