Președintele Cehiei, Miloš Zeman

Președintele Cehiei vrea referendum cu privire la aflarea în UE și NATO

102
(reînnoit 14:18 01.07.2016)
Cehia ar putea organiza un referendum cu privire la ieșirea din UE și NATO. O astfel de propunere a venit din partea șefului statului ceh.

CHIȘINĂU, 1 iulie — Sputnik. Președintele ceh Miloš Zeman a îndemnat țara să organizeze un referendum cu privire la aflarea Republicii Cehe în Uniunea Europeană și NATO, în contextul deciziei Marii Britaniei de a părăsi blocul comunitar, transmite agenția RIA Novosti.

Liderul Cehiei a subliniat că personal ar vota pentru rămânerea în ambele organizații.

"Nu sunt de acord cu cei care susțin ieșirea din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, voi face totul posibilul pentru a organiza pentru ei un referendum, unde aceștia și-ar putea exprima opțiunea. Inclusiv, e vorba și de NATO", — citează pe Reuters pe Zeman.

Președintele ceh nu dispune de atribuții necesare pentru convocarea unui referendumului, pentru acest lucru e nevoie de modificarea Constituției. Cu toate acestea, Miloš Zeman este unul din cei mai influenți politicieni din țară, subliniază agenția.

La referendumul din Marea Britanie din 23 iunie majoritatea britanicilor (51,9 %) au votat pentru ieșirea țării din UE. Ulterior, unii politicieni europeni au cerut organizarea unor plebiscite similare.

102
Tagurile:
cetățeni, BREXIT, Referendum, NATO, UE, Miloš Zeman, Cehia
Tematic
Efectul BREXIT: cei mai mari oligarhi ai lumii au pierdut 200 miliarde de dolari


Загрузка...