Activitatea SAMU Botanica

COVID-19: A scăzut rata mortalității în Chișinău

46
Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus rămâne mare în municipiul Chișinău. Totodată, scade rata mortalității.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Rata mortalității în urma complicațiilor cauzate de COVID-19 în municipiul Chișinău este în continuare în descreștere. Numărul cazurilor de deces din municipiu a scăzut chiar dacă incidența cazurilor de infectare este încă ridicată.

Precizarea a fost făcută de șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearachi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

„Conform datelor statistice, de la începutul pandemiei de coronavirus, în Republica Moldova au fost înregistrate 156 202 cazuri de COVID-19. Dintre acestea 65 755 de cazuri au fost depistate pe teritoriul municipiului Chișinău. Din numărul total de îmbolnăviri 53 704 au fost tratate”, a mai spus Bucearschi.
Potrivit acesteia, 1 807 de locuitori ai municipiului Chișinău se tratează la domiciliu cu forme ușoare de coronavirus.

Aceștia sunt sub monitorizarea medicilor.  Bucearschi a mai spus că în data de 21 ianuarie, în instituțiile municipale de sănătate erau internați 671 de bolnavi de coronavirus, alte 366 de locuri de tratament fiind disponibile. Pe teritoriul municipiului Chișinău se menține starea de urgență în sănătate și cod roșu de sănătate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
dezinfectare, infectare, morbiditate
Centrul COVID-19 Chișinău

Record absolut: Atâtea cazuri nu s-au mai înregistrat de la începutul pandemiei

12
(reînnoit 18:08 04.03.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat date noi privind starea epidemiologică din țara noastră. Alte 23 de persoane au decedat.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Încă 1800 de moldoveni au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore. Datele au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă. Totodată, încă 23 de persoane au murit din cauza complicaațiilor generate de COVID-19. 

Știrea se actualizează...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
infectare, dezinfectare, COVID-19


Загрузка...
Roman Chircă

Chircă: În Moldova va fi numit un guvern „kamikaze”

44
(reînnoit 17:41 04.03.2021)
,
În condițiile actuale ale Republicii Moldova, munca și activitatea ministerelor, în cazul în care va fi învestit un nou Guvern, va deveni una de sacrificiu. Cel puțin așa consideră expertul economic Roman Chircă.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Situația economică din Republica Moldova este în prezent o criză sistemică. Investițiile în țară nu vin, precum și asistența financiară din partea partenerilor de dezvoltare internaționali. Chiar dacă Parlamentul va aproba noua componență a Guvernului va fi extrem de dificil pentru miniștri să facă față consecințelor unei stagnări profunde în economia națională. De această părere este expertul economic Roman Chircă și a fost făcută publică în studioul Sputnik Moldova.

„Noul cabinet de miniștri va deveni ținta nemulțumirii cetățenilor. Avem o depresie profundă nu numai în economie, ci și în societate. Într-o astfel de situație, toți oamenii vor asocia dificultățile personale și de stat direct cu noul guvern. În el, vorbind alegoric, miniștrii vor fi „băieți de mingi”, a spus Chircă. 

Expertul mai spune că noua componență a Guvernului, care va fi semnificativ limitat în resurse financiare, dar și anumite oportunități, pur și simplu, nu va putea efectua reforme serioase, fundamentale, care ar putea avea un efect pozitiv asupra stării economiei naționale a Moldovei. Prin urmare, guvernul va fi preocupat în principal de găsirea surselor de finanțare curentă.

Chircă a mai spus că noul guvern nu va fi îndrăgit de popor, prin urmare va deveni un cabinet de miniștri  „kamikaze”. Chiar dacă va încerca să facă față unor probleme grave, în ochii cetățenilor, activitățile acestui executiv vor părea negative. Potrivit lui Chircă, și miniștrii noi puși în funcție în astfel de condiții vor fi angajați într-o muncă ingrată în sensul cel mai adevărat al cuvântului.

Curtea Constituțională a Moldovei a declarat neconstituțional decretul președintelui Maia Sandu privind numirea repetată a Nataliei Gavrilița în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. De asemenea, conform deciziei Curții Constituționale, șeful statului ar trebui să înceapă noi consultări cu fracțiunile parlamentare. De cealaltă parte, președintele Maia Sandu a declarat că nu va avea consultări nu fracțiunile, grupurile sau platformele parlamentare, ci doar cu societatea civilă. Aceasta a precizat că va aștepta data de 23 martie, când expiră termenul de 45 de zile de la demisia lui Ion Chicu din funcția de prim-ministru și când ar putea fi declanșate alegeri parlamentare anticipate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44
Tagurile:
guvern nou, guvernanţi, guvernator, Guvern


Загрузка...