justice

Agenda birocraţilor europeni vine în conflict frontal cu Constituţia României

184
(reînnoit 08:11 02.04.2016)
Frank Timmermans, Prim-Vicepreşedintele Comisiei Europene, ameninţă cu conflicte de amploare în cazul în care Europa nu acceptă diversitatea, adică dispariţia statelor naţionale.

Bucureşti, 1 Apr — Sputnik. Bogdan Radu Herzog, licenţiat în Relaţii Economice Internaţionale, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că elitele de la Bucureşti au de ales între a asculta ordinele birocraţilor europeni şi respectarea Constituţiei.

Prim-Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frank Timmermans, a ţinut un discurs în Parlamentul European în care avertizează statele naţionale că viitorul umanităţii nu va fi al comunităţilor construite pe o cultură anume, ci pe diversitatea totală.

"Diversitatea este văzută în unele părţi ale Europei ca o ameninţare. Diversitatea vine cu provocări, dar diversitatea este destinul umanităţii. Nu va fi, chiar şi în cele mai îndepărtate locuri ale acestei planete, o naţiune care nu vede diversitatea în viitorul ei. Spre asta se îndreaptă umanitatea. Şi toţi politicienii care încearcă să vândă alegătorilor o societate compusă exclusiv din oameni ai unei singure culturi, toţi cei care încearcă să prezinte un viitor construit pe un trecut care niciodată n-a existat, acolo acel viitor nu va fi niciodată", a menţionat Frank Timmermans.

Bogdan Radu Herzog, licenţiat în Relaţii Economice Internaţionale, a oferit pentru Sputnik câteva declaraţii despre discursul lui Timmermans. El susţine că elitele de la Bucureşti au de ales între a asculta ordinele birocraţilor europeni şi a respecta Constituţia României, ţelul Uniunii Europene fiind dispariţia statelor naţionale.

"Întrucât prevederile Constituţiei României sunt clare — România este un stat naţional, suveran şi independent, iar suvernaitatea aparţine poporului român, consider că elitele politice de la Bucureşti au de ales între a asculta de ordinele birocraţilor europeni şi respectarea Constituţiei. Constituţia în sine prevede la Art 1. Alin 5 că "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie." Cu alte cuvinte, birocratului european ar trebui să i se clarifice că opiniile sale referitoare la obligativitatea diversităţii nu sunt conforme cu prevederile legii fundamentale din România. "Diversitatea" este un eufemism folosit de elitele globalizatoare după care se ascunde reducerea europenilor la statutul de minoritari în propriile ţări. Nimeni nu cheamă la diversitatea Indiei sau a Nigeriei", a declarat Herzog.

Economistul apreciază că natura conflictului constă între paradigma globalizatoare şi paradigma lumii multipolare. Lumea multipolară este adevărata diversitate, respectarea diferenţelor dintre popoare, a tradiţiilor. Uniunea Europeană este doar un experiment utopic fără vreo legătură cu diversitatea.

"Finalitatea este Turnul Babel — o singură lume, o singură ţară, o singură cultură, o singură conducere. Convulsiile pe care le trăim noi acum sunt aferente conflictului dintre această paradigmă globalizatoare şi paradigma lumii multipolare. Paradoxul este că lumea multipolară reprezintă adevărata diversitate — respectarea diferențelor dintre popoare, a tradițiilor și istoriei diferite, ale drepturilor fiecăruia de a-și alege sistemul în care trăiește", a încheiat Bogdan Herzog.

184
Tagurile:
Diversitate, birocrați europeni, Constituția României, Națiunea română, Stat național, Globalizare, amenințare, tradiție, independență, Respect, poporul, Lumea multipolară, Suveranitate, Europa, Frank Timmermans, Bogdan Radu Herzog, Uniunea Europeană, România
Tematic
România, în topul țărilor sărace din UE
Victor Ponta

Ponta: ”Pentru prima dată după 1989 România nu are nici un prieten în Regiune”

210
Fostul premier, Victor Ponta, face o analiză rece a progreselor înregistrate de România din punct de vedere geostrategic în 2015 comparativ cu anul 2016, sub guvernarea Cioloș, și afirmă că țara nu este pregătită pentru provocările externe pe care le proiectează în anul 2017.

BUCUREȘTI, 9 august – Sputnik. Victor Ponta este de părere că România a înregistrat pași importanți din punct de vedere al politicii externe și de securitate în timpul mandatului său și că în prezent situația este scăpată de sub control.

”După câțiva ani de stabilitate și predictibilitate Regiunea Mării Negre (și implicit România) se află într-o situație de o volatilitate și periculozitate fără precedent în ultimii 25 de ani! Este prima dată când țara noastră nu are practic niciun vecin regional "prieten" cu care să dezvolte o strategie comună și se bazează doar pe Parteneriatul Strategic cu SUA! E pregătită România pentru asta?”, se întreabă Victor Ponta pe pagina sa de facebook.

Fostul premier este de părere că pentru România viitorul este sumbru dacă nu se fac schimbări importante, pentru că este o țară distrusă "pas cu pas" (aluzie la titlul cărții lansate de președintele Klaus Iohannis) din interior și înconjurată doar de vecini "neprieteni", într-o regiune și un continent aflate în crize fără precedent.

210
Tagurile:
Crize internaţionale, Schimbări, Parteneriat strategic, Regiune, aliați, Victor Ponta, Marea Neagră, România
Tematic
Ponta, după atacul de la Munchen: avem și noi în Romania "teroriștii" noștri...


Загрузка...
Clădirea Guvernului

SURSE: Ultimele ore ale Guvernului Cioloș? PSD-ul e pregătit preia guvernarea

984
(reînnoit 11:35 08.08.2016)
Întâlnirea de astăzi dintre liderul PSD, Liviu Dragnea, și cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind introducerea unei moțiuni de cenzură poate reprezenta pentru Guvernul Cioloș începutul sfârșitului.

BUCUREȘTI, 8 aug- Sputnik. Războiul dintre premierul Dacian Cioloș și președintele PSD, Liviu Dragnea, își dispută astăzi ultima fază, în urma întâlnirii dintre liderii alianței PSD-ALDE urmând a se decide dacă este cazul să se introducă moțiunea de cenzură.

"PSD-ul este pregătit să preia guvernarea. Dragnea are deja lista cu miniștrii, iar săptămâna trecută toți au depus deja proiectele de guvernare pentru fiecare minister", au declarat pentru Sputnik surse din cadrul PSD.

Potrivit surselor Sputnik, întâlnirea dintre Tăriceanu și Liviu Dragnea are mai mult un aspect formal, pentru că decizia în cadrul PSD privind introducerea moțiunii de cenzură a fost luată deja.

"A fost realizată săptămâna trecută o analiză la nivelul partidului prin care s-a evaluat guvernarea Cioloș, iar concluzia finală a raportului a fost aceea că guvernul tehnocrat are o misiune diferită de interesele naționale", a mai precizat sursa Sputnik.

Efectul introducerii moțiunii de cenzură ar putea fi un șoc la nivelul politicii românești, pentru că în cazul în care aceasta va fi adoptată, rezultatul inevitabil ar fi căderea Guvernului și declanșarea alegerilor anticipate.

984
Tagurile:
Moțiune de cenzură, Miniștri, Guvern, ALDE, PSD, Călin Popescu Tăriceanu, Dacian Cioloș, Liviu Dragnea, România
Tematic
Cristoiu: Ambasadorul SUA o vrea pe Firea șefă la PSD


Загрузка...
скамейка

În Moldova vor fi impuse noi restricții: Când vor fi cunoscute detaliile

217
Ministerul Sănătății este îngrijorat de înrăutățirea situației epidemice legate de răspândirea noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Vineri va fi convocată o nouă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică la care urmează să fie aprobate noi măsuri privind ocrotire sănătății. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al ministerului de resort.

Instituția precizează că, în contextul situației epidemice nefavorabile, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Tatiana Zatîc ”a convocat în ședință specialiștii epidemiologi ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru a discuta și înainta Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică măsuri restrictive menite să reducă cazurile de infecție cu COVID-19”.

”Mâine, urmează CNESP să se întrunească într-o ședință pentru a aproba noi măsuri de sănătate publică”, este precizt în comunicatul Ministerului.

O nouă pandemie devastatoare amenință omenirea: Încă un virus transmis de lilieci>>>

De menționat că în unele instituții de învățământ din Capitală părinții au fost anunțați deja că de vineri elevii vor fi trecuți iarăși la instruirea online din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Amintim că joi au fost anunțate alte 1736 de cazuri confirmate de COVID-19. Este în creștere alarmantă și numărul cazurilor grave, dar și al deceselor

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

217
Tagurile:
COVID-19, restricții, Ministerul Sănătăţii
Tematic
Restricții mai dure: Cum comentează specialiștii noile decizii


Загрузка...