Aeroportul Chișinău

Dodon: Moldovenii care vin din țările incluse în lista verde nu vor sta în autoizolare

783
(reînnoit 09:52 01.09.2020)
Moldovenii care revin din țările ce nu sunt incluse în lista roșie nu vor mai fi nevoiți să stea 14 zile în autoizolare. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon după discuțiile cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Grceanîi.

CHIȘINĂU, 1 sept- Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că cetățeni care revin din țările care nu sunt incluse în lista roșie nu vor mai fi obligați să stea două săptămâni în autoizolare. 

”Lista țărilor va fi aprobată de Ministerul Sănătății și, o dată la 10 zile, va fi publicată. Începând cu ziua de azi, din așa țări unde avem diasporă destul de mare, cum este Rusia, Italia, Grecia, Turcia, alte țări, când revin cetățenii noștri acasă, începând cu 00:00 din această zi, nu vor sta în autoizolare. Cu regret, în lista roșie rămân vecinii noștri România și Ucraina, dar sperăm că dinamica va fi bună și vom ajunge la includerea acestor țări în lista verde”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Anterior, Comisia Națională de Sănătate Publică a decis că persoanele care revin din statele care fac parte din zona verde nu vor sta în izolare și nu vor completa fișa epidemiologică la intrarea în țară. Lista țărilor urmează să fie plasată pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne, Ministerului de Externe și pe pagina Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Lista țărilor, clasificate în zone roșii și verzi, se va actualiza o dată la 14 zile, în ziua de vineri și va intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.

Până acum, în țară s-au confirmat 36 920 de cazuri de COVID-19. În total, 25.872 de persoane au fost tratat, iar 995 au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

783
Tagurile:
izolare, COVID-19
Tematic
Cazurile noi de COVID-19 sunt în descreștere – câte au fost anunțate astăzi
Cum vor ajunge copiii în siguranță la școală și grădiniță în condiții de COVID-19
Vladimir Putin

Premierul Armeniei l-a sunat pe Putin

77
Prim-ministrul Armeniei l-a contactat telefonic pe Vladimir Putin pentru a discuta despre situația creată în zona Karabahului de Munte.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean, l-a contactat telefonic pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi oficiali au discutat despre agravarea situației din zona de conflict din Karabahul de Munte, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

„La inițiativa părții armene, a avut loc o discuție telefonică între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pașinean. A fost abordat subiectul tensionării situației în zona conflictului Karabahului de Munte”, se spune în comunicat.

Putin și-a exprimat o îngrijorare față de reluarea confruntărilor militare de proporții în Karabahul de Munte.

Ambele părți au subliniat importanța depunerii tuturor eforturilor pentru a nu admite escaladarea situației în Karabah, iar cel mai important lucru este încetarea acțiunilor militare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Karabahul de Munte, razboi, Putin, Armenia


Загрузка...
Karabah

Azerii au preluat controlul asupra a 6 localități din Karabah

76
(reînnoit 19:34 27.09.2020)
Militarii Azerbaidjanului anunță că a preluat controlul asupra șase localități din regiunea Karabah.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Militarii azeri au preluat controlul asupra unui șir de înălțimi strategice și șase sate din Karabahul de Munte, a declarat Ministerul Apărării al Azerbadjanului.

Inclusiv, au fost elibertate satele Qaraxanbəyli, Karvend, Horadiz, Yukhari Abdurakhmanly din raionul Füzuli, Böyük, Bëyuk Mardzhanly și Nuzgar, raionul Jabrayil, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării, Anar Eivazov.

Duminică, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”. Purtătorul de cuvânt al președintelui autoproclamatei Republici Karabahul de Munte, Vagram Pogosean, că focurile de artilerie au vizat localitățile din Karabah, inclusiv capitala regiunii Stepanakert și a îndemnat populația să se ascundă. Autoritățile republicii nerecunoscute au anunțat stare de război și mobilizare generală. Guvernul Armeniei, la rândul său, a anunțat și el stare de război și mobilizare din cauza situației din Karabah.

Baku și Erevan s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbadjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Baku și Erevan să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
Karabahul de Munte, Azerbaidjan, Armenia, Karabah, razboi, Militari


Загрузка...