FBI, în Moldova: Ce au căutat americanii la Brigada cu Destinație Specială "Fulger"

1964
(reînnoit 13:22 01.04.2019)
Un grup de experți ai Biroului Federal de Investigații s-au aflat timp de 5 zile la Brigada cu Destinație Specială „Fulger”.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Un atelier de lucru, organizat cu sprijinul Ambasadei  SUA, a fost desfășurat la Brigada cu Destinație Specială „Fulger”. Timp de cinci zile, polițiști din mai multe subdiviziuni ale Inspectoratului General al Poliției au beneficiat de un curs de instruire cu genericul “Negocieri în situații de criză”, susținut de instructori ai Biroului Federal de Investigații, sub egida programului anual strategic al FBI.

Situaţiile de criză, precum: protestele violente în masă, atacurile teroriste şi atacurile la securitatea statului de drept, reprezintă o palier nou pentru entitățile de drept ale Republicii Moldova, consolidarea acestor pârghii de acțiune pentru organele de forță constituie o cerință imperativă.

Scopul de bază al cursului a constituit dezvoltarea capacităţilor teoretice şi deprinderilor practice în domeniul gestionării situaţiilor tensionate, precum şi preluarea celor mai bune experienţe de la experţii americani.

Prezent la deschiderea cursului, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, a apreciat iniţiativa FBI de a transmite propria experienţă polițiștilor moldoveni, menţionând că Biroul Federal de Investigații a manifestat, în permanenţă, deschidere faţă de Poliția din Republica Moldova.

Fotografie simbol: inspector al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP
© Photo : Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

De asemenea, Alexandru Pînzari a mulţumit pentru sprijin Ambasadei SUA la Chișinău, care a făcut posibilă venirea experţilor FBI în Republica Moldova.

„Este o bună oportunitate pentru colegii mei să beneficieze de experienţa dumneavoastră în domeniul de Negociere a situațiilor de criză, care este un palier nou pentru Republica Moldova”, a spus șeful Inspectoratului General al Poliției.

Desfășurarea atelierelor de lucru cu asemenea tematici interactive se află la etapa incipientă, astfel cursul a constituit o revoluţie ”KnowHow” pentru Inspectoratul General al Poliţiei.

La finele cursului, participanţii au fost certificaţi de către instructorii FBI pentru participare şi excelenta colaborare.

1964


Загрузка...