Imigrația musulmană amenință siguranța și bunăstarea Europei

302
(reînnoit 17:37 17.02.2018)
Respingerea valorilor europene de către musulmani va declanșa conflicte interetnice. Pronosticul a fost făcut de demograful Valeriu Sainsus.

Imigrația musulmană riscă să declanșeze conflicte interentice și sociale de amploare în statele europene. Confruntările vor apărea atuni când musulmanii vor constitui 25 la sută din populația europeană. Pronosticul a fost făcut de demograful Valeriu Sainsus, în interviul realizat de jurnalista Radio Sputnik Moldova, Maria Dimineț.

Pentru a evita conflictele dintre musulmani și europeni, trebuie întreprinse măsuri pentru stoparea imigrației musulmane.  Disensiunile vor apărea din cauza neacceptării de către musulmani a valorilor și legilor europene.

"Pentru musulmani religia este foarte importantă. Ei nu pot accepta multe dintre valorile și tradițiile europene, deoarece contravin islamului. Din această perspectivă, imigranții nu se pot adapta în societățile europene. Guvernele trebuie să monitorizeze procesul de asimilare a musulmanilor. Pentru că dacă numărul musulmanilor va depăși 20% din populația unui stat european, atunci imigranții vor deveni o forță. În aceste condiții, conflictele interetnice și sociale vor fi greu de prevenit", a explicat Valeriu Sainsus.

Studiu: Numărul de musulmani în SUA se va dubla — detalii>>>

Guvernele statelor europene trebuie să implementeze politici de creștere a natalității în rândul populației băștinașe. Măsura este necesară în condițiile în care rata de fertilitate a musulmanilor este mare. În caz contrar, peste decenii, europenii vor deveni o minoritate pe continentul european. În aceste condiții,  se va produce, inevitabil, musulmanizarea Europei.

"Guvernele trebuie să fie îngrijorate de creșterea numerică a musulmanilor, în condițiile în care rata de fertilitate în rândul europenilor este în scădere. O femeie musulmană naște câte 4 sau 5 copii, dublu față de o femeie europeană. Dacă această tendință nu se va schimba, atunci Europa riscă să fie musulmanizată, peste decenii", a precizat Valeriu Sainsus. 

Schimbări demografice: Populația musulmană din Europa se va tripla până în 2050<<<

Imigrația populației din Orientul Mijlociu pe continentul european ar putea afecta și Republica Moldova, pe termen de lungă durată. În condițiile declinului demografic, există riscul ca o parte dintre imigranții musulmani să ajungă în țara noastră.   

" Uniunea Europeană încearcă să diminueze fluxul de imigranți. În consecință, musulmanii ar putea ajunge în Republica Moldova. Deja este evident faptul că numărul musulmanilor în țara noastră este în creștere. Mulți vin să facă studii aici, iar o parte dintre ei întemeiază familii. Cu siguranță, aceasta nu este întâmplător", a menționat Valeriu Sainsus.

Declarația unui preot ortodox despre viitorul Europei<<<

Potrivit prognozelor, numărul musulmanelor va depăși 70 de milioane, în anul 2050.

Mai multe detalii aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

 

 

302
Tagurile:
migratia musulmanilor, musulmani, Valeriu Sainsus
Tematic
În zece ani, toți vom fi musulmani din cauza stupidității noastre
Studiu: Numărul de musulmani în SUA se va dubla - detalii

Italia: Râuri de lavă Etna continuă erupă

25
(reînnoit 16:36 21.06.2021)
Cea mai recentă erupție a Muntelui Etna din Sicilia a fost filmată duminică, activitatea vulcanică continuă.

Vulcanul este surprins în timp ce aruncă în aer cantități uriașe de lavă și cenușă. Erupția anterioară a Etnei a obligat autoritățile să închidă aeroportul din Catania, pe 16 iunie.

Vârful vulcanului sicilian Etna are o înălțime de 3.329 metri, el este considerat unul dintre cei mai activi din lume.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
erupție, vulcanul Etna, Italia
Tematic
Imagini spectaculoase cu vulcanul Etna, care a erupt pe timp de noapte


Загрузка...

Video: Călătorie fără COVID Grecia relansează navele de croazieră pentru cei vaccinați

42
(reînnoit 10:26 21.06.2021)
După o suspendare a activității timp de un an din cauza restricțiilor COVID-19, nava Silver Moon a pornit în călătorie din portul Pireu din Atena, având la bord doar pasageri complet vaccinați.

Pasagerii au fost văzuți urcând pe nava ancorată după ce au trecut verificarea la terminal.

Se consideră că Silver Moon este complet protejat de coronavirus. Asta pentru că nu doar pasagerii, ci și membrii echipajul au fost complet vaccinați împotriva COVID-19 înainte de călătorie. Copii sub 18 ani au prezentat un rezultat negativ al testului.

Nava a pornit într-o călătorie de 10 zile, din portul Pireu către destinațiile grecești Santorini, Paros, Mykonos și Creta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, vaccin, Grecia, vas de croazieră, navă
Tematic
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Grecia


Загрузка...
Judecătoria Chișinău sediu Buiucani

Alertele cu bombă de la Judecătoria Chișinău - false: Cât ne-a costat intervenția

12
(reînnoit 16:57 21.06.2021)
Poliția Capitalei vine cu noi informații despre alertele cu bombă de la sediile Centru și Buiucani ale Judecătoriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Alertele cu bombă de la sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău s-au dovedit a fi false. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati. Potrivit acesteia, în urma verificării clădirilor și zonelor din preajmă de către specialiștii din cadrul seviciului „Bombteh”, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Natalia Stati a mai spus că în acest caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism". Conform legislației, individul care a alertat poliția și a anunțat că la Judecătoria Chișinău, sediile Buiucani și Centru, s-ar afla bombă, riscă o amendă care poate varia între 27 500 și 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, precum și închisoare de până la 2 ani. 

Amintim că astăzi un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău se află explozibil. 

La fața locului au intervenit imediat toate serviciile specializate. Zona a fost încercuită, iar toți oamenii care se aflau în interiorul clădirilor au fost evacuați. 

Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul. Fiecare alertă falsă cu bombă prejudiciază statul cu cel puțin 15 mii de lei. În funcție de complexitatea acțiunilor de verificare, suma ar putea crește la mai multe zeci de mii de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Stare de alertă, alertă cubombă, alertă falsă, alertă


Загрузка...