Israel, conflictul degenerează: ”Fraţi evrei, opriţi-vă!”

431
(reînnoit 09:25 13.05.2021)
Lucrurile degenerează în Israel, iar asta s-a văzut și după ce un post TV a transmis cum un bărbat, probabil arab, a fost bătut cu cruzime în plină stradă de extremiști.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Opinia publică din Israel a fost șocată de transmisia în direct, la o oră de mare audienţă, a unor imagini cu un bărbat, se pare arab, ”bătut cu cruzime de atacatorii săi, militanţi de extremă dreapta, într-un oraş din apropiere de Tel Aviv”, transmite Agerpres.

În imagini, un bărbat despre care un grup de extremă dreapta izraelian a crezut că este arab, a fost scos cu forţa dintr-o maşină şi ”apoi bătut cu cruzime de o mulţime de câteva zeci de persoane până când şi-a pierdut conştienţa”.

”Incidentul, a cărui filmare a fost transmisă în direct de postul Kan, a avut loc pe promenada de la malul mării din Bat Yam, un oraş situat la sud de Tel Aviv”, transmite Agerpres, care menționează că poliţia şi serviciile de urgenţă au sosit abia după 15 minute, ”timp în care victima zăcea în mijlocul străzii”.

Victima a fost dusă grav rănită la un spital  din Tel Aviv, dar medicii spun că e în stare stabilă.

​Atacatorii făceau parte dintr-un grup de extremă dreapta care organizase un protest acolo – iar motivația agresiunii bestiale a fost că oamenii au avut impresia că respectivul șofer vrea să intre în ei cu mașina.

Dar, precizează Agerpres, din filmare pare ”mai degrabă un şofer care încerca să evite demonstraţia”.

​Reacții puternice au venit imediat după incidentele șocante.

Astfel, chiar un deputat de extremă dreapta, Bezalel Smotrich, liderul partidului Sionist Religios, ”s-a declarat ruşinat de acest exemplu de "cruzime atroce"”, arată sursa citată.

”Fraţi evrei, opriţi-vă! Nu putem, în niciun caz, să ne permitem acte violente”, a declarat deputatul.
De partea cealaltă, deputatul arab Issawi Fredj – din gruparea de stânga, Meretz - a declarat că ”acestea sunt începuturile unui război civil”.

Premierul Netanyahu a consideră că ”ceea ce se întâmplă în ultimele zile în oraşele Israelului este insuportabil”.

”Nimic nu justifică atacarea arabilor de către evrei şi nimic nu justifică atacarea evreilor de către arabi”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.
În fine, Marele rabin al Israelului, Yitzhak Yosef, a făcut un apel la ”încetarea atacurilor comise de evrei”:

”Cetăţeni inocenţi sunt atacaţi de organizaţii teroriste, inimile ne sunt grele, iar imaginile dificile, dar nu ne putem permite să fim atraşi în provocări şi atacuri”, a declarat Marele rabin.
În relatările din Israel se arată că extrema dreapta a manifestat aseară în toată ţara, ”provocând ciocniri cu forţele de ordine şi, uneori, cu arabii israelieni”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

431
Tagurile:
Israel, conflict
Tematic
Sunt moldoveni printre victimele bombardamentelor din Israel?
Poliția de Frontieră

Trecerea ilegală a frontierei la Tudora

41
(reînnoit 23:04 16.06.2021)
Doi moldoveni de 37 și 53 de ani, în după amiaza zilei de ieri, 15 iunie, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat la Tudora, intenționând să ajungă în Ucraina.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Bărbații au fost observați de către patrula Sectorului Poliției de Frontieră "Tudora-1" în cadrul serviciului de supraveghere şi control al frontierei, la o distanță de 500 m de la linia de frontieră.

Pagube provocate de ploi în Găgăuzia
© Photo : Предоставлено региональной комиссией по ЧС
S-a stabilit că bărbatul de 53 de ani din raionul Glodeni a încercat să iasă din țară prin punctul de trecere Palanca. Autoritățile ucrainene i-au interzis intrarea în țară, astfel bărbatul a decis să traverseze frontiera prin ocolirea acesteia. El a încercat să treacă frontiera împreună cu bărbatul de 37 de ani, pe care l-a întâlnit în drumul spre graniță.

Angajații Direcției regionale EST continuă cercetările. Persoanele au fost reținute până la stabilirea tuturor circumstanțelor. Pe numele acestora au fost întocmite procese-verbale de audiere și constatare a infracțiunii prevăzute de art. 362 al. 1 al Codului Penal al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41


Загрузка...
Guvern

Fondul de Rezervă al Guvernului a fost suplinit: De unde banii

109
(reînnoit 21:38 16.06.2021)
Guvernul în exercițiu a aprobat suplinirea Fondului de Rezervă cu 25 de milioane de lei. Banii vor fi luați din rezervele identificate la unele subprograme.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Executivul a decis astăzi să suplinească Fondul de Rezervă cu peste 25 de milioane de lei. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Finanțelor, în urma unei analize efectuate în primele cinci luni ale anului și estimării bugetului până la sfârșitul lui 2021, s-a constatat că trebuie asigurat bugetul astfel încât să nu fie blocaje în activitatea autorităților și instituțiilor, cu atât mai mult cu cât suntem într-un an pandemic. 

"Majorarea se propune a fi efectuată din contul unor rezerve identificate la subprogramul de subvenționare a locurilor de muncă, subprogramul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și subprogramul de subvenţionare a dobânzilor", au precizat reprezentanții Guvernului.

 

Potrivit documentului aprobat de Guvern, vor fi făcute mai multe economii și banii vor fi distribuiți echitabil pentru a acoperi toate necesitățile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

109
Tagurile:
Guvern, rezerve, fonduri
Tematic
Perju cere bani de la Guvern pentru a compensa prejudiciile agricultorilor
Un fost premier spune cu ce ar trebui să se ocupe viitorul Guvern după alegeri


Загрузка...