Vladimir Putin și Joe Biden

Noi supoziții pentru întâlnirea dintre Putin și Biden: Unde și când se vor vedea

51
(reînnoit 18:05 25.05.2021)
Potrivit CNN, Vladimir Putin și Joe Biden vor organiza un summit în perioada 15-16 iunie la Geneva la sfârșitul primei călătorii a președintelui amercian în străinătate.

BUCUREŞTI, 25 mai – Sputnik, Doina Crainic. Întâlnirea dintre preşedintele rus și cel american este programată pentru 15 și 16 iunie la Geneva, informează CNN, referindu-se la surse din administrația Biden, iar purtătorul de cuvânt de la Casa Albă refuză să comenteze aceste informații.

"Oficialii administrației au declarat că Geneva a fost stabilită ca oraș gazdă pentru un summit aşteptat de multă vreme între cei doi lideri, care urmează să se întâlnească în perioada 15-16 iunie, la sfârșitul primei călătorii în străinătate a lui Joe Biden", a scris canalul media. 

СNN a mai spus însă că purtătorul de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze informațiile cu privire la posibila locație și data summitului "până când toate detaliile vor fi stabilite”.  

"Aceasta este speranța și așteptarea mea." 

Joe Biden a declarat, pe 4 mai, că speră să organizeze în iunie, în timpul vizitei sale în Europa, summitul pe care l-a propus omologului său rus.

"Aceasta este speranța și așteptarea mea. Lucrăm la asta", a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă, după un discurs despre gestionarea crizei sanitare legate de coronavirus în Statele Unite.
O astfel de întâlnire ar aduce beneficii ambelor țări, a declarat secretarul de stat al SUA.

Joe Biden urmează să participe la summit-ul G7 organizat în Marea Britanie în perioada 11-13 iunie, înainte de a merge la Bruxelles pentru a se întâlni cu liderii europeni și apoi a participa la summit-ul NATO din 14 iunie, potrivit Sputnik France.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Uimitor: Câte cazuri noi de infectare cu COVID au fost anunțate astăzi

179
(reînnoit 17:39 13.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță pentru astăzi un număr și mai mic de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Alte 39 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 3 142 de teste.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 797 de persoane infectate de la începutul pandemiei

Niciun lucrător medical nu este printre cei infectați astăzi. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești rămân internate 168 de persoane. Dintre acestea, 46 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru 12 pacienți a fost nevoie de conectarea la aparate de respirație asistată.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță și decesul a două persoane. Este vorba de un bărbat și o femeie, cu vârsta de 61 și 69 de ani, cu comorbidități cum ar fi hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, hepatită, obezitate, nefropatie mixtă.

Alte 77 de persoane au fost vindecate. În total, 248 671 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

179
Tagurile:
COVID-19


Загрузка...
Bikeri

INSP, la discuții cu bikerii din Moldova: Ce motiv au avut

54
(reînnoit 15:59 13.06.2021)
Siguranța în trafic a motocicliștilor, regulile de deplasare în moto-coloană, dar și alte subiecte ce țin de regulile de circulație a acestui tip de transport au fost revizuite în cadrul unei reuniuni.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. O întâlnire a motocicliștilor cu reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică a avut loc sâmbătă Este vorba de reuniunea anuală „Moto Siguranță”, organizată de Asociaţia Bikerilor din Moldova. Potrivit INSP, în cadrul acestei reuniuni se face o trecere în revistă regulile de circulație în timpul conducerii unei motociclete.

Totodată, au fost propuse noi activități preventive și anume în rândul tinerei generații, astfel încât să aceștia să nu ajungă victime ale unor accidente rutiere. În cadrul reuniunii, la care au participat motocicliști din întreaga țară au fost discutate și subiecte precum siguranța lor în oraș, deplasarea în moto-coloană, transportarea pasagerilor, acordarea primului ajutor etc. Motocicliștii au primit pliante informaționale cu recomandări. Inspectoratul Național de Securitate Publică precizează că acțiunile de informarea și reamintire a regulilor în trafic vor contribui la scăderea numărului de accidente rutiere care au loc pe traseele naționale cu implicarea motocicliștilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

0
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...