Oleg Malghinov

Rusia susține interesul național al României, spune ambasadorul rus

546
(reînnoit 13:06 10.05.2016)
Excelența sa Oleg Malginov, ambasadorul Federației Ruse la București, a vorbit într-un interviu despre Europa și provocările ei actuale, susținând că dacă România are vreun interes național, Rusia îl susține.

BUCUREŞTI, 10 mai — Sputnik. România ar putea câștiga enorm dacă relațiile economice cu Rusia s-ar dezvolta normal, a lăsat să se înțeleagă șeful diplomației ruse în România.

Ambasadorul Federației Ruse la București, Oleg Malginov, a acordat un amplu interviu think-thankului pro-NATO, Clubul Militar Român de Reflecție Euroatlantică, preluat de adevărul.ro.

Excelența sa a menționat faptul că Rusia este deschisă dialogului şi că în ultimii ani s-au făcut progrese uriașe pentru stabilirea unor proiecte comune, mai ales în plan cultural. Deși unele țări europene au înghețat parteneriatul cu Rusia, multe din ele au păstrat însă dialogul la nivel înalt.Ambasadorul Oleg Malginov a subliniat tema interesului național pentru România. El a spus că dacă România are un interes național, Rusia este pregătită să îl susțină.

"Totul depinde de faptul dacă conducerea României ar dori să depășească această pauză și de ce anume este gata să spună. Adică dacă există un interes național, Rusia este întotdeauna gata să îl susțină", a afirmat Oleg Malginov, referindu-se la normalizarea relațiilor dintre Rusia și România.

Întrebat care este poziția oficială a Moscovei în legătură cu Bucovina de Nord și Basarabia, teritorii ce nu fac parte nici din România, nici din Federația Rusă, ci sunt parte a unor state independente, ambasadorul rus a explicat că situația postbelică este tratată în Carta Națiunilor Unite și în documentele Organizației pentru Securitate și Cooperare.

546
Tagurile:
relații ruso-române, proiecte comune, Ambasadorul FR, Interesul național, relații bilaterale, Oleg Malghinov, România
Tematic
Donald Trump sugerează că ar fi frumos ca SUA să se-nţeleagă cu Rusia


Загрузка...