Centrul COVID-19 Chișinău

COVID: Situația rămâne alarmantă - câte cazuri noi au fost raportate și câte decese

106
(reînnoit 18:41 15.03.2021)
Încă 861 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 205 324 în Republica Moldova. Virusul a provocat moartea altor 39 de persoane.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Alte 861 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate luni, 15 martie, după efectuarea a 2264 de teste (1955 primare și 309 repetate). 

Două cazuri sunt de import - din Bulgaria. 

Ministerul Sănătății precizează că printre noii infectați sunt și 32 de lucrători medicali: medici - 9, asistenți medicali - 14, personal auxiliar - 9.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 10 964 persoane, iar 19 083 sunt sub supraveghere la domiciliu.

În spitale sunt internați 4350 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 330 sunt în stare extrem de gravă (64 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). 

În ultimele 24 de ore, alte 1152 de persoane au fost vindecate. În total, 179 474 de persoane au fost tratate de COVID-19 din martie 2020 și până acum.

În ultimele 24 de ore, virusul a provocat moartea altor 39 de persoane, iar numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 4369 de cazuri, potrivit Ministerului Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
cazuri, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)
Tematic
Avem sau nu tulpina britanică a COVID-19 în țară - Ce spune MSMPS
Cum se simte medicul Victor Cojocaru, care a fost internat la terapie intensivă cu COVID
De ce pacienții cu COVID-19 sunt legați de pat de către medicii de la Terapie Intensivă
Vin

Incredibil: O minoră de 13 ani a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu alcool

37
(reînnoit 19:02 14.06.2021)
O minoră de 13 ani a ajuns la spital după ce a suferit o intoxicație alcoolică. Ea a băut vin împreună cu prietena sa la care a mers în ospeție. 

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Poliția din regiunea transnistreană informează despre cazul unei minore de 13 ani, din Slobozia, care s-a intoxicat cu alcool.

Potrivit oamenilor legii, în seara de 9 iunie fata a mers în ospeție la o colegă de-a sa de clasă. Cele două minore au luat cina împreună și au consumat vin, în timp ce nimeni dintre adulți nu era acasă. Ulterior, ea s-a întors acasă, unde i-a stat rău, iar părinții au chemat ambulanța.

Adolescenta a fost internată în spital pentru o zi, timp în care i s-au făcut mai multe proceduri medicale. Poliția din regiunea transnistreană cercetează cazul, iar părinții ambelor minore urmează să fie trase la răspundere administrativă pentru educația necorespunzătoare a fiicelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
spital, minoră, alcool, intoxicație


Загрузка...
Pacient la spital

Niciun deces cauzat de COVID-19: Câte cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat

211
(reînnoit 18:00 14.06.2021)
Niciun bolnav nu a fost răpus astăzi, 14 iunie, de noul coronavirus. Despre asta anunță Ministerul Sănătății. Totodată, alte 33 de persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Autoritățile anunță că alte 33 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în țara noastră.

Conform datelor oficiale, luni, 14 iunie, au fost efectuate 2 838 de teste, dintre care 979 de teste rapide. Din totalul de cazuri, niciunul nu este în rândul lucrătorilor medicali și niciunul de import.

Numărul de decese a rămas la 6 154 - din fericire, astăzi nicio persoană nu a fost răpusă de boală. 

Datele mai arată că în prezent 44 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 12 sunt intubați. Cu forme ușoare ale bolii se tratează la domiciliu 694 de persoane.

Totodată, alte 62 de persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 248 733 de persoane au fost tratate de COVID-19. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 830.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

211
Tagurile:
decese, spital, bolnavi, COVID-19


Загрузка...
Polina Turta

Uimitor: Care sunt beneficiile donării de sânge pentru sănătate

0
(reînnoit 18:56 14.06.2021)
Anual, în data de 14 iunie, în întreaga lume se celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Care sunt beneficiile donării de sânge pentru sănătatea donatorului - aflați din materialul Sputnik.
Uimitor: Care sunt beneficiile donării de sânge pentru sănătate

Donatorul emerit de sânge, președintele Asociației Donatorilor de Sânge din Moldova Polina Turtă, a explicat în studioul Sputnik Moldova ce beneficii poate avea pentru sănătate obiceiul de a dona sânge.

Potrivit ei, efectele pozitive asupra sănătății nu se lasă mult timp așteptate, în special, dacă sângele este donat cu regularitate, de cinci ori pe an.

”Donarea constantă reînnoiește sângele. Datorită acestei proceduri, sângele nu se îngroașă și circulă ușor prin vene. Omul care donează sânge cu regularitate întinerește”, spune Polina Turtă.

În același timp, înainte de fiecare donare de sânge, persoana donatoare efectuează gratuit investigații medicale pentru a evalua starea de sănătate. Ca urmare, află imediat dacă are sau nu unele probleme și le tratează la timp.

”Cei care nu donează sânge, rareori merg să facă examene medicale profilactice. Din această cauză, mulți oameni se pomenesc deja bolnavi”, a explicat interlocutoarea.

Persoanele care pot dona sânge sunt acelea care au vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, care nu au mai puțin de 50 de kg, care sunt sănătoase și dețin un act de identitate. Este contraindicată donarea sângelui în cazul în care donatorul suferă de o patologie cronică constantă sau este purtător de infecții hemo-transmisibile.

De menționat că, potrivit statisticilor, în ultimii ani numărul donatorilor voluntari a crescut cu circa 97 la sută. Cei mai activi donatori sunt bărbații, aceștia constituind 70 la sută dintre voluntari, iar femeile - doar 30 procente. Tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani constituie 22 la sută, persoanele cu vârsta de 31-40 de ani reprezintă 25 procente, iar circa 8 la sută sunt voluntarii cu vârste cuprinse între 53-60 de ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova