"Poate exista o surpriză": Politolog, despre întâlnirea dintre Putin și Biden

154
(reînnoit 14:40 31.05.2021)
Kremlinul și Casa Albă au confirmat faptul că liderul Rusiei, Vladimir Putin, și liderul SUA, Joe Biden, se vor întâlni la Geneva, pe 16 iunie. În emisie directă la radio Sputnik, politologul Alexei Muhin a presupus despre ce vor vorbi președinții celor două țări.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Joe Biden, se vor întâlni la Geneva, pe 16 iunie, a informat serviciul de presă al Kremlinului. Acest lucru a fost confirmat și de Casa Albă.

Printre subiectele care vor fi discutate la întâlnire se numără starea și perspectivele relațiilor bilaterale, stabilitatea strategică și agenda internațională, inclusiv lupta împotriva pandemiei COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, detaliile nu au fost încă convenite.

În emisie directă la radio Sputnik, directorul general al Centrului de Informații Politice, Alexei Muhin, a subliniat că subiectele pentru discuție sunt determinate de starea relațiilor bilaterale.

"Acum avem o confruntare acută, ceea ce reprezintă o certitudine. Dacă nu ar fi fost clar dacă suntem prieteni sau adversari, atunci acest lucru ar fi afectat foarte mult posibilitatea de a construi anumite structuri de interacțiune. Dar acum există certitudinea – noi suntem adversari. Nu Rusia a declarat acest lucru, noi am fost puși doar la curent. Prin urmare, președintele Rusiei și președintele Statelor Unite pot discuta acum despre securitatea globală, deoarece acest subiect privește pe toată lumea. Ce altceva pot discuta președinții? Schimbările globale, nu numai ale climei, ci și ale relațiilor internaționale", consideră Alexei Muhin. 

În opinia sa, întâlnirea ar putea marca începutul unei noi etape în relațiile dintre cele două țări.

"De fapt, este vorba despre pregătirea, la figurat, a unei noi conferințe la Ialta. Noi suntem acum destul de departe de procesul de finalizare a acestor negocieri. Deși poate exista o surpriză: procesul de negociere poate să se desfășoare atât de repede, operativ, că noi vom putea avea un rezultat mai devreme decât ne așteptăm acum. Dar! Este deja evident că Statele Unite, în ciuda opiniilor impuse altora că "Rusia nu este un jucător internațional cu un statut înalt", este obligată acum să recunoască contrariul. Însuși faptul întâlnirii vorbește despre acest lucru", consideră politologul.

Pe 13 aprilie, Biden, în timpul negocierilor telefonice cu Putin, a menționat dorința Washingtonului de a construi "relații stabile și previzibile" cu Moscova, în conformitate cu interesele naționale ale Statelor Unite. Șeful Casei Albe și-a exprimat speranța că întâlnirea cu președintele Rusiei va avea loc la începutul verii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

154
Tagurile:
intalnire, Joe Biden, putin
This artist’s impression shows the first interstellar asteroid: 'Oumuamua. This unique object was discovered on 19 October 2017 by the Pan-STARRS 1 telescope in Hawai`i.

Avertisment NASA: Un asteroid mai mare decât Statuia Libertății, în apropiere de Pământ

90
(reînnoit 16:27 20.06.2021)
Asteroidul, care are o lungime de 187 de metri, va fi cel mai aproape de Pământ vinerea viitoare, pe 25 iunie.

CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Asteroidul, care este de două ori mai lung decât înălțimea Statuii Libertății din New York, se va apropia cel mai mult de Terra pe 25 iunie. Acest lucru este anunțat de Daily Express, care face referire la NASA.

Asteroidul 441987 (2010 NY65), care are o dimensiune de 187 de metri și care, potrivit presei sursei, este de două ori mai mare decât Statuia Libertății din New York, se mișcă cu o viteză de 13,4 kilometri pe secundă.

În punctul cel mai apropiat de Pământ acesta se va afla la o distanță de 15 ori distanța de la Pământ la Lună, adică la mai mult de cinci milioane de kilometri de noi. Cu toate acestea, conform clasificării astronomilor, acesta poate fi considerat un obiect care se apropie de globul pământesc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
Pamant, NASA, asteroid
Tematic
Scenariu NASA: ce s-ar întâmpla dacă un asteroid mare ar lovi Pământul în 6 luni


Загрузка...

Tot mai puține cazuri noi de COVID-19: Datele anunțate de Ministerul Sănătății

100
Alte 37 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Totodată, datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că încă două persoane au fost răpuse de boală.

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că alte 37 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în țara noastră. Din totalul de cazuri, doar unul este de import și anume din Rusia. Conform datelor oficiale, duminică, 20 iunie, au fost efectuate 2 481 de teste, dintre care 217 de teste rapide.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 140. 

Totodată, Ministerul Sănătății a precizat că, din totalul de cazuri înregistrate astăzi, niciunul nu este în rândul lucrătorilor medicali.

Numărul de decese a ajuns la 6 170, iar astăzi s-au stins din viață încă doi bolnavi. Este vorba despre două femei de 51 și 62 de ani.

Datele mai arată că în prezent 44 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 10 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 48 de persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 249 177 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Cu forme ușoare ale bolii se tratează la domiciliu 655 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

100
Tagurile:
spitale, pandemie, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

988
(reînnoit 17:19 20.06.2021)
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

988
Tagurile:
avertizare, COVID-19, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare


Загрузка...