Transport public

Foto - Greva transportatorilor a început: Autogări pustii- „Nu avem cu ce ajunge la muncă”

337
(reînnoit 09:09 23.02.2021)
Pe 23 februarie transportatorii privați organizează o grevă. Nu au ieșit pe linie microbuzele, autobuzele care efectuează curse raionale și interraionale, precum și o parte din transportul din Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Așa cum au anunțat încă săptămâna trecută, transportatorii au intrat marți în grevă, fiind nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care stabilește că numărul de pasageri în transportul public nu trebuie să depășească 50% din capacitate.

Astfel, microbuzele de linie municipale, raionale, interraionale, precum și o parte din transportul privat din Chișinău nu vor circula pe parcursul unei zile. Astel, dacă planificați să ieșiți din casă, s-ar putea să nu ajungeți la destinație. 

În Capitală însă situația este mai puțin gravă, întrucât Regia transport electric Chișinău și Parcul urban de autobuze au suplimentat marți, 23 februarie, numărul de unități de transport public, în special în orele de vârf. 

În schimb, sunt afectate localitățile în care nu există alternativă. De exemplu la Strășeni autogara este pustie în această dimineață. Oamenii încearcă să prindă o mașină de ocazie, întrucât spun că nu au bani ca să-și ia un taxi, transmite corespondentul Sputnik Moldova

O femeie a declarat că a fost nevoită să sune la locul de muncă și să anunțe că nu are cu ce să ajungă la serviciu. 

O situație similară se atestă la Autogara de Sud-Vest.

Mai devreme Comisia Națională de Sănătate Publică a decis suspendarea decizie de limitare a numărului de pasageri în transport, până la data de 28 februarie. Chiar și așa, transportatorii nu s-au răzgândit și au anunțat că nu vor renunța la grevă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

337
Tagurile:
transport, grevă, curse
Tematic
Numărul pasagerilor din transportul public a scăzut brusc în Moldova
Traian Băsescu

Se cere pușcărie pentru Traian Băsescu

56
Uniunea Salvați România reacționează după condamnarea de ieri a fiicei președintelui Băsescu, precum și a Elenei Udrea, ambele comițând fapte în beneficiul președintelui în funcție și a partidului de guvernământ.

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Una dintre cei mai apreciate figuri din USR, deputatul român Emanuel Ungureanu, a avut o reacție dură după condamnările de ieri care le-au vizat pe Elena Udrea și Ioana Băsescu.

”La pușcărie!”, folosește Emanuel Ungureanu sloganul deja clasic al „justițiarilor” din stradă, altădată susținători înfocați ai lui Traian Băsescu.

Acum, Ungureanu întreabă – ”Băsescu de ce o fi în libertate?”. Într-adevăr, președintele de atunci a fost principalul beneficiar al faptelor pe care azi instanța le consideră infracțiuni!

De asemenea, Emanuel Ungureanu atrage atenția asupra unui alt mare beneficiar al campaniei duble din 2009 – președinție și referendum: PDL-ul condus de Emil Boc, cel ce își reînnoia mandatul de premier cu ajutorul acelorași fapte incriminate.

Așa că Ungureanu pune o întrebare logică și tăioasă: ”Boc nu știa nimic despre șpăgile din campania electorală?”.

”Cei doi (Băsescu și Boc, n.n.) ne mai dau lecții din când în când despre reforme și statul de drept”, încheie ironic Emanuel Ungureanu.

Dar, dincolo de ironie, lațul se strânge în jurul lui Traian Băsescu – fapt confirmat din mai multe surse – iar USR pare dornic să contribuie la asta.

Altfel spus, creatorul ”statului paralel” pare sugrumat de… susținătorii statului paralel.

Inutil să menționăm multele aprecieri de care s-a bucurat postarea lui Emanuel Ungureanu.

Amintim că marți Elenda Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare și 3 ani de interzicere a unor drepturi, pentru spălare de bani și instigare la luare de mită. Procurorii ceruseră o condamnare de 12 ani.

Iar fiica fostului președinte român Ioana Băsescu, notar public, a fost condamnată la 5 ani de pușcărie pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tematic
Băsescu: România să ceară Moscovei vaccinul anti-COVID-19


Загрузка...
Vaccin

Care vaccin este mai eficient: Sputnik V sau AstraZeneca - expert moldovean

745
(reînnoit 08:40 03.03.2021)
Mai mulți medici din Republica Moldova au refuzat să fie vaccinați cu AstraZeneca, motivând ineficacitatea acestuia. Ce cred specialiștii moldoveni despre eficiența acestui vaccin, dar și a Sputnik V.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Vaccinurile Sputnik V și AstraZeneca ar fi produse după aceași tehnologie. Cel puțin asta precizează experții moldoveni întrebați care dintre cele două vaccinuri este mai eficient. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentantul Grupului de comunicare privind imunizarea împotriva COVID-19, Angela Paraschiv, a declarat că unica diferență între Sputnik V și AstraZeneca este că cel din urmă are un singur adenovirus, de cimpanzeu, iar Sputnik V are doi adenoviruși.

Vaccin împotriva noului coronavirus
РФПИ и Центр имени Гамалеи

„Informație despre eficacitatea vaccinurior poate fi prezentată doar de cei care cunosc. Astfel doar persoanele care nu cunosc pot spune că Sputnik V este mai bun decât AstraZeneca. Eficacitatea acestui vaccin, la fel ca și Sputnik V contribuie la protecție împotriva coronavirusului. AstraZeneca este un vaccin foarte bun care s-a dovedit că poate ajunge la eficacitatea de 94% atunci când mărim intervalul dintre prima și a doua administrare”, a precizat Paraschiv. 

Aceasta mai spune că rezultatele vor putea fi comparate doar după ce în țara noastră va apărea vaccinul rusesc Sputnik V. Paraschiv a menționat că indiferent de vaccin este necesar să se facă imunizarea pentru a ne putea proteja fie de infectare fie de dezvoltare a formelor grave.  

Amintim, ieri, 2 martie a fost dat startul Programului național de imunizare. La peste 750 de persoane, personal medical le-a fost administrată prima doză de vaccin.  "Sputnik V", vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus, a fost autorizat în Republica Moldova pe 26 februarie. Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea. Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

745
Tagurile:
Vaccinuri, vaccinati, sputnik, AstraZeneca


Загрузка...