Du caviar

Bucătăria rusească „te face salivezi”: o „incursiune” printre aromele rusești

39
(reînnoit 08:22 30.06.2020)
Un blogger chinez face o „incursiune” printre bunătăţile bucătăriei rusești, dând detalii despre mâncărurile sale preferate și dezvăluind anumite rețete, pe site-ul Sohu.

BUCUREŞTI, 30 iun – Sputnik, Doina Crainic. Un blogger chinez a întocmit, pe site-ul Sohu, o listă de preparate rusești care i-au plăcut în mod special. Deşi Rusia este o țară imensă situată pe două continente, majoritatea populației trăiește în partea de vest, iar bucătăria rusească s-a dezvoltat sub influența Europei, de unde a împrumutat mai multe feluri de mâncare.

El detaliază caracteristicile speciale ale bucătăriei rusești, precum o cantitate mare de ulei și alte grăsimi, în special în supe, ceea ce furnizează calorii suplimentare în clima rece a țării, precum și aperitive abundente. De asemenea, este prezentă o mare cantitate de usturoi și ceapă, precum și un gust deosebit de pronunțat caracteristic pentru aproape toate felurile de mâncare: acru, dulce, sărat și picant.

Printre specialitățile gastronomiei ruseşti, bloggerul chinez, ca orice străin care se respectă, menţionează mai întâi caviarul și icrele de somon, explicând în treacăt că boabele de caviar trebuie să fie pline și transparente, chiar „cu o uşoară nuanţă aurie strălucitoare”. El precizează că preparatul trebuie mâncat crud, însoțit de vodcă sau șampanie.

De asemenea, bloggerul, citat de Sputnik France, apreciază mezelurile, care au „o culoare atractivă” și „un înveliş crocant” și specifică pentru compatrioții săi că adaosurile albe din cârnații afumați sunt mici bucăți de grăsime, și nu boabe de orez.

Bloggerul menţionează apoi borșul, un fel de mâncare de bază al bucătăriei ruseşti, preparat cu sfeclă, roșii, cartofi, varză, morcovi, vită, ceapă și amestecat cu smântână proaspătă.

De asemenea, nu uită să descrie, pe Sohu, piftia rusească, aceasta amintindu-i de cea gătită în nord-estul Chinei.

„Fierbeţi carnea de porc, de pui, de rață și oasele lor, apoi răciţi-le într-un vas. Jeleul de carne este limpede, fără grăsime deasupra, iar gustul creează dependență”, scrie bloggerul chinez.

De asemenea, friptura de vită este foarte gustoasă. Se prepară de obicei cu cartofi, roșii, morcovi și ceapă.

Un alt fel de mâncare specific rusesc sunt pelmenii (colţunaşi cu carne), despre care spune că sunt „din China” și „asemănători cu găluștele noastre”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
ruseasca, bucatarie
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

26
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...
mită

Au cerut 1400 de euro mită și au ajuns pe mâna ofițerilor CNA și a procurorilor

106
(reînnoit 22:30 07.07.2020)
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut doi bărbați în timp ce încasau mită în valoare de 1400 de euro. Banii au fost transmiși sub controlul forțelor de ordine.

CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Un inspector de la Întreprinderea pentru silvicultură din Soroca și un pădurar au ajuns pe mâna forțelor de ordine, după ce au pretins și primit 1400 de euro de la un bărbat.

Ei i-au promis că în schimbul acestor bani îi vor convinge pe polițiști și judecători să închidă ochii la o încălcare comisă în trafic - să nu-l pedepsească pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. 

Bărbatul i-a denunțat însă la Centrul Național Anticorupție, iar banii au fost transmiși sub controlul forțelor de ordine. Inspectorul și pădurarul au fost reținuți în flagrant de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție. 

Pe numele lor a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influență. Ei riscă acum până la 6 ani de închisoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
stare de ebrietate, CNA, mită
Tematic
CNA, pe capul pădurarilor: Iată ce mită enormă ar pune aceștia în buzunar
Mită pentru răsturnarea puterii: Când cade Guvernul Chicu - mai trebuie doar un vot


Загрузка...
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

0
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...